ciasto z gruszkami - 3088 przepisów (strona:164/206)

FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 95

ciasto powinno być rzadsze, jeżeli lubimy grubsze – robimy ciasto bardziej gęste. Przed smażeniem naleśników ciasto musi odpocząć minimum 0,5 godz. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wylewając cieniutką warstwę ciasta. Jeżeli planujemy smażenie dużej ilości naleśników warto użyć naleśnikarki . Dzięki smażeniu bez tłuszczu na naleśnikarce nasze naleśniki będą naprawdę fit! Usmażone naleśniki powinny być delikatnie złote, ale nie spieczone(...)opakowanie borówek amerykańskich 1 opakowanie malin 1 soczyste jabłko np. golden delicious 1 świeża brzoskwinia lub brzoskwinia z puszki banan kilka białych i ciemnych winogron bez pestek truskawki, gruszki lub inne owoce sezonowe według uznania opcjonalnie 1 łyżka likieru limoncello lub innego likieru owocowego Wszystkie owoce, poza malinami i borówkami, pokroić w cząstki o podobnej wielkości. Owoce wymieszać, dodać likier

Gotujemy i jemy
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 262

ciasto powinno być rzadsze, jeżeli lubimy grubsze – robimy ciasto bardziej gęste. Przed smażeniem naleśników ciasto musi odpocząć minimum 0,5 godz. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wylewając cieniutką warstwę ciasta. Jeżeli planujemy smażenie dużej ilości naleśników warto użyć naleśnikarki . Dzięki smażeniu bez tłuszczu na naleśnikarce nasze naleśniki będą naprawdę fit! Usmażone naleśniki powinny być delikatnie złote, ale nie spieczone(...)opakowanie borówek amerykańskich 1 opakowanie malin 1 soczyste jabłko np. golden delicious 1 świeża brzoskwinia lub brzoskwinia z puszki banan kilka białych i ciemnych winogron bez pestek truskawki, gruszki lub inne owoce sezonowe według uznania opcjonalnie 1 łyżka likieru limoncello lub innego likieru owocowego Wszystkie owoce, poza malinami i borówkami, pokroić w cząstki o podobnej wielkości. Owoce wymieszać, dodać likier

Korniszonki
Placuszki dyniowe 111

pomarańczy szczypta kardamonu 1/4 łyżeczki kurkumy propozycje dodatków do podania: jogurt naturalny + prawdziwe kakao + odrobina słodzidła prażone pestki dyni orzechy i rodzynki, wiórki kokosowe świeże owoce, np. jabłka, pomarańcza, gruszki, śliwki itp. konfitury owocowe posiekana czekolada deserowa Czas przygotowania 15 minut Liczba porcji 8-10 placuszków (2 porcje) Wartości odżywcze w jednej porcji (bez dodatków): Kalorie: 234 Białko(...)łyżka masy na jeden placuszek) z każdej strony po około 3 minuty. Porada: gdyby okazało się, że podczas przewracania placki przywierają lub rozpadają się (z uwagi na to, że ciasto jest mocno wilgotne, może to mieć miejsce), to polecam smażyć placuszki pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia i za jego pomocą je przewracać. Unikniemy w ten sposób przywierania i problemu

Analiza Smaku
16 przepisów z orzechami 123

Chrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt(...)orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Puszysty omlet miodowy z malinami / Fluffy honey pancake with raspberries 200

Maliny możesz swobodnie zamienić na inne owoce jagodowe, na przykład truskawki, jagody itp. Jeżeli lubisz tego typu omlety, polecam także ten z rabarbarem i truskawkami lub z jabłkami i gruszkami . Jeśli posiadasz zdolność bezszkodowego przewracania omleta na patelni, możesz zrobić go od początku do końca właśnie na niej. Ja wolę jednak dopiekać w piekarniku, wtedy przynajmniej wygląda tak jak smakuje(...)miodem, a następnie wymieszaj ciepłe mleko. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białko. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Posyp malinami i włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut do zarumienienia. Polej miodem i ewentualnie

karmelowy
Racuchy z jabłkami 87

dodatkiem pysznych i słodkich jabłek. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem, syropem owocowym, konfiturą owocową lub miodem z dodatkiem świeżych owoców. Do placków zamiast jabłek możesz dodać posiekane gruszki, banany, maliny, jagody lub borówki. Racuchy z jabłkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 jabłka 1 jajko 3 łyżki cukru z wanilią 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)więcej oleju, tak by starczyło na usmażenie wszystkich racuchów bez dolewania oleju. Dolewanie oleju podczas smażenia powoduje, że racuchy będą bardziej go chłonąć, przez co będą tłustsze. – Do ciasta możesz dodać szczyptę cynamonu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pomidorów i malin 113

repertuarze dosłownie kilkanaście dań. Ale to co jemy w dzieciństwie zapamiętujemy najlepiej, a dodatkowo u babci zawsze smakowało lepiej niż w domu rodzinnym. Pamiętam kilka rzeczy, babcine drożdżowe ciasto, pasztet czy sernik. Ale jedna rzecz była niespotykana, babcia pomidory pokrojone na talerzu posypywała dodatkowo cukrem. Tak robiło się w jej domu, tak też czasem jeszcze robi nadal mój tata(...)mięty! Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z pomidorów i malin Ilość porcji: 3-4 Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Strączki Marii Banach 112

się, że dwa moje przepisy są w książce kulinarnej Zdrowie ze smakiem] . Pewna blogerka kulinarna właśnie wydała swoją książkę..a tą blogerką jest Maria Banach, która prowadzi bloga Gruszka z fartuszka .Kilka dni temu była właśnie premiera jej książki Strączki . Książka wydana jest przez Wydawnictwo  Samo Sedno .Jak sam tytuł wskazuje jest to książka z przepisami ze strączkami(...)wykorzystywane w naszych kuchniach, a warto je mieć w swojej kuchni . można z nich wyczarować różne potrawy, zarówno wytrawne, ale także na słodko..Ja ostatnio sama robiłam ciasta z dodatkiem warzyw, ale p.Maria zaskoczyła mnie np.lodami z soczewicy..Jestem ciekawa ich smaku..może odważę się i spróbuję je zrobić..W książce jest wiele [ 88]  ciekawych przepisów , każdy z nich

Moje domowe kucharzenie
Chutney ze śliwek 66

Zrobiłam ciasto drożdżowe ze śliwkami, bez tego sierpień się nie liczy. Jednak dalej zostało mi trochę śliwek. Za mało na powidła, za dużo, żeby przejeść. Skojarzyło mi się z usłyszanym gdzieś powiedzeniem: za młoda na śmierć, za stara na snapchata ;)  A że lubię wytrawne "dżemy", zwane chutney'ami, do mięs, a zwłaszcza do grillowanego camemberta, to decyzja była szybka(...)pomijała, ona jest tu równie ważna jak pierwszy składnik, czyli śliwki.  A chutney'e można robić też z innych sezonowych owoców. Z moreli, brzoskwiń  czy gruszek.  Marz mi się jeszcze domowy chytney z mango, ale póki co wolę świeże. Za drogie, żeby przetwarzać.  Składniki: 2 kg śliwek, najlepiej węgierek 3 średnie cebule 1 łyżka masła

bistro mama
Rogaliki maślane 270

się wykorzystać go w pełni. Dlatego też każdy dzień targowy to kilogramy warzyw i owoców dowiezionych do domu i przerabianych na przetwory. Ogórki w curry, occie, musztardzie, śliwki i gruszki w occie, wiśnie w syropie, konfitura wiśniowa. Tylko właśnie do tej ostatniej czegoś mi brakowało. Nie przystoi domowej konfiturze zostać zjedzoną ze zwykłym chlebem czy bułką. Dlatego, w ramach wynajdywania(...)łyżką cukru oraz letnim mlekiem i letnią wodą. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, 3 łyżki cukru, rozpuszczone i przestudzone masło, sól i rozpuszczone drożdże. Całość zagniatamy tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Nie może być twarde ani zbyt lejące. Jeśli cały czas jest zbyt lejące należy podsypać mąki i dalej wyrabiać. Ręczne wyrabianie tego ciasta powinno potrwać około

Jacob Tastes
50 przepisów na wrzesień 198

dobra jest na wszystko! Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Koktajl jabłkowo - bananowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Kompot jabłkowo - śliwkowy Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus jabłkowy(...)śliwkami Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Kompot jabłkowo - śliwkowy Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką Muffinki ze śliwkami Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Śliwkowe ciasto z rumowym cappuccino Śliwkowy sos Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym 141

wyciętych krążków układać farsz (zostawić wolne brzegi) – w środku zrobić wgłębienie, w które należy ostrożnie przelać oddzielone od białka żółtko (zdjęcie poniżej). Teraz ostrożnie przykrywamy pieroga drugim krążkiem ciasta i zagniatamy brzegi. Pierogi piemonckie gotuje się w lekko osolonym wrzątku przez 2 do 2,5 minuty (nie dłużej, bo żółtko się zetnie). Masło pokrojone na kawałki wrzucamy na patelnię(...)ugotowanego pieroga piemonckiego. document.createElement('video'); http://pociagdokuchni.pl/wp-content/uploads/2015/07/20150726_182816.mp4   Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Ośmiorniczki baby w czerwonym winie Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important

Pociąg Do Kuchni
Herbaty ze sklepu Richmont - testujemy i smakujemy :-) 167

szok i zachwyt, że herbata może być tak pyszna! Po zalaniu torebki wodą, owocowy zapach rozszedł się po całym mieszkaniu. Z każdym łykiem odkrywałam w niej coś nowego - smak gruszki, maliny, jabłka. Jest słodka, wyczuwalny jest również kwaskowy smak, który dopełniał całości. To owocowa mieszanka, która totalnie zawrócił mi w głowie i do której na pewno chciałabym wrócić w przyszłości(...)Idealna, rozgrzewająca herbata na zimowe wieczory.3. Herbata Mexican Dream - "efektowna kompozycja owoców, hibiskusa, płatków dzikiej róży i korzennych przypraw"Spróbowałam ją w jeden z przedświątecznych wieczorów. Choinka, zapach pieczonego ciasta. I brakujący element, czyli niepowtarzalny zapach herbaty - owoców zmieszanych z korzennymi przyprawami, który dopełnił całości klimatu. :-) Zazwyczaj herbaty o korzennych aromatach, które próbowałam były mdłe. Ta wręcz przeciwnie - owocowa kompozycja

Szefowa kuchni
Konfitura z czerwonej cebuli 105

Konfitura z czerwonej cebuli   - najlepsza do mięsa, pasztetów, wędlin i serów Konfitura z czerwonej cebuli najlepsza, jaką możecie sobie wyobrazić. Słodko-kwaskowa, z wyraźną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata