ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:4/198)

Migdałowe ciasto z borówkami (Torta con mirtilli e mandorle) 140

temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Okrągłą formę o średnicy 24 cm smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia. Borówki myjemy i dokładnie osuszamy. Do przygotowania ciasta wykorzystujemy 2 miski. Do pierwszej przesiewamy mąkę pszenną i proszek do pieczenia, dosypujemy mąkę migdałow ą oraz cukier; całość mieszamy. W drugiej misce miksujemy jajka(...)mokrymi składnikami stopniowo łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki (mąkę z proszkiem do pieczenia). Ciasto mieszamy  do połączenia się składników.  Na sam koniec wmieszamy borówki. Ciasto przelewamy do formy, wyrównujemy wierzch i dekorujemy migdałami w płatkach.  Ciasto p ieczemy ok. 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z borówkami i polewą z białej czekolady. Co zrobić, żeby owoce w cieście nie opadały? 170

Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami, a to jest wprost idealnym połączeniem puszystego ciasta, soczystych borówek i słodkiej, delikatnej, białej czekolady. Tylko co zrobić, żeby nasze plany nie zostały wywrócone do góry nogami, a owoce nie wylądowały na dnie ciasta? Mam dla Was kilka wskazówek: 1) Zawsze owoce po umyciu dokładnie osusz. 2) Nigdy nie przesadzaj z ilością owoców. Wystarczy tyle(...)borówkami. 6) Piec 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Przygotować polewę: w garnuszku rozpuścić czekoladę ze śmietanką. 8) Gotowe, wystudzone ciasto udekorować polewą. Artykuł Ciasto z borówkami i polewą z białej czekolady. Co zrobić, żeby owoce w cieście nie opadały? pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ucierane z malinami i borówką 171

Biedronce jakiś czas temu. Zachwyciły mnie zdjęcia i przepisy które się w niej znajdują. Postanowiłam wypróbować przepis na ciasto z żurawinami. Zamieniłam tylko żurawinę na maliny i borówki. Ciasto jest wspaniałe w smaku, leciutkie, puszyste. Bardzo polecam :) Wymiary blaszki: tortownica średnica 24 cm Temperatura pieczenia : 180C Czas pieczenia : 50-50 minut Składniki: 200 g mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki(...)malin, 150 g borówek) Kruszonka 150 g mąki pszennej 5 łyżek cukru trzcinowego 100 g schłodzonego masła Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy na puszysty krem. Wsypujemy cukier i sól, dalej ucieramy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, nie przerywamy miksowania. Następnie wsypujemy budyń i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy

Różne smaki w kuchni
Szybkie ciasto z borówkami 207

wykonania tego szybkiego i łatwego ciasta nadadzą się każde owoce: borówki, maliny, truskawki, agrest, porzeczki, jabłka pokrojone w kostkę itd. Sukcesem udanego ciasta ucieranego jest taka sama temperatura pokojowa wszystkich składników. Ciasto jest miękkie, lekko wilgotne i naprawdę nie może się nie udać Składniki na formę 20×25 cm/tortownicę 26 cm – ciasto nie będzie bardzo wysokie(...)możesz posypać górę ciasta 3 łyżkami cukru. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez około 50-60 minut. Smacznego!       Artykuł Szybkie ciasto z borówkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasto czekoladowe 141

wielką ochotę na coś słodkiego to takie szybkie ciasta uwielbiam najbardziej ;) Ciasto mięciutkie, dodałam pokrojone orzechy włoskie i borówki. Ciasto dzięki borówkom ma według mnie jeszcze lepszy smaczek i jest bardziej mokre. Polecam! Wymiary blaszki: keksówka Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia 45-55 minut Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 czubate łyżki kakao(...)oraz cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na jasną , puszystą masę. Nie przerywając miksowania, wlej przestudzone masło. Następnie dodawaj porcjami suche składniki. Na koniec wsyp orzechy i borówki, wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i włóż do nagrzanego piekarnika do 180C i piecz ok. 45-55 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika, najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone, drewnianym patyczkiem

Różne smaki w kuchni
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 170

płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku(...)masy, mieszamy i całość wlewamy porcjami z powrotem do masy, cały czas miksując. Odkładamy 1/4 ilości masy, a do pozostałej wrzucamy połowę malin, borówek i truskawek.  Delikatnie mieszamy łyżką. Masę z owocami wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie ją rozsmarowując i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, lekko dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną masę bez owoców. Dekorujemy pozostałymi truskawkami, malinami oraz

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 170

płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku(...)masy, mieszamy i całość wlewamy porcjami z powrotem do masy, cały czas miksując. Odkładamy 1/4 ilości masy, a do pozostałej wrzucamy połowę malin, borówek i truskawek.  Delikatnie mieszamy łyżką. Masę z owocami wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie ją rozsmarowując i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, lekko dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną masę bez owoców. Dekorujemy pozostałymi truskawkami, malinami oraz

Kuchnia MagdaLeny
drożdżowiec z borówką amerykańską... 134

szczypta, mąka pszenna 60 dag, drożdże suche 1 opakowanie, borówka amerykańska 50 dag, kruszonka - w opisie jajka, cukier, sól rozmieszać hakiem w robocie, palmę stopić i wlać do niej zimne mleko i można od razu wlać letnie do jajek mieszając hakiem wsypać mąkę, suche drożdże i z 10 minut mieszać ciasto hakiem, nakryć misę recznikiem kuchennym i zostawić(...)wysmarowanej tłuszczem wsypać opłukane borówki na ciasto KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki, 10 dag cukru, 2 łyżki wiórek kokosowych wyrobić palcami na kruszonkę i posypać borówki ciasto piec w 200C około 40 minut i w blaszce zostawić do wystudzenia ciasto jest bardzo smaczne i polecam do upieczenia............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 171

Moja inwencja twórcza i dziecięca fantazja, dosłownie, co widać po nazwie ciasta. Z borówkami, pyszną jagodową galaretką, kokosowym spodem i jogurtowo-kokosowym kremem - pycha! :) Na pomysł na to ciasto wpadłam pod wpływem impulsu, w sklepie włożyłam do koszyka borówki i postanowiłam, że musi powstać z nich coś pysznego. Pomyślałam o kolorze fioletowym i do głowy przyszły mi "Gumisie" :D nucąc(...)180ºC Czas - 25 minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Borówki lub jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone równomiernie nasączamy

Cooking Monster
Migdałowe ciasto z borówkami i śliwkami 159

Migdałowe ciasto z borówkami i śliwkami - delikatne, aromatyczne i dzięki mące migdałowej wilgotne.  Składniki na ciasto: 160 g miękkiego masła 160 g cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej 100 g mąki z migdałów (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka olejku migdałowego Ponadto: 150 g borówek(...)pszenną, mąkę z migdałów, wanilię, proszek do pieczenia, jogurt, olejek migdałowy i całość ucieramy, na małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie gęste. Ciasto wykładamy na blaszkę. Na wierzchu równomiernie rozkładamy śliwki, borówki oraz siekane migdały i całość posypujemy cukrem trzcinowym. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Grzałki: dolna + grzałka

Smak mojego domu
Budyniowe ciasto z borówkami 269

Delikatny biszkopt z dodatkiem budyniu waniliowego przełożony twarogowym kremem z białą czekoladą i cytrynową galaretką. Zatopione w nim borówki idealnie dopełniają całość. Ciasto jest lekkie, owocowe i z chęcią sięga się po kolejny kawałek. BISZKOPT BUDYNIOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki oleju SEROWY KREM: 250 g zmielonego twarogu z wiaderka(...)biszkopt włożyć pierwszy blat ciasta, posmarować niewielką ilością tężącego kremu, rozłożyć połowę borówek i zalać trochę więcej niż połową kremu. Przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć pozostały krem, wyrównać i powciskać borówki. Ciasto odstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku i zimną ostrożnie wylać na wierzch. Odstawić do stężenia. Kroić ostrym, cienkim nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta

https:KKuchniaMniam
Puszysta babka z borówkami i jogurtem greckim (Ciambella con mirtilli e yogurt greco) 131

Sezon na borówki w pełni i dzisiaj chciałabym podzielić si ę  z Wami przepisem na babkę z tymi pysznymi owocami, prawdziwym smakołykiem na wakacyjne dni.  Do przygotowania babki wykorzystałam jogurt grecki, który nada ł  ciastu niesamowitej delikatności i puszystości. Babka jest wilgotna, nie za słodka a dużym plusem jest prostota(...)uzyskania jasnej i puszystej masy. Nie przerywając miksowania, dodajemy jajko i ziarenka z laski wanilii. D o ciasta mleko oraz jogurt grecki. Na sam koniec dodajemy mąkę i borówki. Ciasto delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy (24 cm) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia .  Babkę pieczemy ok. 35-40 minut

La grande e la piccola cuoca
Bananowy sernik z jagodową polewą (na twarogu) 167

herbaty. Ciastem „zajadają się” zarówno dorośli, jak i dzieci. Moja córeczka uwielbia takie serniki. Do ciasta zamiast polewy jagodowej możecie dodać świeże owoce np. jagody lub borówki. Polecam. Ciasto przygotujecie w kilka chwil zwłaszcza, jeśli użyjecie do tego wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium.  Wystarczy wrzucić ser do misy, dodać banany i włączyć przycisk Po chwili można(...)krótko miksujemy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki (u mnie mała okrągła). Wierzch polewamy gęstym sosem jagodowym (opcjonalnie dodajemy świeże jagody lub borówki). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do ładnego zarumienienia ciasta z wierzchu około 30 minut. Smacznego

Słodkie okruszki
Letnie owocowe śniadanie 125

lody i ciasta. Na blogu znajdziecie mnóstwo różnorodnych przepisów z wykorzystaniem borówki. Co roku mam jej mnóstwo w ogródku, więc muszę ja dobrze zagospodarować 😋. Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowa pianka z borówkami i galaretką z mango 154

Pianka jogurtowa to idealne ciasto na lipcowy ciepły dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i aromatem ciasta. Borówki królują na straganach i warto je wykorzystać. Delikatna pianka zaspokoi gusta wybrednych smakoszy, polecam. Jogurtowa pianka z borówkami i galaretka mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania