ciasto z galaretka - 8740 przepisów (strona:16/583)

Ciasto Bananowa randka – bez pieczenia 1198

stego jogurtu bananowego 2 średnie banany 2 galaretki cytrynowe 200 ml gorącej wody Składniki na wierzch ciasta: 700 g zielonych winogron 2 galaretki agrestowe 900 ml gorącej wody Ciasto Bananowa randka – bez pieczenia – Wykonanie: Jogurty wyciągnąć z lodówki około 1 godzinę przed przyst(...)niej winogrona (wcześniej umyte i osuszone). Ostatnie dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 900 ml wrzątku, schłodzić, a kiedy zaczną tężeć, wylać je na winogrona. Ciasto chłodzić w lodówce przez kilka godzin do całkowitego stężenia (najlepiej przez

Kulinarne Przeboje
Tęcza wiosenna s. Anastazji 27

Znów zanurzyłam się w lekturze książki siostry Anastazji : ) I czytam i próbuję i piekę. Dziś przekładaniec z tejże księgi : „Tęcza wiosenna”. Jak prawie wszystkie przekladańce siostry to ciasto także jest prze-py-szne, ale coś za coś- wymaga trochę czasu ;) Bardzo kremowe, owocowe, z wyśmienitą kokosową posypką. No i jest wyyysokie. Ja zdecydowałam się je zrobić na mniejszej blaszce(...)prażymy na patelni na złoty kolor. dodatkowo: biszkopty okrągłe ( ok. 20 sztuk) 2 galaretki malinowe rozrobione na 600 ml gorącej wody WYKONANIE: biszkopt masa jabłkowa ½ kremu biszkopty galaretka  ( ciasto odstawiamy z galaretką do lodówki na 1 godz., aby galaretka zupełnie stężała- będzie łatwiej rozsmarowywać na niej krem) ½ kremu prażone wiórki kokosowe Smacznego

Domowe ciasta
Kruche ciasto z budyniem, jagodami i galaretką 113

Obowiązkowe ciasto w sezonie jagodowym. Delikatne, aromatyczne, lekkie, pełne owoców  - kruche ciasto z budyniem, jagodami i galaretką. Dacie się skusić? Przepis na tortownicę o średnicy około 24 cm. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej (typ 500) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 100 g cukru 100 g zimnego masła 1 jajko Ponadto: galaretka pomarańczowa z cukrem(...)gorący budyń. Czekamy, aż budyń ostygnie. W tym czasie galaretkę wkładamy do lodówki i czekamy aż lekko zacznie gęstnieć. Na budyniu rozkładamy grubą warstwę jagód. Wylewamy na nie gęstniejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki, do czasu stężenia galaretki.  Smacznego

Smak mojego domu
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 179

szybkie i pyszne ciasto? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi: tak- to mam dla Was coś naprawdę szałowego. Lekkie biszkoptowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem i dodatek ulubionej galaretki, czyż nie brzmi pysznie? Ciasto jest proste i bardzo szybkie do zrobienia. Najwięcej czasu trzeba " poświęcić" na galaretkę, jednak gdy bardzo nam się spieszy to możemy ją pominąć. Fajna propozycja do niedzielnej kawki(...)chłodny należy go zmiksować z miękkim masłem na gładką masę.  Wykonanie ciasta: Ciasto biszkoptowe rozwinąć wyłożyć na niego przygotowany krem a na jego środku ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Ciasto ponownie zwinąć i włożyć do lodówki na około 2 godziny.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Babka z białek ..z dodatkiem galaretki 116

Nadmiar białek trza jakoś wykorzystać.. Tu znalazłam przepis na babkę..ja dodatkowo dodałam galaretkę...po upieczeniu ciasta zrobiłam w nim dziury i wlałam tężejącą galaretkę..[ taki pomysł z galaretką gdzieś widziałam w necie]..u mnie wyszła babka z keksówki i 4 malutkie babeczki.. 3 szkl. mąki 7 białek 1 szkl. cukru pudru Kupiec 250 g stopionego masła(...)minut do tzw. suchego patyczka.Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do przestudzenia.Wierzch babki nakłuć [ zrobić dziury] w kilku miejscach . Tężejącą, ale płynną galaretką polać ciasto,  aby  galaretka dostała się w głąb przygotowanych wcześniej dziurek.Odstawić , aby galaretka stężała

Moje domowe kucharzenie
Wykwitny truskawkowiec 82

Dzisiaj propozycja na proste ciasto po prostu biszkopt z galaretką, jednak sposób podania tego ciasta sprawa, że wygląda bardzo wykwitnie :) Składniki: 50 g margaryny Kasi 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do dekoracji   Do przygotowania tego ciasta potrzebujemy 2 blaszki prostokątną oraz keksówkę(...)dokładnie dociskając boki. Instrukcję przekładania można zobaczyć na tej stronie .  W szklance gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki i studzimy. Połowe truskawek blenderujemy i na koniec miksujemy z galaretką. Na dno ciasta układamy pozostałe całe truskawki i zalewany galaretką ze zmiksowanymi truskawkami. Odkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Jak ciasto jest już gotowe przykładamy deskę i odwracając do góry dnem

Moja Galeria Smaku
Ciasto Cappuccino z Owocami 46

kawą blat biszkoptowy z otworami borówka  i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką   ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta   owoce brzoskwini i  galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta
CIASTO BISZKOPTOWE Z GALARETKĄ I MALINAMI 49

Delikatne ciasto biszkoptowe z malinami i galaretką, to ulubione ciasto mojej rodzinki. Lekkie, niezbyt słodkie, po prostu idealne. Ciasto, które znika w mgnieniu oka. Po ostatniej imprezie ledwie udało mi się zachować kawałek do zdjęć... ;-) Biszkopt, który piekę od lat jest rewelacyjny w smaku, moje najmłodsze dziecię mogłoby jeść sam, bez żadnych dodatków. Jest bardzo delikatny, wilgotny(...)już prawie prawie galaretka tężeje, ale jeszcze daje radę się rozlać, wówczas na zimnych owocach od razu zastyga i nic nie spłynie przez ewentualne szparki pod ciasto... Ciasto z galaretką schładzamy kilka godzin w lodówce.  Ja przygotowuję moje galaretki w dużo mniejszej ilości wody niż zalecane na opakowaniu, wówczas mam pewność, że galaretka nie spłynie mi z ciasta... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Fale Dunaju z gruszkami i galaretką 58

początek zapraszam na klasyczne ciasto do którego wprowadziłam małą zmianę - dodałam galaretkę, dzięki której ciasto nie jest suche. Zamiast gruszek można użyć innych owoców, np. jabłek czy wiśni. Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki mleka 5 jajek 2 płaskie łyżki kakao 3-4 gruszki(...)ciasto). Pieczemy ok. 30 min w temp 180 stopni C. 2. Galaretki rozpuszczamy w niecałym litrze wody. Studzimy. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch upieczonego i wystudzonego ciasta. Dobrze jest "pomóc" galaretce dostać się w szpary pomiędzy gruszki a ciasto (gruszki podczas pieczenia nieco się kurczą). Wstawiamy do lodówki.  3. Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka. Studzimy. Masło ucieramy

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta biszkoptowa ze śmietaną i truskawkami 86

ostatnim biszkopcie kakaowym [przepis] dzisiaj klasyczny biszkopt z truskawkami w formie tarty. Delikatny spód, warstwa puszystej kremówki a na wierzchu świeże truskawki i galaretka. Ciasto idealne na upalne dni 😋 Składniki  na formę o średnicy 28 cm biszkopt: 3 jajka L 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3-4 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo(...)ostygnięciu biszkopt posmarować dżemem. Masa: Schłodzoną kremówkę ubić ze śmietan-fixem i rozsmarować na cieście. Truskawki umyć, pokroić w plastry i ułożyć na warstwie śmietany. Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.  Przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Kruchy przekładaniec z jeżynami 122

Kruche ciasto przełożone musem jeżynowym i kremem budyniowym. Wierzch wieńczą świeże jeżyny w ciekawej, bo przeźroczystej galaretce. Smaczne ciasto z owocami, w sam raz na letni deser. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżka śmietany MUS JEŻYNOWY(...)galaretki pokroić. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: galaretka , jeżyny , kremówka

https:KKuchniaMniam
tort Pilsudskiego ? - tort z kaszy manny 302

kaszy manny, 500 ml mleka, 250 g miękkiego masła, 200 ml cukru pudru, 4-5 łyżeczek kakao, 1 łyżka brandy, sok z 1/2 cytryny, cukier waniliowy lub brandy waniliowe, galaretka owocowa, biszkopty (około 20), do nasączenia: 50 ml naparu z herbaty, 1-2 łyżki brandy Marszałek Józef Piłsudski 30 maja 1923 r. złożył dymisję ze stanowiska szefa Sztabu Generalnego(...)nasączyć. Na nie wyłożyć jasny krem. Wyrównać. Odstawić do lodówki, aby krem zastygł. W tym czasie przygotować galaretkę (u mnie cytrynowa), odstawić aż lekko stężeje. Na wierzchu ciasta ułożyć galaretkę. Ciasto odstawić do lodówki na parę godzin. Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku, Dworek Milusin, od 1 września tego roku jest nieczynne z powodu generalnego remontu. Prace mają na celu między

królestwo garów
Kostka bananowa z czekoladą 32

bananowe 3 banany 1 łyżeczka soku z cytryny 50g deserowej czekolady 200g  śmietany 30% 350g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Wierzch ciasta: 4 banany 2 galaretki bananowe Wykonanie: 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą biszkoptów. 2. Masa bananowo-czekoladowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Galaretki(...)tężejącą galaretkę z żelatyną i całość dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać startą czekoladę, ponownie wymieszać i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na około 60 minut. 3. Wierch ciasta: Galaretki  rozpuścić w 600 ml wrzątku i pozostawić do lekkiego stężenia. Na wiechu ciasta ułożyć pokrojone w plasterki banany i wylać tężejącą galaretkę , po czym ponownie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto czekoladowe z owocami, marmoladą i galaretką 44

Ciasto czekoladowe z owocami, marmoladą i galaretką. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne ciasto. Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką, to delikatny, wilgotny wypiek pełen pysznych dodatków. Nic tylko piec. Ciasto jest naprawdę proste. Bazą stał się przepis na popularnego murzynka, którego przełożyłam marmoladą i podałam z dużą ilością owoców zatopionych w galaretce. Najlepiej pasują tu lekko kwaskowate maliny(...)rozpuszczamy w 750 ml wody (wody dodaję mniej niż w oryginalnym przepisie). Studzimy, odkładamy. Galaretkę nakładamy na owoce dopiero, gdy zacznie lekko tężeć. Jeśli zrobimy to za szybko galaretka wsiąknie w ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki. Podajemy dopiero, gdy galaretka całkowicie stężeje

Słodkie okruszki
Ciasto z musem i galaretką w egzotycznych smakach 68

robieniu tego ciasta też się nieźle ubawiłyśmy. Polecamy taką rozrywkę w wolnej chwili. No i ciasto oczywiście. Składniki na blaszkę o wymiarach: ok. 30 x 27 x 5 cm Ciasto: 3 jajka 3/4 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Masa budyniowa: 500 ml mleka dwie paczki budyniu waniliowego 3 paczki/360g(...)Uważamy aby się nie ścięła. Upieczony i przestygnięty biszkopt, przekrawamy nożem na 2 równe placki. Na pierwszy nakładamy masę budyniową z musem, którą przykrywamy drugim plackiem. Wylewamy na wierzch galaretkę. Ciasto ma ją całą wchłonąć. Wszystkie te czynności wykonujemy w formie na ciasto, aby masa się nie rozlała. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny

Pyszny Duet

Proponowane wyszukiwania