ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:242/345)

Pszenno-żytni chleb z ziarnami 86

ziaren (łuskany słonecznik, pestki dyni, sezam, siemię lniane) 1 łyżeczka kminku 500 ml wody Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia keksówki bułka tarta do posypania keksówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do miski wsypać mąkę pszenną i żytnią, dodać drożdże, sól, ziarna, kminek, wlać wodę, dobrze wymieszać. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką

niecodziennikpary
Bułeczki 30-minutowe 1879

czarnuszka, mak lub pestki dyni Rozpuszczamy masło, dolewamy mleko i lekko podgrzewamy (tak, aby płyn był ciepły – nie gorący). W dużej misce (np. miksera) mieszamy ze sobą mąkę (3 szklanki), drożdże instant, cukier i sól. Wlewamy ciepłe mleko z masłem oraz wbijamy jajko. Mieszamy i wyrabiamy przez co najmniej 5 minut na jednolite ciasto – gdyby było zbyt lepiące

Poezja smaku
Ciasteczka z mielonymi pestkami dyni i czekoladą 81

czekolady (u mnie dowolnej) Pestki dyni należy podprażyć na suchej patelni, a następnie zmielić w malakserze lub młynku do kawy. (Pestki nie muszą być zmielone na pył.) W misce połączyć pestki, mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodać jajko i masło. Całość wyrobić na jednolitą konsystencję i na końcu wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę. Powstałe ciasto rozwałkować na grubość około

Di gotuje
PUSZYSTE PIERNICZKI DYNIOWE 126

dodajemy jajko oraz puree z dyni i dalej ucieramy na gładką masę w drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, gałkę oraz goździki do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy całość, aż wszystko się ze sobą połączy, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy najlepiej łyżka do lodów (bo ciasto się klei) kulki które delikatnie

Słodkie zapomnienie
Muffinki dyniowo-cynamonowe z kruszonką 123

szkl puree z dyni 2 jajka 1/3 szkl mleka Kruszonka: 3/4 szkl mąki 1/4 szkl cukru 1/4 szkl cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 85g miękkiego masła Muffinki: suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Do mokrych dodać suche i wymieszać wszystko łyżką.  Kruszonka: składniki rozetrzeć w palcach. Do foremek/papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Posypać obficie kruszonką

Smakołyki Asi
Sylwester 2017 252

pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta

Moja smaczna kuchnia
Korzenny sernik dyniowy 148

koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. 7) Gotową masę przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy i wyrównać. 8) Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym

Fitsweet.me
Dyniowe kluski leniwe 178

szklanki musu z dyni (Przepis TUTAJ ) szczypta soli 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej (może się z darzyć, że w zależności o d wielkości jajek trzeba bę dzie do dać więcej mąki)  bułka tarta cukier  masło    Przygotowanie: Wszystkie skła dniki umieszczamy w miseczce i wyrabiamy ręcznie. Kie dy ciasto bę dzie

ChilliJemy
Ciastka owsiane bez cukru 166

łyżka sezamu 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki żurawiny opcjonalnie: szczypta przyprawy do piernika (lub cynamonu) Daktyle pokroić w drobną kostkę. Miód i olej podgrzać, żeby olej się rozpuścił. Do oleju dodać jajko, roztrzepać widelcem. Mąkę, płatki, proszek i przyprawę wyspać do miski, wymieszać. Wlać płynne składniki, dodać bakalie, wymieszać. Zwilżonymi dłońmi nabierać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formować kulki

Obiad gotowy
Korzenny sernik dyniowy 158

koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. 7) Gotową masę przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy i wyrównać. 8) Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym

Fitsweet.me
CHLEB PSZENNY RAZOWY WIELOZIARNISTY 116

sezam, słonecznik, pestki z dyni, siemię lniane)+ opcjonalnie do posypania 1 łyżeczka soli Przygotowanie Drożdże rozpuśćcie w ciepłej wodzie. Wymieszajcie ze 100 g mąki chlebowej i odstawcie na 30-60 minut.  Powstały zaczyn zmieszajcie z resztą składników (mąki przesiejcie) i zagniatajcie przez około 10 minut (u nas robi to mikser z hakiem). Kiedy ciasto będzie dosyć sprężyste i przestanie

OliveandThyme
Pancakes bez jajek 331

pojawią się na cieście dziurki, wówczas przewracam placek na drugą stronę. Wtedy smażę już bardzo krótko do zarumienienia się. Gotowe placki przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i układam na ładny stosik. Podaję jeszcze na ciepło z dodatkiem domowej marmolady jabłkowej. A tu inna wersja:  Pancake z jajkiem i olejem z pestek dyni

Kuchnia co dnia
Chleb z garnka - najprostszy przepis na chleb!!! 130

dodatki (suszone pomidory, słonecznik, pestki dyni, itd.) można pominąć ten krok Przygotowanie: Drożdże rozkruszyć do miski, dodać cukier i zalać ciepłą wodą, wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, sól, oliwę, rozczyn z drożdży, dodatki i wymieszać. Miskę owinąć folią spożywczą i odstawić na noc do wyrośnięcia (miska, w której wyrasta ciasto musi być naprawdę spora

Malinowo w kuchni
Pierogi z mięsem 144

końcu nie samą dynią czy jabłkami człowiek żyje), zapraszam Was dzisiaj na pierogi z mięsem. Powiem skromnie, że nie przepadam akurat za pierogami z mięsnym nadzieniem, ale te bardzo mi posmakowały. A w połączeniu z podsmażoną cebulką to już niebo na talerzu. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ) i się nie zawiodłam :)   Składniki: Ciasto: 375 g mąki 1 szklanka gorącej

My simple kitchen
Chleb bananowy 170

pieczenia. Podstawą udanego ciasta są jak najpardziej przejrzałe banany...teoretycznie. Moje byłay całkiem świeże a i tak chlebek wyszedł słodki. Może to dlatego że moja wersja zawiera łyżke miodu.  Chciałam też aby mój chlebek był mniej mokry wiec dodałam więcej mąki. Składniki: 4 banany 1 łyzka miodu Ćwierć szklanki słonecznika Ćwierć szklanki dyni 1.5 szklanki mąki orkiszowej 0.5 szklanki

Lubczyk i Wanilia

Proponowane wyszukiwania