ciasto z galaretka - 8740 przepisów (strona:6/583)

Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką 400

Witajcie Kochani! Zapraszam na pyszne ciasto „wiśniowiec” z kremem cytrynowym i galaretką. Takie ciasto idealne na rodzinne spotkania imprezowe. Kojarzy mi się z imieninami u cioci. Ciasto ma dwa biszkopty, dość grubą warstwę wiśni i wspaniały, kwaskowaty krem cytrynowy bez żelatyny. Pięknie się prezentuje i jest smaczne, nie jest za słodkie. Do przygotowania deseru możemy użyć swoich ulubionych w smaku(...)wyrównać, ciasto wstawić do lodówki. 12. Galaretkę agrestową rozpuścić z 500ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 13. Ciasto wyjąć z lodówki i na wierzch wylać lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić z powrotem do lodówki, najlepiej na całą noc. 14. Dobrze schłodzone ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką podawać pokrojone na spore prostokąty. Udanych wypieków :) Related Images

Mała Cukierenka
Ciasto puszysta Hrabina 159

okrągłych biszkoptów 200 ml mocnej czarnej kawy parzonej 2 opakowania galaretki agrestowej (75 gr każda) 700 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto z galaretką i masą budyniową . Ciasto ciemne : do miski wbić całe jajka oraz białka. Dodać szczyptę soli i ubić na puszystą masę. Powinno to zająć około 7 minut. Kiedy jajka są już ubite(...)połowę masy cappuccino. Na masę układać namoczone w czarnej kawie biszkopty, na biszkopty wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do momentu, aż galaretka się zetnie. Kiedy galaretka jest już dosć twarda, wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na galaretkę pozostałą część masy. Na masę położyć drugi blat biszkoptowy. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Ciasto

mecooks
Smerfetka 246

cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak woda -1 szkl delicje jagodowe -2 opak WIERZCH CIASTA galaretki niebieskie -2 opak woda -0,5 l PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno.  Pod koniec ubijania dodać cukier ubijać.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)rozmieszać.  Do miski wsypać śnieżki,zalać mlekiem,ubijać mikserem na sztywno.  Do ubitej pianki stopniowo dodawać po łyżce lekko ściętej galaretki, cały czas ubijając.  WIERZCH CIASTA  Galaretki rozpuścić w 0,5 litra wrzącej wody, odstawić do stężenia.  PRZEKŁADANIE CIASTA  Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, ułożyć na niej delicje. Przykryć ciastka pianką,na piankę wylać

Kuchnia Danusi
Owocowa Eksplozja 72

piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszne ciasto biszkoptowe z nektarynkami i galaretką. Ciasto bardzo szybko i łatwo się przygotowuje. Jest doskonałe na każdą okazję. SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 1 szklanka mąki, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, ¾ szklanki mąki, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu(...)puszystą masę. Dodaję budyń i razem ucieram.  4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową. Wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem jasnym. Nektarynki kroję w kostkę. Owoce układam na wierzchu ciasta. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretką zalewam owoce na cieście. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Malinowa księżniczka 1293

Malinowa księżniczka Obłędnie pyszne i bardzo efektowne ciasto, które z pewnością zasmakuje wszystkim gościom. Idealne na przyjęcie. Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne w wykonaniu, ani tak pracochłonne jakby się mogło wydawać.     Składniki: Ciasto: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki(...)herbatnikach rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Masę zakrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy pozostałą masę serową. Całość zakrywamy drugim blatem ciasta *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia. Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny, mieszamy i od razu wykładamy na ciasto (galaretka szybko tężeje) *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z winogronami 46

ziemniaczaną, delikatnie mieszamy. Pianę rozprowadzamy na podpieczonym kruchym spodzie. Posypujemy płatkami migdałowymi. Temperaturę piekarnika obniżamy do 150 stopni i pieczemy ciasto przez około 30 minut. Podobnie postępujemy z drugim ciastem. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. zimnej przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Gdy galaretka zacznie tężeć ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Dodajemy cukier(...)Proponuję tak, jak podaję w opisie, odpuścić sobie wałkowanie ciasta, a pokroić go na mniejsze części i wylepić dno blaszki, pomagając sobie ręką oprószoną mąką. Po upieczeniu ciasto jest pyszne i mięciutkie:) Galaretkę wykładamy gdy jest mocno stężała, inaczej, tak jak w moim przypadku, spłynie Wam na spód blaszki i „wsiąknie” w ciasto. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto na maślance 44

maślance Czy zwykłe ciasto ucierane można jakoś urozmaicić, żeby nie było takie standardowe -  trochę się nad tym głowiłam, aż pomyślałam sobie, żeby zamiast posypać ciasto cukrem pudrem, nasmaruje ciasto galaretką. Ciasto nie tylko stało się błyszczące z wierzchu  (co było efektem zamierzony), ale dodatkowo częściowo nasiąknęło galaretką,  przez co stało się bardziej wilgotne i miało brzoskwiniowy posmak(...)masę układać pokrojone jabłka, lekko dociskając.  Piec ok. 50-60 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąc w formy. Galaretkę przygotować w jednej szklance wody. Nakładać partiami, przestudzoną na wierzch ciasta, najlepiej smarując pędzelkiem. Smacznego

My sweet a life
Biszkopcik z serem i galaretką 22

Szybkie ciasto idealne do kawy. Potrzebujemy borówki 1 galaretkę – owoce leśne na wierzch ciasta (1 galaretka będzie także potrzebna do masy serowej) Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo żółtka i nadal miksujemy, dodajemy(...)czasie układamy borówki. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 2,5 szkl gorącej wody i dodajemy resztę galaretki wcześniej rozpuszczonej do masy serowej. Wylewamy na borówki i masę serową tężejącą galaretkę. Wkładamy ciasto do lodówki na 1 godzinę

MojaQchnia.pl
Ciasto przedwiośnie 12

minut. Upieczone ciasto wyjęłam z piekarnika na metalową kratkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedną galaretkę agrestową rozpuściłam w 250ml gorącej wody. Gorące ciasto ponakłówałam patyczkiem. Wierzch ciasta polałam przygotowaną galaretką. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. Chłodne wstawiłam do lodówki. Gdy ciasto się chłodziło, przygotowałam krem. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń, mąkę i cukier. Mieszankę przelałam do gotującego się(...)mleka i ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Chłodny budyń zmiksowałam z miękkim masłem na jednolity krem. Krem wyłożyłam na schłodzone ciasto. Drugą galaretkę przygotowałam według instrukcji na opakowaniu, rozpuszczając ją w 500ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą galaretkę wyłożyłam na ciasto. Ciasto schłodziłam przez noc w lodówce.  SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką 174

Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką – Zapraszam na pyszny deser z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, ciekawe w smaku i proste w przygotowaniu. Coś dla fanów galaretki. Ciasto prezentuje się apetycznie, polecam… (trochę zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta Czytelników”) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką Składniki: 2 wafle 500g ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowałam około 150g suchej kaszy) 500g umytych, obranych truskawek 80g cukru około 18-20g żelatyny (2 łyżki) + 90ml zimnej wody 1 galaretka truskawkowa + 400ml gorącej wody 1. Wafle dociąć do wielkości blaszki 20x20cm lub 21x21cm ( patrz FILM ) i blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Jeden

Mała Cukierenka
Najprostsze ciasto z galaretką i truskawkami 151

wielkości spodu) 1 opakowanie galaretki truskawkowej (na pół litra wody) Możecie użyć innych, ulubionych, sesonowych owoców i dobrać do nich galaretkę o odpowiednim smaku.  Pamiętajcie, aby do ciasta z galaretką  NIE używać owoców kiwi i ananasów, ponieważ na nich galaretka nie tężeje ! Przygotowanie: Przygotować galaretkę wg instrukcji na opakowaniu (można zalać nieco mniejszą ilością wody), dokałdnie wymieszać, odstawić(...)galaretka ostygnie można ją wstawić do lodówki, aby szybciej gęstniała, należy jednak o niej pamiętać i mieszać od czasu do czasu i co najważniejsze - nie zapomnieć o niej;) Zalać ciasto galaretką, gdy będzie na wpół płynna. Wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie się ścięła, najlepiej na noc. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ciasto Kora orzechowa 33

łyżka po łyżce, cały czas ucierając, aż powstanie gładki krem *** *** Jeden blat ciasta przekładamy do foremki. Z masy budyniowej odkładamy kilka łyżek – będzie nam potrzebny do posmarowania ciasta pod galaretką *** *** Resztę kremu dzielimy na pół. Jedną część kremu wykładamy na blat ciasta *** *** Delicje moczymy w likierze (lub w kawie z alkoholem) i układamy na kremie, czekoladą do dołu, delikatnie(...)który cienko smarujemy odłożonym kremem budyniowym *** *** Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie z puszki *** *** Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody i pozostawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki zaczną tężeć wykładamy je na ciasto *** *** Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masy zgęstniały *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY

Blog z Apetytem
Ciasto Malinowy Sen 87

Ciasto Malinowy Sen to przepyszne ciasto waniliowe nasączone galaretką malinową, udekorowane kremem śmietankowym i frużeliną malinową. Ciasto Malinowy Sen w każdym kawałku smakuje słonecznym latem Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, jednak kilka rzeczy na początku skomplikowało mi proces pieczenia. Ciasto “Yellow cake” jest tak popularne w Stanach(...)minut w 175°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy i studzimy ok 10 min. W tym czasie przygotowujemy galaretkę. Ciepłe ciasto nakłuwamy patyczkiem, np. od lizaka/do szaszłyków i polewamy powoli rozpuszczoną, gorącą galaretką. Odstawiamy ciasto do wystudzenia. Następnie wkładamy do lodówki

Słodki Pomysł
MAKOWIEC Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 33

łyżki kaszy manny SER: 1 kg zmielonego sera szklanka cukru 2 jajka 25 dag masła 2 budynie waniliowe sok z połowy cytryny lub ulubiony aromat ORAZ: 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń WYKONANIE: CIASTO: Składniki na ciasto siekamy i zarabiamy, jeśli nie możemy zagnieść ciasta wlewamy troszkę zimnej wody. Schładzamy przez ok. 0,5 godziny. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem(...)miski i mieszamy rózgą. Na końcu wlewamy zimne masło. Dokładnie mieszamy i wylewamy na mak. Równo rozprowadzamy. Pieczemy ok 50 - 60 minut.  Sernik odstawiamy aż przestygnie. WIERZCH CIASTA: Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie kroimy w plasterki, rozkładamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką, chowamy do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Galaretki możemy zrobić na wodzie

Pani na deser
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 260

kremowa: 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 3 śmietan fixy 660ml śmietany kremówki 30% (lub 36%) Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) 2 galaretki brzoskwiniowe lub morelowe   Ciasto brzoskwiniowe z kremem – Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę. Następnie wlać cienkim strumieniem olej i olejek cytrynowy, wsypać proszek do pieczenia(...)trzepaczką do jajek) do uzyskania jednolitej masy. Drugą puszkę brzoskwiń również pokroić w kostkę. Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć krem, wyrównać, poukładać pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić ciasto do lodówki, by całkowicie stężało. Smacznego! The post Ciasto brzoskwiniowe z kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania