ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:552/672)

Świąteczny sernik z białą czekoladą karmelem i popcornem 107

sławny sernik Baskijski, jednak jest bardziej zwarty, nie poci się i ma chrupiący spód. * sernik pieczemy w bardzo wysokiej temperaturze ** sernik po wyjęciu z piekarnika będzię się trząsł jak galaretka - tak ma być sernik nie jest surowy. Będziesz potrzebować (tortownica 24 cm) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 150 g ciasteczek owsianych (najlepsze będą z czekoladą) 50 g herbatników(...)stopni.  Tortownice wyłóż papierem do pieczenia, zblendowane ciasteczka i herbatniki wymieszaj z masłem oraz czekoladą (konsystencja mokrego piasku). Ciasteczkową masę rozłóz staranie w  tortownicy tworząc spód ciasta. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopini. Piec 5 minut.  Wyjmij tortownicę z piekarnika, na ciepły spód zetrzyj 50g czekolady (nie tą z kąpieli wodnej), dzięki temu spód pozostanie chrupiący

Wylizany Rondel
Świąteczny sernik z białą czekoladą karmelem i popcornem 100

sławny sernik Baskijski, jednak jest bardziej zwarty, nie poci się i ma chrupiący spód. * sernik pieczemy w bardzo wysokiej temperaturze ** sernik po wyjęciu z piekarnika będzię się trząsł jak galaretka - tak ma być sernik nie jest surowy. Będziesz potrzebować (tortownica 24 cm) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 150 g ciasteczek owsianych (najlepsze będą z czekoladą) 50 g herbatników(...)stopni.  Tortownice wyłóż papierem do pieczenia, zblendowane ciasteczka i herbatniki wymieszaj z masłem oraz czekoladą (konsystencja mokrego piasku). Ciasteczkową masę rozłóz staranie w  tortownicy tworząc spód ciasta. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopini. Piec 5 minut.  Wyjmij tortownicę z piekarnika, na ciepły spód zetrzyj 50g czekolady (nie tą z kąpieli wodnej), dzięki temu spód pozostanie chrupiący

Wylizany Rondel
Czekoladowa Rolada Śnieżny Puch 96

Jest taki rodzaj ciasta który bardzo lubię, krem nie jest ciężki, biszkopt sam w sobie jest leciutki i całość bardzo przyjemnie się je bez uczucia że zjadło się milion kalorii :) Składniki na jedną roladę biszkopt: 4 jajka (żółtka i białka osobno) szczypta soli 3 czubate łyżki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki(...)mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru pudru masa twarogowa: 170 g sera twarogowego np. Mój Ulubiony 150 ml śmietany 30 %  ewentualnie 1-2 łyżki cukru pudru 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 150 ml wrzątku Biszkopt 1. Białka ze szczypta soli ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy po trochu cukru pudru aż do wykończenia, miksujemy i tym samym utrwalamy pianę

Gotowanie...to proste !
6 propozycji na świątecznego wafla 65

W związku ze zbliżającymi się świętami, postanowiłam zrobić zestawienie 6-ciu propozycji na wykonanie wafli, w różnych formach i smakach. Wszystkie przepisy są bardzo proste w

Blog kulinarny S9.PL
Fit sernik na zimno 191

   Sernik na zimno w wersji fit ? Proszę bardzo, to nic trudnego. Ujmujemy kalorii, nie ujmujemy smaku - ot, cały sekret. Sernik w wersji "bez cukru

kolorowotorcikowo
Jagodowe tiramisu 95

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku(...)łyżki kawy 90 ml likieru amaretto  70 ml wódki 9 ml aromatu migdałowego Żelka jagodowa: 450g świeżych lub mrożonych jagód 300ml wody 2 galaretka jagodowe Dodatkowo na dekorację: 125g jagód bita śmietana Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto chatka Puchatka 248

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik kokosowo – malinowy 147

Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Składniki: Biszkopt: 3

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowy galaretkowy deser 140

Lato w pełni, no dobra wiosna ale bardzo ciepła ;) w sam raz na to majówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu

Życie zaczyna się w kuchni
Tiramisu z truskawkowym musem 372

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z dojrzewającymi w słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru(...)Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: 1.  Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję.  W drugiej misce ubić na sztywno

Szalona Kuchnia Eweliny
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 139

Weekend zbliża się wielkimi krokami! Czyli to co kochamy najbardziej :)! Beztroska sobota, późne śniadanie, promienie wiosennego słońca, przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo(...)śmietany 36 % homogenizowanej 350 g twarogu w wiaderku, np. President 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody Składniki na mus truskawkowy: 2 galaretki 500 ml wody wrzącej 500 g mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej

Trufelkowo
Tort piętrowy My Little Pony 169

dokładnie) drewnianą lub plastikową łyżką.  Piec w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 minut (duży biszkopt) oraz 30-35 minut (mały biszkopt).  Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić.  Syrop do nasączenia biszkoptu: 1 szklanka wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie syropu i nasączenie blatów: Do rondelka wsypać cukier, zalać wodą i zagotować. Dodać(...)tego celu silikonowy pędzel.  Składniki na krem śmietanowo-truskawkowy: 750 ml śmietany 36% (zimnej, z lodówki) 1 szklanka mrożonych truskawek (w sezonie - świeżych) 2 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie kremu śmietanowo-truskawkowego: Truskawki zasypać cukrem, dodać łyżkę wody, cukier i zagotować, a następnie zmiksować blenderem i porządnie wystudzić.  Do osobnego naczynia wlać 1,5 szklanki wrzątku

Kulinarne Inspiracje
Tort z musem czekoladowym 147

dworze królowej Bony. W Polsce upowszechnił się zwyczaj pieczenia tortu na specjalne okazje, jak urodziny, wesele. Bardzo podobne ciasta np. w języku angielskim nie są nazywane tortami ( torte ), a ciastami ( birthday cake , wedding cake ). Tort z musem czekoladowym. Składniki na biszkopt genueński : (na kwadratową blaszkę 24cm) - 8 dużych jaj - 180g drobnego cukru do wypieków - 160g mąki tortowej - 67g mocnego kakao(...)łyżki cappuccino o smaku rumowym - ½ szklanki cukru pudru - ok. 60ml dobrego alkoholu (u mnie domowa nalewka śliwkowa, ale może też być wiśniwka) - 1 łyżeczka esencji rumowej Dodatkowo: - 1 galaretka o smaku wiśniowym + 30 ml alkoholu (u mnie nalewka śliwkowa, jak wyżej) - czekoladowe chipsy – 2 opakowania po 125g - wiśnie kandyzowane czerwone i zielone - listki mięty Biszkopt pieczemy wieczorem, dzień przed

mojewypiekiinietylko
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 104

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Tort fiołkowy 103

mąki z orzechów arachidowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru syrop fiołkowy: 2 szklanki płatków fiołków po obraniu 2 szklanki wody 1 cytryna 5 łyżek cukru trzcinowego galaretka fiołkowa: 1/2 porcji syropu fiołkowego / 200 ml około/ 2 łyżeczki żelatyny płaskie 125 ml wody krem fiołkowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny(...)Mąkę i proszek przesiewam, dodaję mąkę z orzeszków i wsypuję w trzech partiach i delikatnie mieszam od spodu łyżką. Formę o średnicy 20 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam formę. Piekę około 40 minut do suchego patyczka.Wyjmuje z formy jak biszkopt jest zimny. Syrop fiołkowy: Fiołki obieram z płatków

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania