ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:190/386)

Kopytka z dynią 29

Obiecywałam przepisy z dynią w roli głównej więc oto następny. Pomarańczowe kopytka z dodatkiem dyni, polane miodem z uprażonymi płatkami migdałowymi. Nam smakowało! Składniki: ? 1 szklanka puree z dyni ? 1 szklanka ugotowanych utłuczonych ziemniaków ? 2 szklanki mąki pszennej ? 1 jajko ? 1/2 łyżeczki soli ? 1/2 szklanki miodu ? 1/2 szklanki płatków migdałowych Wykonanie: ? Ugotowaną dynię mocno odcisnąć i rozetrzeć widelcem. ? Połączyć(...)ziemniakami, jajkiem i mąką, solą i zagnieść cisto. Ciasto jest dość rzadkie, należy zrobić 4 rulony podsypując mąkę. ? Rulony pociąć pod skosem. ? Zagotować w garnku wodę z solą, wrzucać partiami kopytka i po wypłynięciu na wierzch gotować jeszcze 1 minutę. ? Kopytka wyjąć łyżką cedzakową na tacę. ? Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. ? Kopytka polać miodem i posypać płatkami migdałowymi

To co kocham
Wegańskie drożdżówki z serem 94

coś innego? Jeśli lubisz takie pyszności, jak dzisiejsze wegańskie drożdżówki , to sprawdź koniecznie mój przepis na wegańskie pierniczki oraz piernik z dyni , które można pałaszować nie tylko od święta. Ponadto na blogu znajdziesz również jagielnik kokosowy, czyli ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia oraz wspaniałe Jaglane Kinder Country , czyli deser z kaszy jaglanej! Wspaniały jest również tofurnik malinowy , ciastka

Blendman
Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 132

Wytrawne robione są z dodatkiem sera, warzyw takich jak np. burak ćwikłowy czy cukinia jak i ziaren np. kminku lub pestek dyni. Czy w słodkiej czy słonej formie muffinki są szybkie do przygotowania. Czas poświęcony na zrobienie ciasta a potem pieczenie może wynosić nawet i 30 minut łącznie. Nie kryję, iż muffinki należą do moich ulubionych słodkości, głównie dzięki temu

mecooks
Pikantne placki z dyni 93

dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, do pokrycia się dyni mąką. Do szklanki wybijamy jajko, rozkłócamy widelcem i następnie dodajemy do dyni – dokładnie mieszamy.   Na patelni rozgrzewamy olej. Gdy jest gorący, smażymy partiami placki – około dużej łyżki ciasta na placek. Upieczone placki odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.   Placki podajemy gorące, z ulubionym dodatkiem

Smaczna Strona
Dyniowe scones z rodzynkami 126

sztuk) 350g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 50g masła 250g puree z dyni (przepis tu - klik ) 2 jajka 20 ml mleka 100g rodzynek Ponadto: mąka pszenna do podsypania ciasta Do miski należy przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier, a następnie dodać kawałki zimnego masła. Całość wyrobić jedynie do połączenia się

Di gotuje
Drożdżówki dyniowo - cynamonowe 156

Hej! Drożdżowe ciasto jest najzdrowsze na świecie. Wymaga uwagi przy wyrabianiu lecz Ci którzy mają maszynę do pieczenia chleba ten problem mają z głowy. Ja też

Tylko pysznie
Owsiane ciasteczka z dynią 159

płaskiej łyżeczki soli himalajskiej  wykonanie: Jajka i miód ubijamy mikserem do chwili aż podwoją swoją objętość. Następnie dodajemy dynię startą na dużych oczkach i resztę składników. dokładnie mieszamy. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Staramy się przy tym formować okrągłe ciasteczka. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C. Ciasteczka

Przysmaki Karolki
CHLEBEK GRYCZANY Z CHIA 129

suche składniki ,dodać chia ,drożdże,letnią wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch chlebka można posypać ziarnami słonecznika,dyni czy płatkami owsianymi albo zostawić bez niczego. Piec około 45-50 min.w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika

Mała w garnku miesza
Kopytka z dynią 109

ziemniaków • 2 szklanki mąki pszennej • 1 jajko • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 szklanki miodu • 1/2 szklanki płatków migdałowych Wykonanie: • Ugotowaną dynię mocno odcisnąć i rozetrzeć widelcem. • Połączyć z ziemniakami, jajkiem i mąką, solą i zagnieść cisto. Ciasto jest dość rzadkie, należy zrobić 4 rulony podsypując mąkę. • Rulony pociąć pod skosem. • Zagotować w garnku wodę

To co kocham
Chleb żytni razowy z nasionami konopi i lnem 175

zagniatania) i lepkie, i tak powinno być.  Zostawić do wyrośnięcia na mniej więcej godzinę.  Po tym czasie ciasto krótko wymieszać, przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ja na spód wykładam też pestki dyni). Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia (powinien rosnąć powoli, przez kilka godzin). Foremkę z chlebem włożyć do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę

FitKot
Kandyzowana skórka z cytrusów 127

całość. Wśród moich ulubionych dekoracji są owoce suszone: (żurawina,wiśnia,morela), wszystkie orzechy, oraz mak do bardziej wytrawnych przysmaków, nasiona (pestki dyni czarnuszka)... Jest tego sporo bo przecież w obecnych czasach mamy duży wybór. Popularnym dodatkiem do ciast i ciasteczek są również kandyzowane skórki cytrusów. Najpopularniejsza skórka kojarząca się z procesem kandyzowania to pomarańczowa. Ja ostatnio spróbowałam i do kandyzacji

vaniliowoczekoladowa
Dyniowe crumble z imbirem i goździkami 189

publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Przepyszny deser lub jak kto woli - ciasto. Rewelacyjnie smakuje na ciepło a zapach.. obłędny.  Aromat korzennych przypraw sprawia, że tak przyrządzonej dyni nie sposób się oprzeć. Olej z orzeszków ziemnych swobodnie możecie zastąpić innym albo użyć stopionego masła. (4 porcje

Di gotuje
Tarta z dynią smażoną w miodzie 64

gotuje". Zrobiłam ją tylko i wyłącznie z ciekawości, ale posmakowała mi tak bardzo, że na stałe zagościła w moim domu. Ciasto jest niezykle kruche, a nadzienie słodkie, pachnące cynamonem i chrupkie dzięki dodatkowi orzechów i pestek dyni. Oczywiście ilekroć ją piekę, zapominam zwiększyć ilość miąższu dyni, a potem tego żałuję. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
.952. podwójnie gryczane 136

pokruszyć drożdże, zalać je mlekiem, dodać cukier i łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Puree z dyni (jeśli jest zimne) również lekko podgrzać. Do rozczynu dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić ciasto na ok. 20-30 minut w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. Po upływie tego czasu rozgrzać gofrownicę, natłuścić ją i piec gofry

breakfast of dreams
Kopytka dyniowe 162

obrać, umyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Ostudzić (muszą być zimne!). Rozgnieść na puree i wymieszać z puree z dyni, jajkami i ementalerem. Doprawić, dodać mąkę ziemniaczaną i zagniatać, dodając mąkę pszenną do czasu, aż ciasto będzie się jedynie delikatnie klejące i będzie się ładnie formowało. Stolnicę wysypać mąką, a ciasto podzielić na części. Z każdej uformować wałeczek

W poszukiwaniu inspiracji