ciasto z gruszka - 2000 przepisów (strona:60/134)

534. Zapomniana gruszka. 132

sztywną pianę, resztę jajka mieszam z maślanką. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewam do miski i łącze z mokrymi składnikami. Dodaję resztę składników(oprócz gruszki) i delikatnie mieszam z pianą. Nakładam porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i czekam, aż ciasto się z lekka zetnie(że można by było już je obrócić)/lub pojawią się bąbelki układam

More food, love and dreams
Różana gruszka w karmelizowanych jabłkach 145

Jabłka i gruszki to dary jesieni, które zamknęły w sobie gorący oddech lata- cieszmy się ich smakiem! Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej pół kostki margaryny 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 ml aromatu pomarańczowego 5 łyżek śmietany 3/4 szklanki cukru Kisiel jabłkowy: Karmelizowane jabłka - przepis znajdziecie tu: KLIK Cynamon 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej(...)śmietanę. Dalej wyrabiać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo, aż powstanie jednolita masa. Chłodzić w lodówce minimum godzinę. Wyłożyć ciasto do tortownicy. Nałożyć przestudzony kisiel jabłkowy (Karmelizowane jabłka podgrzać z cynamonem i mąką ziemniaczaną). Gruszkę obrać i ułożyć na górze w dowolnej formie. Posypać świeżo startymi skórkami z pomarańczy i cytryny. A następnie cukrem trzcinowym. Piec

Karczma Honorietty
ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW Z MUSEM GRUSZKOWO JABŁKOWYM 94

SKŁADNIKI: Ciasto 3 szklanki mąki pszennej tortowej 250 ml Śmietany 18% 250 g masła 1łyżka cukru trzcinowego Mus gruszkowo jabłkowy 3 jabłka 3 gruszki 100 ml wody 3 łyżki cynamonu 1łyżka cukru o smaku wanili 2 łyżki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE:  Mąke wsypuję do dużej mąki dodaję posiekane zimne masło oraz śmietanę. Ja dodałam jeszcze łyżkę cukru trzcinowego(...)Wszystko dokładnie zagniatam. Ciasto dzielę na trzy porcję. Następnie ciasto zawinięte w folię spożywczą wkładam do lodówki na min godzinę. W trakcie kiedy ciasto będzie nam odpoczywało w lodówce, przygotowujemy nadzienie do rogalików. Jabłka oraz gruszki obieram ze skórki i kroję w drobną kostkę. Owoce posypuję cukrem o smaku wanili oraz cukrem trzcinowym. Mieszam. Do garnka o grubym dnie wkładam

Gotowanie Patki
Gruszki korzenne z rodzynkami 127

całej kuchni przyprawami. Jak ja lubię ten okres szykowania przetworów, z powodu tej feerii aromatów. Uważajcie aby nie rozgotować w zalewie gruszek i aby wybierać do marynowania możliwie twarde odmiany. A gruchy będą idealne do sałat, ciast, deserów, pieczeni i serów… Oj nie wiem czemu, ale po odkryciu fajnego sklepu z serami holenderskimi, po prostu deskę serów mogę jeść(...)zalewy wrzucamy gruszki i je obgotowujemy kilka minut. Gruszki przekładamy do wyparzonych słoików i zalewamy zalewą. Zakręcamy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/gruszki-korzenne-rodzynkami/ MieszamWGarnku   Artykuł Gruszki korzenne z rodzynkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto ucierane z gruszkami 196

Dziś szybka prościzna, można ją zrobić z każdym owocem.U mnie w wersji gruszkowej, z gruszkami ze słoika przepis na nie znajdziecie tu . Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 149

