ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:567/672)

Delikatny sernik z truskawkami 86

Pyszny delikatny sernik z truskawkami, możecie go zrobić na spodzie biszkoptowym i taki zrobiłam ja, jak również na biszkoptach czy ciasteczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Delikatny

To co lubię - gotuję i polecam
Sernikowa zebra z orzeźwiającymi porzeczkami 148

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiających porzeczek świetnie komponuje się z delikatną, słodką masą czekoladowo-waniliową ułożoną na chrupiącym ciasteczkowym spodzie. Składniki: Spód: 200g

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik na zimno na delicjach. 475

  Pyszny sernik na zimno na delicjach, z dodatkiem mleka zagęszczonego. Zrobiłam go po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Zawsze do sernika na zimno

Agusiowe smakołyki
Torcik Rubinowy z winogronami 124

W ostatni czwartek miałam przyjemność, na portalu gotujmy.pl, być gościem artykułu z cyklu "bloger  tygodnia". Serdecznie zapraszam do przeczytania  przeprowadzonego ze mną wywiadu . Z

Kuchenne zapiski Edyty
Tort miodowy 63

ciasto miodowe. Pieczone w formie trzech lub czterech placków, w tortownicy, przekładanych powidłami lub masą kajmakową. Smak ciasta jest wyśmienity, można po prostu je upiec w blaszce i nie udoskonalać niczym, ewentualnie wyłożyć na wierzch orzechy. Zdjęcia które dołączam, pochodzą ze starej kroniki, sprzed siedmiu lat. Nowszych nie posiadam niestety. Jak tylko wrócę do tego wypieku, uaktualnię fotodokumentację. Ciasto wyrabia(...)każdy z blatów tortowych. Ciasto może stanowić zastępstwo piernika staropolskiego na świątecznym stole, ale oczywiście sprawdzi się w każdych okolicznościach, głównie tych okresu jesienno - adwentowo - świątecznego. Wiec to chyba dobry moment na zamieszczenie tego właśnie przepisu. A przy tym okazja dla mnie, by powspominać, otwierając stary zeszyt :). Składniki: Ciasto: 450 gram mąki pszennej 180 gram masła 2 pełne łyżeczki proszku

Kronika Piekarnika
Krem malinowy do tortu 43

śmietanką lub mascarpone to świetny dodatek do tortu na bazie biszkoptu. Jest lekki, pyszny i prosty w zrobieniu. Wykonasz go w zaledwie kilka minut. Krem polecam do dekoracji ciast i tortów z owocami. W sierpniu na urodziny córki zrobiłam tort malinowy. Nie chcę powielać poprzednich wpisów, więc jeśli chcesz sprawdzony przepis, to odsyłam do przepisu na tort urodzinowy dla dziecka(...)wersja podstawowa ze śmietanką Śmietanka 30% musi być koniecznie schłodzona w lodówce (minimum kilkanaście godzin) . Miskę także chłodzę w lodówce. 250 g malin (świeże lub mrożone) 1 opakowanie galaretki malinowej 75 ml wrzącej wody 500 ml śmietanki 30% – 36% (schłodzona) II wersja ze śmietanką i serkiem mascarpone Podane proporcje są na tort (1 warstwa wewnętrzna plus posmarowanie na zewnątrz

Ania gotuje
ciasto balowe 140

składniki na biszkopt: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 180 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowy spód biszkoptowy do ciast 156

wpływem chwili. Co prawda na spód można użyć zwykłych biszkoptów, ale mam ochotę na więcej kreatywności. Dlatego postanowiłam Wam przedstawić świetny kakaowy biszkopt, który idealnie nadaje się jako podstawa ciasta. U mnie sprawdził się już przy wielu pysznościach! Na końcu możecie zerknąć na przykładowe propozycje wykorzystania zaprezentowanego spodu. Polecam i z niecierpliwością czekam na Wasze dzieła. Biszkopt o wymiarach(...)pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.   Moje propozycje na wykorzystanie spodu:     Kostka bananowo-kakaowa z galaretką     Wkrótce inne propozycje

Di gotuje
Sernik z musem z mango 297

Już jakiś czas planowałam upiec sernik z mango , w sklepie zobaczyłam piękne, dojrzałe więc pomyślałam,że to najwyższy czas na coś nowego :)   Smak jest przepyszny

Wypieki Rene
Tort Walentynkowa Rozkosz 147

ubite. Przesiewamy powoli resztę składników do masy jajecznej i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem mieszamy. Wylewamy do formy, może to być tak jak w moim przypadku forma w kształcie serca, ciasta spokojnie wystarczy na tortownicę, średnica tortownicy zmieni nieznacznie wysokość biszkoptu, ale nie ma to większego znaczenia. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa: 330 ml śmietanki kremówki(...)może być gorąca) cały czas mieszając. Dodajemy mascarpone i dobrze mieszamy, aby śmietana i serek się ze sobą połączyły. Poncz:  filiżanka mocnej czarnej herbaty Ponadto: Przygotowana wcześniej galaretka w odcieniu czerwieni (truskawkowa), bądź fioletu (owoce leśne), można foremkami do ciastek wyciąć z niej kształt serca, wcześniej należy przelać ją do naczynia, w którym uzyska niezbyt dużą wysokość 3 łyżki

MamaOskarka
Sernik na zimno z truskawkami 213

Jesteśmy zainspirowani akcją na durszlak.pl "Walentynkowe Menu", więc dziś chciał bym Was zaprosić do serii  dań i deserów Walentynkowych. Bo Miłość należy okazywać nie tylko

cookpl
SOMERSBY ROZKWITA NA WIOSNĘ! WEGAŃSKI DESER Z MUSEM Z MANGO. 257

Tak, tak, tak właśnie - Lord Somersby szaleje, częstując nowym, nietuzinkowym smakiem. Orzeźwiający, lekki, kuszący. Idealny na wiosnę!  Nie sądziłam, że połączenie bzu i limonki w

W kuchni Karmel-itki
Cuda natury. Malina to wspaniały owoc 71

dziś maliny. Owoce te były cenione także przed wiekami. Dziś są polecane przez lekarzy, dietetyków i zielarzy, jako jedne z najzdrowszych owoców. Ponadto maliny nadają się jako dodatek do ciast, deserów, jak również na odżywczy i zdrowy sok oraz wychodzi z nich także pyszna konfitura. Historia malin Maliny nie zostały odkryte dziś, czy sto lat temu. To owoce znane już(...)tylko w Europie, lecz także na całym świecie, jak na przykład w Stanach Zjednoczonych, gdzie rozpoczęto od siedemnastego wieku uprawę malin. Dziś produkuje się z nich dżemy, konfitury, galaretki, soki, napoje. Obecnie na świecie uprawia się ponad dwieście gatunków malin. Maliny królują w wielu polskich domach. To owoce, które mogą jeść nawet diabetycy, gdyż maliny posiadają niski indeks glikemiczny

ProstePesto.pl
domowa wieprzowa mielonka słoikowa... 123

kawałki, zmielić w maszynce do mięsa na sitku większe oczka do miski. Do zmielonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, sól, wodę i ręką dokładnie z 5 minut wyrabiać (jak ciasto drożdżowe) na kleistą masę, miskę nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc. Do czystych słoików (np. po dżemach) nakładać mięso -zostawić 3 cm wolne od nakrętki, dobrze(...)lodówce lub w chłodnym, ciemnym miejscu przechowywać - pyszna domowa mielonka słoikowa, jest najlepszym mięskiem na kanapki, można słoik zabrać na biwak, wyjazd, wiemy co jemy z jakich składników, galaretka, smaluszek to jest najlepsze z mielonki............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania