Chrupiąca pavlowa z kremem jagodowym. Dużo słodkości na poprawę humoru. Któż nie lubi bezy. Przypomina mi ona smaki dzieciństwa i moje wycieczki do cukierni po szkole
wesoła kuchniaSernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania
Karo in the Kitchenmasa na nie nie może być zbyt płynna, by nie wyciekła z tortownicy. Dzisiejszy sernik miał być z założenia wyjątkowy, więc użyłam do niego oryginalnego twarogu, w zamian uzyskując ciasto wilgotne i puszyste, czyli takie jak lubię 😊😋 Aby podkreślić jego wyjątkowość, ozdobiłam go w specjalny, pszczeli sposób, jak na rodzinę pszczelarską przystało 😊😉🐝🍯🐝 Ma słodko-kwaśny smak, a niektóre jego elementy(...)agar. Roztrzepywać trzepaczką rózgową do momentu, gdy agar zacznie działać, czyli syrop zacznie tężeć. Zdjąć go z palnika i dodać do zblendowanych powideł morelowych. Dokładnie wymieszać. W czasie tężenia galaretki morelowej zacząć przygotowywać ozdobne pszczoły sernika. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy. Tępą końcówką patyczka szaszłykowego malować czekoladowe paski na morelach na talerzu. W każdą
Weekendy w domu i ogrodzieO firmie Govinda pisałyśmy już wcześniej przy recenzji niespotkanych nam dotąd migdałów ziemnych Chufa jak i przy równie pysznej kaszce z owych migdałów . Firma zaprezentowała nam
Candy PandasMoi Drodzy! Mam nadzieję, że zdrowie Wam dopisuje i zostaliście w domu. Wobec zagrożenia związanego z wirusem dbajcie o siebie po stokroć bardziej niż
Domowe ciastaPosiłki dla dzieci cieszą się dużą popularnością ale i niosą ze sobą pewne kontrowersje. Generalnie istnieje pewna opinia, która jest wielokrotnie powielana bez zastanowienia. Chodzi o
Candy PandasSERNIK TRADYCYJNY - NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę
Calzonella.comProwadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii
Poezja smakuW sobotę wyjeżdżam nad morze na zasłużony wypoczynek. Będą to pierwsze wakacje ze Spinsonem. W zeszłym roku jakoś nam się nie złożyło migrować w celach rekreacyjnych
Kuchnia po mojemuWitam wszystkich w Nowym Roku!Lekko spóźnione, ale szczere życzenia: oby ten był jeszcze lepszy od poprzedniego, i kulinarnie (oczywiście!), i osobiście, i zawodowo.Wam dziękuję ogromnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniestety nie widać tego na zdjęciach), zapewnia on prawdziwą koloroterapię. Przyda się w ten smutny deszczowy dzień, prawda? 🙂 Keto desernik borówkowy – składniki: Keto desernik borówkowy to forma keto ciasta na zimno . Spełnia on wymogi zarówno diety ketogenicznej , jak i wegańskiej, a jednocześnie można go konsumować stosując protokół autoimmunologiczny . A to wszystko bez szkody dla smaku i wyglądu. 🙂 Oto składniki(...)Klasyczny element różnego rodzaju słodkości począwszy od kokosanek, a na batonie Bounty kończąc. Ze względu na znaczną objętość jest to bardzo dobry “wypełniacz”. Sprawdzają się w zagęszczaniu ciast, a także w spodach bez pieczenia. Zawierają spore ilości tłuszczu, dzięki czemu stanowią dobrą bazę do keto słodkości i przekąsek . Mąka dyniowa Innymi słowy zmielone pestki dyni po wytłoczeniu
Modern Cave GirlTort biszkoptowy na Wielkanoc lub inne święto, urodziny czy też, jakąkolwiek inną okazję. Torty wypiekam bardzo rzadko i bardzo żałuję bo kocham to robić. Dla
SMYKWKUCHNIStarając się, aby nasz blog był atrakcyjny dla wszystkich odbiorców, zamieszczamy różnorodne przepisy. Dzisiaj prezentujemy klasykę włoskich deserów – panna cottę . Ten mleczny deser zachwyca smakiem
niecodziennikparyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaPyszny sernik na zimno z musem mango na spodzie z herbatników z dodatkiem kardamonu. Orzeźwiający, aromatyczny i aksamitny. Cudowny! I ma ładny kolor. Jestem pewna, że
Oryginalny smak