ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:177/262)

Blok Czekoladowy 244

Smak bloku czekoladowego, zna pewnie większość z Was :) Przepis prosto z PRL-u :) Polecam. Składniki: 500 g mleka w proszku 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao

The Sweet Damsel
KULKI RAFFAELLO 423

Jak wiadomo Raffaello wyraża więcej niż tysiąc słów...A więc jest jeszcze czas by przygotować je ukochanej osobie własnoręcznie. Czy trudno? nic bardziej mylnego, zobaczcie sami

Z Majeczką w kuchni
Sernik z figami 159

składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 5 jajek 125 g margaryny lub masła 1 niepełna szklanka cukru 4 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 8 fig

Monia miesza i gotuje
Sernik z mlekiem w proszku 154

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 334

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko
Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami 236

Dziś zapraszam Was na kolejne letnie ciasto. Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami , to idealny pomysł na deser w upalne dni. Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt… no cóż moi goście byli zachwyceni. Dla przełamania słodyczy budyniu i ciekawego efektu wizualnego użyłam pyszną konfiturę z czarnego bzu Matecznik . Matecznik, to nie tylko konfitury(...)maliny do dekoracji + opcjonalnie listki świeżej mięty *ja tym razem użyłam większej ilości ciasteczek (tyle mi zostało ) – około 325 g i  przez to ciut więcej masła Przygotowanie: Herbatniki przekładamy do misy blendera z nożami i dokładnie rozdrabniamy. Przesypujemy do miski, dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy szybko łyżką (powinien nam powstać mokry piasek, jeśli wyda się za suchy

Słodkie okruszki
Sernik straciatella na zimno 175

świetnie współgra z czekoladą. Sernik nie jest mocno słodki, idealny na upalne dni :) foremka 24x24 cm Spód:    250g herbatników kakaowych,  120g masła lub margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do zmielonych ciastek, dokładnie wymieszać. Masą wylepić dno formy o wym. 24x24cm. Schłodzić. Masa serowa:   750g białego półtłustego sera(...)Smacznego:))   Przepis dodaję do akcji Ciasto na weekend na FB Razem ze mną sernik upiekli

Z miłości do słodkości
Ciasto a la Kinder Country 114

słodkie ciasto na wzór słynnego batonika, z mocnym akcentem białej i mlecznej czekolady oraz chrupiącej preparowanej pszenicy z miodem. Idealne do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biała masa: 350ml śmietany 30% 250g sera mascarpone 1 śmietan fix 200g białej czekolady 200g preparowanej pszenicy z miodem Czekoladowa masa: 150ml śmietany 30% 200g mlecznej czekolady Dodatkowo: 36 sztuk herbatników

Szalona Kuchnia Eweliny
Czeko-śliwkowe cake pops 152

Przygotowanie: Herbatniki i biszkopty rozgnieść (ja zamykam je w strunowej torebce i traktuję tłuczkiem do mięsa). Nie wolno robić tego zbyt długo. Ważne, aby powstały mniejsze i większe kawałki (największe powinny mieć ok 1,5 cm). Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy powidła i dobrze mieszamy. Wrzucamy pokruszone ciastka i wyrabiamy masę. Powinna mieć konsystencję ciasta kruchego

Kulinarne Inspiracje
Sernik Kapitański 271

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez sernika... a dziś dodatkowo zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru

Świat Ciasta
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie 240

ciągnący":) Podsumowując pianka jest lekka, nie za słodka, łatwa w przygotowaniu i po prostu smaczna;)) Spód: 200g herbatników,  3 łyżki margaryny,  3 łyżki masy krówkowej.  Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, wraz z masą krówkową dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy lub formy na tartę(...)tężejącą galaretkę i sok z porzeczek. Miksować jeszcze około 4 minut. Masę wylać na przygotowany spód. Schłodzić. Gdy pianka zastygnie ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Udekorować wierzch ciasta śmietanką przy pomocy szprycy oraz porzeczkami

Z miłości do słodkości
sernik z powidłem śliwkowym na herbatnikach 113

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki na masę serową: 1200 g sera białego, 3x zmielonego 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 250 g cukru 200

Domowy Smak Jedzenia
Sernik mocno czekoladowy ze słonym karmelem 171

Sernik z dużą ilością czekolady gorzkiej i orzeszkami w słonym karmelu. Jak smakuje przekonajcie się sami i podejmijcie wyzwanie. Zapewniam was że sernik jest grzechu wart

wesoła kuchnia
Sernik jeżynowo-śmietankowy 324

Jeżyny w tym roku pięknie obrodziły, a owoce są duże i słodkie. Grzechem byłoby nie wykorzystać ich do zrobienia jakiegoś pysznego deseru.  Ja zrobiłam sernik

Bon appetit mon amie
Słodkie filiżanki 112

29.03.2018 Dekoracyjny deser, cieszy zarówno dzieci jak i dorosłych. Można robić różne kombinacje, większość owoców i na wierzchu bita śmietana lub tak jak w przepisie .Każda

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania