Kocham wakacje. To nic, że codziennie chodzę do pracy i nie mam urlopu, ale i tak się bardzo cieszę. Dlaczego? Jakoś inaczej się oddycha, inaczej się
W mojej kuchniMini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka GotujeKapuśniak zabielany śmietaną Przepis na czeski kapuśniak zabielany z kiszonej kapusty z papryką i śmietaną. Kapuśniak zabielany śmietaną czyli moravská zelňačka to prosta i pożywna zupa
Cztery FajeryCzasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataW ten niby długi, a w sumie normalny, długi weekend, zapraszam Was na sernik na zimno z jagodami i borówkami. Sierpień wziął nas w tym roku
bistro mamaPrawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne. Przy takiej pogodzie
W kuchni Karmel-itkimasy na bazie białej czekolady , np. malinowa . Makaroniki można przyrządzić, również ze świeżymi owocami lub kwaskową galaretką . Musisz jednak wiedzieć, że kremy o dużej zawartości wody (kremy na śmietanie, galaretki, żele) rozmoczą po jakimś czasie makaronikową skorupę . Jeśli wiesz, że Twoje makaroniki będą nadziane przez dłuższy czas przed ich spożyciem, zdecyduj się raczej na kremy n a bazie masła(...)orzeszkami lub drobną posypką. Notes Chcąc zrobić makaroniki w dwóch kolorach, najbezpieczniej jest powtórzyć cały proces jeszcze raz. Makaroniki to ciasteczka bardzo wrażliwe na zmianę proporcji. Aby podzielić ciasto na dwie równe części, należy odmierzyć dokładnie (używając wagi kuchennej) połowę białek i połowę masy migdałowej. Masę makaronikową nakładamy na blaszkę za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Masa musi
SmartBake.plTort, który odmienił moje życie... ;) Zawsze chciałam umieć robić i ozdabiać torty. Tak dla siebie. Dla własnej satysfakcji, że mogę, bo potrafię. A odkąd zostałam
Kolorowy Przepisownik