ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:179/262)

KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH Z CZEKOLADĄ 124

Kasztany jadalne to kolejny z symboli jesiennej aury. Pojawiają się stoiska z prażonymi kasztanami jadalnymi, które pachną kilometr dalej. Lubię bardzo ten czas. Chcieliśmy zrobić podobne

W kuchni Karmel-itki
Sernik chałwowy 189

margarynę i razem zmiksować. Tortownicę (średnica 24-26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyłam dno i boki wtedy serniczek ma na bokach fajny kształt. Na dno wyłożyć masę z herbatników i wyrównać. Przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Sernik rabarbarowy z nutą czarnej porzeczki 106

herbatników 70 g masła  mus rabarbarowy: 500 g rabarbaru 3 łyżki cukru masa serowa: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 270 g musu rabarbarowego 400 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 1/3 szkl wody 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: 2 galaretki porzeczkowe 150 ml śmietany 30% do dekoracji czarna porzeczka do dekoracji Przygotowanie: spód: Ciasta kruszymy

Bon appetit mon amie
TARTA SNIKERS (bez pieczenia) 164

temu ciasto było lżejsze i mniej słodsze, ale równie pyszne. Jest to alternatywa dla osób dla których tradycyjny Snikers jest za słodki i zbyt kaloryczny. Oto mój Snikers w innej odsłonie... P.S. Przepis jak i zdjęcia są stare jak świat (widać też po ich jakości ) i pochodzą z mojego wcześniejszego bloga ALE Ciachoo! Składniki: 200 g herbatników

Kuchnia MagdaLeny
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 148

rzeczywistości... Herbatniki kakaowe Składniki: (na około 150 malutkich ciasteczek) 220 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 100 g miękkiego masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę, kakao i cukier puder przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło i śmietanę, zmiksować tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
herbatniczki petit 108

dało się :) Miśka od razu powyciągała swoje foremki i nie było szans, żeby zrobić inaczej, Tym bardziej, że jesteśmy na etapie wszystkiego robienia, najlepiej samemu. Tak więc herbatniki wykonane przez dwulatkę prezentują się całkiem nieźle. Muszę tylko znaleźć jakiś mniejszy wałek, ponieważ w tym dla dorosłych nie ma takiego dobrego nacisku :) Są przepyszne wręcz idealne.  Składniki(...)masła 250 g mąki  50 g cukru pudru szczypta soli  100 ml śmietanki kremówki  Przygotowanie: wszystkie składniki włożyć do miksera i wyrobić na gładkie ciasto (Thermomix 2-3 min/ obr. 4-5) ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na ok 60 min  po tym czasie ciasto rozwałkować cienko (podsypując delikatnie mąką) i wycinać ciasteczka - powinny

Gotowanie z pasją
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 543

Lekkie ciasto przygotowane na biszkoptach, z waflowymi rurkami, które ciekawie się prezentują w przekroju oraz z delikatną masą na bazie mascarpone. Może i trzeba troszkę czasu, by je zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża

Kuchnia w czekoladzie
Malinowa tarta na kokosowym spodzie 295

takie ciasta u nas goszczą:) Ostatnio "spodobały" mi się tarty, szybko i  łatwo się je przygotowuje a wszyscy je lubią;) Poza tym nie wymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą świeżych malin. Latem nie ma lepszego deseru:)) Spód: 200g herbatników

Z miłości do słodkości
Czekoladowy sernik na zimno 178

Czekoladowy sernik na zimno Dzisiaj polecam czekoladowy sernik na zimno z serkiem mascarpone. Jest delikatny, pyszny i…. Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy

Pomysłowa kuchnia
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 111

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Blok Czekoladowy 233

Smak bloku czekoladowego, zna pewnie większość z Was :) Przepis prosto z PRL-u :) Polecam. Składniki: 500 g mleka w proszku 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao

The Sweet Damsel
KULKI RAFFAELLO 414

Jak wiadomo Raffaello wyraża więcej niż tysiąc słów...A więc jest jeszcze czas by przygotować je ukochanej osobie własnoręcznie. Czy trudno? nic bardziej mylnego, zobaczcie sami

Z Majeczką w kuchni
Sernik z figami 153

składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 5 jajek 125 g margaryny lub masła 1 niepełna szklanka cukru 4 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 8 fig

Monia miesza i gotuje
Sernik z mlekiem w proszku 148

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 327

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania