ciasto z galaretka - 8740 przepisów (strona:14/583)

Fit ciasto z truskawkami i galaretką 36

Sezon truskawkowy w pełni, więc warto wykorzystać ten czas na przepisy z ich wykorzystaniem . Mam dla Was pomysł na ciasto z truskawkami i galaretką. Idealne ciasto na upalne dni, ponieważ jest lekkie i orzeźwiające. Poza tym ciasto ma kilka warstw, które ładnie wyglądają, ale przede wszystkim mają inne smaki, które znakomicie się przenikają . Fit ciasto z truskawkami i galaretką(...)ostatniej warstwy jogurtowej dodaj żelatynę. Tak przygotowaną masę wylej na poprzednią warstwę. Włóż na do zamrażalnika do stężenia. Pokrój truskawki i ułóż je na białej warstwie. Zalej je galaretkami. Włóż ciasto do lodówki do całkowitego stężenia na 2 godziny. Wartości odżywcze (kawałek): Kcal: 116 | Białko: 10,7 | Węglowodany: 10 | Tłuszcze: 3,8 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj

Przepisy na widelcu
ZIELONY RAJ – CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM, KIWI I GALARETKĄ 555

Wiecie, że nie jestem miłośniczką owoców i ciast z galaretkami? Wręcz przeciwnie – uwielbiam ciacha ucierane , z bakaliami , czekoladowe itd . Jest jednak jeden wyjątek, do którego przekonała mnie Mama i ciacho do którego wracam z ogromną przyjemnością! Dziś własnie na nie mam dla Was przepis! Pyszny szpinakowy biszkopt ( nie czuć szpinaku! ) pokryty delikatną, kremową masą z mascarpone, soczystymi owocami kiwi

Ostra na Słodko
TRUSKAWKOWE USTA ADAMA 142

Truskawkowe usta Adama, to ciasto chyba większości osób znane, postanowiłam je trochę zmodyfikować i dodać truskawki oraz galaretkę.   SKŁADNIKI   Ciasto na blaszkę 28x20cm: 2 jajka, 1/2 szkl. zsiadłego mleka, 1/4 szkl. oleju, 1 1/2 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia, 1 łyżka kakao Krem truskawkowy: 330 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 25 dag truskawek, 2 płaskie łyżki żelatyny Dodatkowo: małe okrągłe biszkopty, dżem truskawkowy, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2. Następnie łączymy suche składniki z mokrymi, przelewamy do foremki. 2 biszkopty sklejamy ze sobą dżemem, układamy w cieście obok siebie

słodki bratek
Chmurka truskawkowo-kokosowa 66

kilka godzin. Użyjcie też drobnego cukru do jej przygotowania. Rozpuszczony w białkach cukier to połowa sukcesu, druga to odpowiednia temperatura i adekwatny do niej czas suszenia.  Dokończenie ciasta, czyli galaretkę i krem pozostawcie na drugi dzień. Wystarczy że wygospodarujecie jakieś 40 minut i będziecie mieć naprawdę fajne ciacho do kawy! Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)funkcji termoobieg przez 70 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy bezę do rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy mrożone, pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony

Kuchnia w czekoladzie
Jak sprawić przyjemność dziecku. 171

czego chce. Od dłuższego już czasu chodziła za mną prosząc o tort malinowy z galaretką na swoje trzecie urodziny. Hmm, jak tu odmówić dziecku kiedy tak pięknie prosi. Ciasto z galaretką to w sumie nie tort, ja przynajmniej inaczej kojarzę torty. Jednak jako super mama staje na wysokości zadania i oto jest. Biszkopt przekładany masą malinowo-śmietanową jak prawdziwy tort(...)układamy pozostałe maliny.  Gdy galaretka będzie już mocno ściągnięta wylewamy ją ostrożnie na maliny. Trzeba uważać by galaretka nie była zbyt luźna bo przeleci przez ciastoCiasto z galaretką odkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Ostatnią kremówkę ubijamy na sztywno i ozdabiamy nią tort po bokach. Do chwili podania przechowujemy ciasto w lodówce. Uwagi: W przepisie podałam

Przysmaki Karolki
Ciasto ptasie mleczko z galaretką 17

WARSTWA: 400 ml wrzątki 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka malinowa 1łyżka żelatyny 2 płaskie łyżki cukru pudru SKŁADNIKI 2 WARSTWA: 400 ml wrzątki 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka agrestowa 1łyżka żelatyny 2 płaskie łyżki cukru pudru SKŁADNIKI 3 WARSTWA: 750 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe (lub malinowe) 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną(...)25minut. Ostatnią warstwą czyli trzecią są to galaretki rozpuszczone we wrzątku i ostudzone. Gdy zaczną lekko stężeć możemy je wylać na ciasto. Całość wstawimy na kilka godzin do lodówki. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Ciasto ptasie mleczko z galaretką pochodzi z serwisu

karolgotuje
Galaretkowy Tęczowiec 168

piękną słoneczną niedzielę polecam przepis na pyszne ciasto z galaretką i owocami. Ciasto jest bardzo orzeźwiające. Z pewnością ucieszy niejedno podniebienie. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1,5 łyżki kakao, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa : 150g serka homogenizowanego waniliowego, 1 opakowanie galaretki żółtej, 1 opakowanie galaretki czerwonej(...)galaretki. Mieszam. Masą przekładam upieczony biszkopt. 3. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 750 ml wody. Studzę. Owoce kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu ciasta. Zalewam tężejącą pomarańczową galaretką. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik z serkiem mascarpone i malinami 460

galaretki. Drugie opakowanie galaretki wsypać do miseczki, zalać 350 ml gorącej, przegotowanej wody (zamiast jak na opakowaniu 500 ml), dokładnie wymieszać i wystudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć, należy wylać ją na wierzch ciasta. Ciasto odstawić(...)lodówki w celu schłodzenia. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Widoczne na zdjęciach ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 22 cm. Jeśli maliny nie będą wystawały ponad poziom galaretki, ciasto zachowa świeżość i pyszny smak przez 4 dni, w przeciwnym przypadku ciasto należy spożyć w dniu przygotowania, ewentualnie następnego dnia. Ciasto należy przechowywać w lodówce. 1 szklanka

Gospodyni Miejska
Ciasto z kremem, truskawkami i galaretką + film 54

mąkę i proszek do pieczenia. Masę rozsmarowujemy na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C. W czasie kiedy ciasto się piecze rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy(...)Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy i serek homogenizowany . Na upieczonym i wystudzonym cieście dokładnie rozprowadzamy krem, a na wierzchu układamy truskawki, zalewamy je tężejącą galaretką . Ciasto wstawiamy do lodówki na 3 godzin

Smakowite Dania
Biszkopt z kremem jogurtowym i owocami 35

galaretek i owoców. Pyszne ciasto, które na pewno warto podać na deser dzieciom. Ciasto jest tak dobre, że zjedzenie jednego kawałka to zbyt mało.  Do przełożenia ciasta z galaretkami i owocami stworzyłam bardzo lekki krem z jogurtu greckiego. Bardzo lubię kremy budyniowe, ale na lato wolę coś lżejszego i bardziej odświeżającego. Biszkopt można zrobić z ulubionymi galaretkami i niezbyt(...)będziemy przekładać biszkopt w formie, w której był pieczony. Na wierzch ciasta wyłożyć najpierw lekko tężejące galaretki pomarańczowe i powkładać w nie owoce, a następnie zalać lekko tężejącymi galaretkami wiśniowymi. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na 12 godzin, chociaż da się już ukroić po około 5 godzinach przechowywania w lodówce. Krem jogurtowy: Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody

Kuchcik gotuje
JOGURTOWO-WIŚNIOWA KANAPKA 68

szkl. wrzątku, studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem i syropem wiśniowym. Dodajemy wystudzoną żelatynę, mieszamy. (Do masy możemy dodać więcej cukru). Przełożenie ciasta: Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy ciasto, wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami. Gdy galaretka zastygnie wylewamy masę jogurtową, układamy herbatniki. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Uwaga!!! masę jogurtową przygotowujemy dopiero(...)kiedy galaretka zastygnie. Do ciasta użyłam herbatników maślanych od Cukry Nyskie, polecam

słodki bratek
Kakaowe ciasto z kajmakiem, biszkoptami, morelami i galaretką 42

Ciasto, które Wam dzisiaj przedstawię powstało z połączenia kilku części – czyli kakaowego ciasta, kajmaku, biszkoptów, moreli (które możecie zamienić na inne owoce) oraz galaretki. Przepis jest bardzo prosty i stosunkowo szybki w przygotowaniu. Zapraszam! // Składniki (na formę 23,5 x 23,5 cm): Ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 200 ml mleka (u mnie owsiane) 100 ml oleju 1 jajko Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku ok. 100 g biszkoptów morele lub inne owoce 1 galaretka Sposób przygotowania: Na początku przygotuj spód, czyli kakaowe ciasto. W jednej misce wymieszaj suche składniki (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia), natomiast w drugiej misce mokre składniki (mleko, olej, jajko). Teraz obydwie części połącz

Via Gusto
Tarta z kremem waniliowym, owocami lata i galaretką z białego wina 66

woce lata utopione w orzeźwiającej galaretce o smaku białego wina na waniliowym kremie  pâtissière spowitym maślanym kruchym ciastem. Tutaj nie ma o czym się rozpisywać, bo ta tarta to deser, który wprost musi pojawić się o tej porze roku na stole. Wybierzcie na straganie swoje ulubione owoce i upieczcie ją jeszcze dziś! * SKŁADNIKI Kruche ciasto: 210 g mąki pszennej(...)kilka chwil do napęcznienia. Następnie wlej odrobinę gorącego wina i rozprowadź w nim żelatynę. Połącz z resztą płynu. Odstaw do wystudzenia. Następnie tartę udekoruj owocami i wylej nań galaretkę. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki

Food Square

Proponowane wyszukiwania