ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:24/672)

Biszkopt z malinami 140

Wokół nas mnóstwo malin, dlaczego nie przygotować coś pysznego  do popołudniowej kawy.  Zwykły biszkopt, krem budyniowy, troszkę malin, galaretka  i ciasto gotowe.   Składniki: Biszkopt: (blaszka kwadratowa) 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki 4 łyżki oleju pół łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżki octu Masa: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe(...)wykładamy na ostudzony biszkopt.  Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu.  Odstawiamy do przestudzenia.  Maliny układamy na kremie  i zalewamy tężejącą galaretkąCiasto wstawiamy do lodówki.   Smacznego

Pyszności Słodkości
Orzeźwiający Bananowiec 194

Masa bananowa: ½ litra mleka, 2 opakowania budyniu bananowego, 150g masła, 4 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 6 bananów, 3 opakowania galaretki bananowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Następnie do ciasta dodaję olej, mąkę tortową oraz ocet i proszek do pieczenia. Masę przelewam na blaszkę o wym. 25cm x 35cm(...)przekładam biszkopty. Drugą połowę wykładam na wierzchu ciasta. 3. Galaretki rozpuszczam w litrze wrzątku. Studzę. Banany obieram i kroję w grubsze plasterki. Układam na masie bananowej. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO JAJKO SADZONE BEZ PIECZENIA 68

Ciasto jajko sadzone bez pieczenia to bardzo proste i szybkie ciasto , które wyglądem przypomina sadzone jajko, stąd taka nazwa. Pyszny , delikatny sernik na spodzie z biszkoptów, na wierzchu są połówki brzoskwiń a całość zalana jest przeźroczystą galaretką. Takie ciasto to super pomysł na lekkie ciasto , idealne na stół wielkanocny .  Składniki na ciasto jajko sadzone bez pieczenia (blacha kwadratowa(...)śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 1 galaretka cytrynowa+ 200 ml wody * 1 galaretka przeźroczysta+ 350 ml wody * 9 połówek brzoskwiń z puszki Wykonanie: Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, odstawić do całkowitego wystudzenia. Galaretkę przeźroczystą wymieszać w 350 ml wrzącej wody, odstawić, by galaretka zaczęła już lekko tężeć. Do miski przełożyć twaróg sernikowy, serek mascarpone

Zrób to smacznie
malinowa Calineczka 813

mascarpone 1 galaretka malinowa 180 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę a następnie miksujemy z mascarpone. Do zimnej galaretki dodajemy 2-3 łyżki €bitej śmietany, mieszamy i przekładamy do pozostałej ubitej śmietany. Miksujemy do połączenia się. Wykładamy na biszkopt. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto wstawiamy(...)lodówki aby masa stężała. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 800 ml wody gorącej maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto budyniowe z truskawkami 98

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami truskawek oraz galaretką truskawkową. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Delikatny i puszysty biszkopt świetnie komponuje się z kremową masą(...)studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Ciasto: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy na pół. Biszkopt umieszczamy w tortownicy, której się piekł i skrapiamy sokiem z cytryny. Masę

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO Z PIANKĄ I MALINAMI NA BISZKOPTACH – BEZ PIECZENIA! 394

dlatego goszczą one tutaj tak często. Robi się je błyskawicznie, są lekkie, smaczne, no i tanie. Dziś, korzystając z pełni sezonu na maliny zapraszam na przepyszne, orzeźwiające ciasto z malinami i galaretką. Jest na biszkoptach, więc nie wymaga pieczenia. Znika tak samo szybko, jak szybko się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×26 ) PIANKA: * śmietana(...)herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy maliny. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy, tężejącą zalewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Pianka z truskawkami i galaretką 164

kiedy na dworze jest gorąco,nie chce mi się włączać piekarnika. Jedynie trzeba uzbroić się w cierpliwość i dać ciastu kilka godzin by się stężało.  spód:  200 g podłużnych biszkoptów pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 galaretki truskawkowe 300 g truskawek galaretka: 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek Blaszkę o wym.35/25 cm wyścielić folią aluminiową i dno wyłożyć(...)razu powtykać połówki truskawek. Wstawić do lodówki do stężenia. Kolejne 2 galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do schłodzenia. Na masie ułożyć gęsto truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki. Chłodzić kilka godzin do całkowitego stężenia

Kolorowa kuchnia Elki
Kremowa pianka z truskawkami i galaretką 128

termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki.  Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam robiąc inne. masa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki truskawkowe ok. 500 g truskawek  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno,wlewamy przestudzoną czekoladę,miksujemy(...)biszkopt i umieszczamy w lodówce do stężenia. W tym czasie przygotowujemy galaretkę w/g instrukcji na opakowaniu, odstawiamy do stężenia. Na stężałą masę śmietankową układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto owocowe Moni 158

Kolejne ciasto z owocami, które stworzyłam z tego co było pod ręką. Nie umiem wymyślac nazw więc jest po prostu ciasto owocowe Moni. Do ciasta wykorzystałam ostatnie chyba w tym sezonie truskawki i jagody kamczackie oraz dojrzałe banany. Jest puszysty biszkopt, masa owocowo-serowa, owoce i galaretka czyli idealne ciasto na lato. Do masy można wykorzystać zmielony ser z wiaderka(...)pół. Jeden blat ułożyć w blaszce. Na biszkopt wyłożyć tężejącą masę, ładnie równo rozprowadzić na cieście . Przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu ciasta gęsto ułożyć owoce, truskwki i banany pokroiłam w plasterki. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Przygotować kolejne dwie galaretki truskawkowe. Rozpuścić je w 750 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka będzie tężeć delikatnie polać

Monia miesza i gotuje
Brzoskwiniowa chmurka 110

Brzoskwiniowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi

Kulinarne Przeboje
ciasto Fiona 622

dodajemy cukier oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy, wstawiamy do lodówki i schładzamy, aż masa stężeje. Na stężałą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. dodatkowo: 2 opakowania delicji (malinowych lub wiśniowych) 1-2 galaretki malinowe na wierzch ciasta 500 ml gorącej wody lub przy dwóch galaretkach

Domowy Smak Jedzenia
Biszkoptowe ciasto z kremem, winogronem i galaretką. 175

się dobrze sprężmy i rozplanujemy czas to dwie godzinki będzie gotowe. Mięciutki biszkopty przełożyłam znanym wszystkim kremem budyniowym, do tego pyszna pianka z kremówki, sezonowe winogrona i galaretka. Ciasto polecam na podwieczorek i poczęstunek dla gości. Idealnie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Jest ono również bardzo podzielne. Zapraszam :) Składniki: Biszkopty: 10 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej pół(...)biszkopcie. 4. Galaretka i winogrona: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy, następnie układamy je w rzędach na cieście lekko wciskając w piankę. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta. Tak wykonane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. Najlepiej wstawić na całą noc. 5. Podanie

Izabelawkuchni
Truskawkowe z pianką 91

ciasto z galaretką, które idealnie sprawdzi się przy upałach. Najlepiej smakuje mocno schłodzone z lodówki. Składniki blaszka 23 /33 : Biszkopt : mąka pszenna 3/4 szklanki,  cukier 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka: śmietanka 36 % 500 ml, galaretka pomarańczowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Dodatkowo: truskawki 500g, galaretka truskawkowa(...)całkowitego ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno. Stopniowo wlewać galaretkę i mieszać na niskich obrotach miksera. Piankę włożyć na chwilę do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Uwaga, bo szybko zastyga. Śmietankę wylać na biszkopt. Czerwone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Na piance ułożyć umyte i osuszone truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin

kulinarne odsłony pati
Ciasto Oczy zielone 1139

takie oczy zielone niejeden Łasuch oddałby cały świaaaaat J Pyszne i intrygujące połączenia czarno-białego ciasta biszkoptowego , waniliowej masy i galaretki o smaku kiwi.  Polewa deserowa dodaje przekładańcowi wyrafinowania i pójście w stronę bardziej delektowania, niż zasłodzenia J Pomysł na sam biszkopt z tego łaciatego  ciasta przekładanego serową masą, które robiłam wcześniej – również zachęcam. Tytułowy przekładaniec wykonałam(...)gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem( stopniowo, po łyżce). dodatkowo: 2 galaretki o smaku kiwi przyrządzone na 600 ml wody polewa okruchy waflowe do posypania WYKONANIE: blat ciasta 2/4 kremu galaretka (musi być dobrze stężała!)+  ¼ kremu blat ciasta +  ¼ kremu blat ciasta polewa okruszki waflowe Smacznego

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania