Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady
Szalona Kuchnia EwelinyLetni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym i delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł
Szalona Kuchnia EwelinyLekki, orzeźwiający, nie mocno słodki. Dla mnie idealny sernik na zimno, zwłaszcza, że robiony z twarogu, a nie ze słodkich serków homogenizowanych o ogromnej zawartości
Walijskie PichcenieDomowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek
wesoła kuchniaKolejny tort, który przeleżał na komputerze. Tort na specjalne życzenie syna był śmietanowy z wiśniowym musem. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg
Państwo Wojtczuk gotująDeser podany w takiej formie na wielkanocny stół zapewne zachwyci gości i dzieci… Na zewnątrz śmietanowa, w środku kremowa z serkiem i koktajlem z owoców tropikalnych
VioletoweKucharzenienasączenia mini biszkopcików. Gotową kawę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa p owidłowa: Składniki: 1 słoik powideł śliwkowych 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Powidła śliwkowe, ewentualnie konfitury ze śliwek lub wiśni wykładamy do rondelka i podgrzewamy. Wsypujemy 3 - 4 łyżki galaretki cytrynowej, mieszamy aż dokładnie się rozpuści - należy uważać, by nie zagotować masy. Przekładamy z rondelka do porcelanowej miseczki i studzimy(...)czekoladę i miksujemy do uzyskania masy o aksamitnej strukturze. Koniec ucierania - czas na składanie tortu: Z biszkopta ścinamy cieniutko wierzchnią warstwę - wystarczy go wyrównać, ściąć samą skórkę, by nasączyć ciasto. I nasączamy - zaparzoną kawą, nie żałujcie i obficie naponczujcie biszkopt. Na nasączony jak biszkopt biszkopt wykładamy łyżką całą masę powidłową i równiutko rozsmarowujemy po powierzchni. Na powidła wykładamy masę
Kronika PiekarnikaGotowe w : 2 h Nadeszła pora na ciasta z dodatkiem rabarbaru. Uwielbiam go chyba pod każdą postacią, ale przeglądając internet nigdzie nie natknęłam się na sernik z rabarbarem, dlatego postanowiłam go zrobić. Wyszedł idealnie puszysty , intensywnie rabarbarowy i oczywiście zniknął w jeden dzień. Składniki na biszkopt 3 jajka 9 dkg mąki 9 dkg cukru Składniki na masę serową(...)sera twarogowego z wiaderka 4 łyżki cukru pudru (kolejny raz proponuję skosztować w razie potrzeby dodać więcej cukru pudru) 2 pełne łyżki żelatyny 50 ml wody 2 galaretki Krok po Kroku 1 Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku. Odkładamy robot i delikatnymi ruchami mieszamy wszystko z przesianą mąką. Pieczemy przez
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyznak i rozpoczynamy nasze vendemmiamo. Wrześniowy performance, w którym my, publiczność, możemy brać udział. Rubinowym sokiem malujemy usta i palce. "Przy jednym ze stołów kobiety formują z ciasta płaskie chleby i układają na nim winogrona. Obficie posypują winogrona cukrem - białym i brązowym wymieszanym w równych proporcjach - a następnie świeżo zmielonym pieprzem. Potem wsuwają chleby do pieca opalanego drewnem stojącego(...)świętojańskie odbijają się rykoszetem od krzewów winorośli (...) ", a ja odkładam miskę dorodnych winogron. Chcę zatrzymać ich smak inaczej niż zwykle. Nie w winie, ani w soku, nie w rozmarynowej galaretce i rozrywanej jeszcze na ciepło schiacciate con l'uva , ale w lodach. Concord grapes ice cream z obowiązkową nutą rozmarynu - lody, których kolor już na zawsze wpiszę się we wrześniową
KUCHARNIAUśmiechają się, kiedy podaję deser. Jeszcze bardziej, gdy go konsumują. Raduje mnie ich zadowolenie, gdy cukier działa na nich tak pozytywnie. Wiem, nie powinnam. Ale nie
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj przepis na pyszny, owocowy deser majówkowy. Duet wiśniowo-brzoskwiniowy to puszysty sernik na zimno w delikatnych, pastelowych kolorach na chrupiącym, kruchym spodzie z ciastek i
Bon appetit mon amieZaczynają się pojawiać świeże truskawki, ceny są kosmiczne, ale już teraz warto zaopatrzyć się w kilka dobrych i sprawdzonych przepisów. Dzisiaj przepis na pyszny, lekki i
To co lubię - gotuję i polecamLato inspiruje, inspiruje i zachęca do przygotowywania owocowych ciast i deserów. To najlepsza pora roku, obfitująca w świeże owoce. Czy patrząc na jędrne maliny, błyszczące niczym klejnoty porzeczki i aromatyczne jagody nie macie od razu myśli: "one idealnie sprawdzą się w ... ". Kocham lato, kocham letnie owoce i kocham lekkie, letnie desery. UWAGA KONKURS Jeśli i Wy pałacie tak wielką(...)Bakalland. Wybór macie ogromny, także na pewno nie będziecie długo się głowić. KONKURS: https://delektujemy.pl/konkurs-letnie-smaki/ Musze Wam powiedzieć, że Delekta wprowadziła ostatnio na rynek nowość w rodzinie galaretek. Galaretka deserowa to galaretka bez żelatyny, która gęstniej już w godzinę. Na bazie takiej galaretki przygotujecie szybkie owocowe desery. I to właśnie galaretka deserowa zainspirowała mnie do stworzenia lekkiego, letniego
kolorowotorcikowoChyba nie ma prostszego ciasta do upieczenia niż babka cukrowa. Ja zdecydowałam się na wariant z kardamonem ale równie dobrze można go pominąć (chociaż warto dodać) lub zastąpić np. cynamonem lub większą ilością wanilii. Babka jest idealna do kawy, herbaty czy nawet do mleka na drugie śniadanie. Ja szczególnie lubię ją za chrupiący cukrowy wierzch. Czasami babka piaskowa może wydawać(...)myślę, że ucieszą nie jedne oczy! Przepisy i zdjęcia znajdziesz tutaj: BABKA PIASKOWA Z GRUSZKĄ SZAŁWIOWĄ I PISTACJAMI, PALUSZKI Z BABKI PIASKOWEJ Z PIECZONĄ GRUSZKĄ, BABKA PIASKOWA Z MLECZNĄ GALARETKĄ. SKŁADNIKI: * 200 g cukru * 75 g masła * 160 g mąki * 2 jajka * 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią * 1 łyżeczka kardamonu WYKONANIE: Jajka ubijamy/miksujemy z cukrem na gładką, białą masę
MohiellaPogoda nas rozpieszcza, nie ma co mówić, ale te upały trochę męczą. Dlatego dla ochłody przygotowałam najlepszy sernik na zimno z serkiem waniliowo-morelowym Almette. Puszystość
Magiczne Życie MartyBardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i
Passion of Cooking