Sezon gruszkowy w pełni! U mnie za oknem są dwa ogromne drzewa klapsów. Wymyśliłam smaczne ciasto w sam raz ta tą porę roku. Delikatny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone i owocami zwieńczone musem z gruszek. Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Gdy gruszki będą już miękkie, zdejmujemy z ognia. Dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do wystygnięcia. Składanie ciasta: Biszkopt dzielimy na dwie części. Nasączamy ponczem. Na pierwszy blat wykładamy masę z mascarpone, przykrywamy biszkoptem, nasączamy i wylewamy

Słodki Zakątek
Tarta z jabłkami i gruszkami polana sosem toffi 115

słodyczy” :) Tarta jest naprawdę pyszna, a jej dodatkową zaletą jest fakt, że sezon na jabłka i gruszki trwa właściwie przez cały rok i są one w ciągłej sprzedaży więc możecie cieszyć się jej niebywałym smakiem, kiedy tylko najdzie Was na to ochota :) Składniki: Ciasto: 190 g mąki pszennej 115 g masła 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Farsz(...)zaczną delikatnie brązowieć na brzegach. Następnie zdejmujemy je z patelni i odstawiamy do ostudzenia. Resztę jabłek oraz 3 gruszki kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do garnka, dosypujemy cukier i gotujemy przez ok. 20-30 minut, aż zmiękną. Przekładamy je na podpieczone ciasto, a na wierzchu układamy koliście wcześniej przygotowane cząsteczki jabłek. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut

MyCookBook.pl
Sylwester 2017 250

Brukselka zapiekana pod kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe

Moja smaczna kuchnia
Muffinki z gruszką i czekoladą 130

waniliowy. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i jedną łyżeczkę cynamonu. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać tylko do połączenia składników. Dorzucić gruszki i czekoladę, ponownie wymieszać. Wypełnić ciastem papilotki lub silikonowe foremki do muffinek, piec ok. 20-25 minut w temperaturze 190 stopni C, do suchego patyczka

Simply Food
Konfitura z gruszek z wanilią. 105

zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełóż do słoiczków, szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez 10-15 minut. Gotową konfiturę przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.   K onfitura z gruszek to doskonały dodatek do twoich ciast, lodów, oraz kanapek

Przepisy i porady kulinarne
Oszukana szarlotka z dynią i gruszką 193

Osobiście przetestowana na własnej rodzinie. Nikt nie zorientował się, że w tej szarlotce nie ma ani grama jabłek. Skład inny ale smak ten sam. Składniki ciasto

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
GRUSZKI W SYROPIE KLONOWYM 130

Aromatyczne gruszki w syropie z dodatkiem pomarańczy, syropu klonowego, wanilii i cynamonu to moja propozycja zdrowego i mało kalorycznego deseru. Ja je uwielbiam, myślę, że Wy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pijana gruszka z budyniem, czyli gruszka w winnej galaretce, waniliowy budyń i słodkie, prażone migdały. 177

spód. Możecie więc użyć tego przepisu jako wypełnienia do tarty. Znakomicie też sprawdzi się podane w większym naczyniu – gdy masa zastygnie, będzie można ją pokroić niczym ciasto! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa

Fill The Bowl
Ciasto kruche z gruszkami 132

Dziś ciasto, uf właśnie ciasto! Dawno nie pojawiło się tu żadne ciasto, tylko słoiki i słoiki. Więc jeżeli mamy sezon na gruszki to warto je wykorzystać właśnie do ciacha. Przepis bardzo szybki i prosty. Do wykonania ciasta użyłam blachy o wymiarach 25 cm x 41 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Dolce Vita Ristorante - podejście #1 153

dworze wygląda szaro-buro i w ogóle nie wiadomo jak. Kuchnia włoska, więc dania mączne na start. Numer jeden z wybranych pozycji to zdecydowanie sakiewki z gruszką i serami w sosie gorgonzola. Ciasto, z którego zrobiono sakiewki miały bardzo gładką strukturę, nadzienie bardzo sprytnie zestawiono z sosem. Prezentacja - bardzo ładnie, no cacy cacy. Druga propozycja - penne z łososiem w sosie

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania