ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:26/672)

Cynamonowo-piernikowy sernik na zimno 147

mieszamy, tym razem łyżką. Wykładamy masę na spód. Na wierzchu układamy pierniki lub pomarańcze (można oczywiście użyć wyobraźni i poukładać cokolwiek co nam przyjdzie do głowy:)). Odstawiamy ciasto do lodówki. Przygotowujemy galaretkę(...)rozpuszczając ją w mniejszej ilości wody niż pokazuje instrukcja   (najlepiej zmniejszyć ilość o połowę – daje to 500ml) Po przestudzeniu galaretki* wylewamy na ciasto. Odkładamy do lodówki, aż galaretka stężeje. Ciasto jest gotowe i można zajadać! *Galaretkę można wystawić na balkon lub do miski pełnej zimnej wody, wówczas proces stygnięcia będzie szybszy

Kolizje Smaków
Bananowiec 94

galaretką, które ostatnio robiłam dla rodzinki i zniknęło w mgnieniu oka :) Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 6 łyżek, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, masa bananowa: banany 4 szt , masło 150 g, galaretka gruszkowa 2 opakowania, warstwa śmietankowa: śmietanka 36% 500 ml, galaretka gruszkowa 2 opakowania, gorąca woda 1 szklanka, Dodatkowo: banany 4 szt, galaretka(...)Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Banany zmiksować blenderem. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę oraz zmiksowane banany. Wszystko musi być w temperaturze pokojowej, aby krem się nie zwarzył. Masę wykładamy na biszkopt. Krem śmietankowy: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia i wykładamy na ciasto. Jeśli krem jest

kulinarne odsłony pati
Jogurtowiec z truskawami bez pieczenia 49

kawy, to polecam jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia. Na pewno bardzo posmakuje dzieciom, bo jest kolorowy i z galaretkami. Spód to podłużne biszkopty, następnie masa jogurtowa z dodatkiem galaretek kokosowych, a w niej kolorowe galaretki, wierzch truskawki i galaretka. Ciasto pełne galaretek, lekkie i orzeźwiające :-) Udanego weekendu :-) Blaszka: 25 x 25 cm Składniki: 2 galaretki kokosowe po 375 g każda

kruche babeczki
Maziak z truskawkami 345

Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 500g świeżych truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto ciemne: Żółtka, jajka oraz cukier razem ucieram na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo dodaję do masy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia oraz olej(...)puszystą masę. Do utartego masła stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Masą przekładam upieczone ciasto. 5. Truskawki obieram z szypułek i przekrawam na pół. Owoce układam na wierzchu ciasta. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Studzę. Tężejącą galaretką zalewam truskawki na cieście. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Galaretkowiec 72

W środku zimy zachciało nam się kolorowego deseru i to w dodatku na zimno. Energię, radość i tęczowe barwy wniósł do naszej kuchni galaretkowiec , przygotowany na

niecodziennikpary
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną 270

minut w temperaturze 180 st. C do zarumienienia biszkoptu.Wystudzony biszkopt dzielę na dwie części. Rozpuszczam 2 galaretki według przepisu na opakowaniu lecz z użyciem 3 szklanek wody. Truskawki szypułkuję, myję, osuszam na ręczniku papierowym, zostawiam część na ułożenie na wierzch ciasta (ja używałam połówek truskawek bo były duże). Resztę truskawek kroję w grubsze plasterki. 3 łyżeczki żelatyny zalewam niewielką ilością(...)pokrojone w plasterki truskawki. Wykładam na połowę biszkoptu i przykładam drugą połówką biszkoptu. Drugi raz przygotowuję śmietanę tylko bez dodawania truskawek. Wykładam na ciasto. Układam połówki truskawek. Tężejącą galaretką polewam ciasto. Zostawiam ciasto w lodówce do stężenia galaretki

Cukiernia Pychotki
Torcik truskawkowo-wiśniowy (na zimno) 214

ciasto na zimno, które zawsze się udaje i ładnie wygląda. Torcik jest delikatny, lekki i fajnie komponuje się smakowo. Dla urozmaicenia można dodać świeże owoce. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Masa serkowa: 330g serka homogenizowanego truskawkowego 200g słodkiej śmietany (22-36%) 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 3-4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 60g okrągłych biszkoptów 1 opakowanie galaretki wiśniowej(...)czasie na masę przelać połowę galaretki (lekko ściętej). Ciasto ponownie wstawić do lodówki, aby galaretka zastygła. Następnie na galaretce rozsmarować resztę masy i po stężeniu polać pozostałą galaretkę. Ciasto schłodzić w lodówce. (U mnie było gotowe już po kilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja użyłam miniaturowych wisienek, kandyzowanych truskawek w belgijskiej czekoladzie i biszkoptowych okruszków

Di gotuje
Ciasto marchewkowe z jogurtową pianką i galaretką. 107

się z korzennymi smakami. Uwielbiam jesienią tego typu wypieki. Upiekłam pyszne ciasto marchewkowe z cynamonem i przyprawą do piernika, pysznie pachniało podczas pieczenia. Ciasto wzbogaciłam jogurtową pianką z galaretką. Ciasto idealne na jesienny podwieczorek. Polecam :) Upieczcie koniecznie :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 5 łyżek oleju pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżki kaszy manny(...)Drugą galaretkę również rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia, następnie tężejącą dajemy do jogurtu naturalnego i chwilę miksujemy. Dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i mieszamy. Piankę wykładamy na zimne ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia pianki. 5. Podanie: Stężone ciasto kroimy, dekorujemy cukrową posypką i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
TORT CZEKOLADOWY 104

słoik dżemu truskawkowego lub innego najlepiej kwaśnego galaretka truskawkowa (lub inna dopasowana do smaku) dowolne kruche ciastka na obsypanie boków niebieska galaretka do dekoracji lukrowe pisaki kilka zielonych winogron WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE  POKOJOWEJ WYKONANIE CIASTA : Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Zalewamy kawę. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mokre, miksujemy 2 minuty, na końcu dodajemy(...)worku cukierniczym  i wyciskamy rozetki. Pomiędzy nie wykładamy pokrojoną galaretkę i dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki. MAŁA RADA : Żeby prace nad naszym tortem poszły sprawnie niebieską galaretkę, ciasto jak i budyń najlepiej sobie przygotować dzień wcześniej. Smacznego

Pani na deser
Bananowy song 216

wielkanocny st ół . Przepis na bananowy song znalazłam na blogu Słodki Bratek . Oczywiście nie była bym sobą gdybym czegoś nie p ozmi eniała więc oto moja wersja tego ciasta. biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki tortowej 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 łyżka proszku do pieczenia  masa zielona: 900 ml Pysia zielonego 1 budyń śmietankowy(...)lodówki by całkowicie stężała. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,żelatynę w 3 łyżkach wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno,dodać serek,roztopioną czekoladę i żelatynę. Gotową masę wylać na zastygniętą galaretkę. Ciasto ponownie wstawić do lodówki  do czasu stężenia masy. Czekoladę deserową roztopić w kąpieli wodnej i lejąc cienkim strumieniem udekorować górę ciasta

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto śmietankowe z galaretkami 107

Zapraszam na smaczne i lekkie ciasto z galaretkami truskawkowymi. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Kruchy spód z herbatników regionalnych od Cukry Nyskie  idealnie komponuje się z śmietankową masą. Polecam Składniki: 250 g herbatników regionalnych Cukry Nyskie 125 g masła 500 ml słodkiej śmietanki 18% (zimnej) 250 ml słodkiej śmietanki 30% (zimnej) 3 galaretki truskawkowe w proszku (każda(...)ubijamy mikserem na gęstą piankę, dolewamy tężejące galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody) i miksujemy do połączenia. Tężejącą masę przekładamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki. Tężejącą galaretką (rozpuszczoną w 500 ml wody) polewamy górę ciasta. Wstawiamy ponownie do lodówki na całą noc. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
I bęc o podłogę! 182

biszkopty pozostawiłam do całkowitego wystudzenia. 1 budyń śmietankowy 2 galaretki malinowe 6 połówek brzoskwiń (ja miałam w puszce) sok z brzoskwiń (do nasączenia ciasta) W wystudzonych biszkoptach powycinałam kółka i pozamieniałam je miejscami.  Budyń i galaretkę przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i zostawiłam do wystudzenia. Na spód formy położyłam białe(...)ciasto, które lekko nasączyłam brzoskwiniowym sokiem. Na nim rozsmarowałam wystudzony budyń. Położyłam warstwę ciemnego ciasta, też nasączonego sokiem. Na wierzchu ułożyłam połówki brzoskwini i całość zalałam zimną, tężejącą galaretkąCiasto wstawiłam do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła

bastalena
Śmietanowy pasiak z jagodami 62

Lubisz ciasta, a znudziły Ci się już te z masą śmietanową czy budyniową? W takim razie przygotuj do kawy to ciasto. Śmietanowy pasiak z jagodami to biszkopt z masą przygotowaną z gęstej, kwaśnej śmietany. Na wierzchu jagody pod galaretką, ale można wykorzystać również inne owoce. Ciasto jest przyjemnie słodkie, lekkie i takie letnie. Pyszne! Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki drobnego(...)lodówki do stężenia. Na koniec wykładamy masę cytrynową, schładzamy w lodówce. Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach (500 ml) gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Na ciasto wykładamy jagody, zalewamy je tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Inspiracja: slodko-slony.blogspot.com

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy torcik bez pieczenia 389

Dziś na blogu proste ciasto, idealne na upały, bo jego przygotowanie nie wymaga użycia piekarnika. Torcik nie jest zbyt słodki, a przepis nie jest wcale skomplikowany. Jedyny minus to taki, że zanim będziemy mogli ukroić sobie  i delektować się kawałkiem torciku(...)ciepłą wylewamy na ciasteczkowy spód. Masę wyrównujemy i w jeszcze ciepłą kaszę wtykamy  truskawki, tak aby połowa owocu wystawała ponad masę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2- 3 godziny

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania