ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:663/932)

Ananasowiec 306

ciasto będzie idealne. Polecam serdecznie! Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka soku ananasowego 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła kilka plastrów pokrojonego drobno ananasa Placek kokosowy: 4 białka 1/2 szklanki cukru pudru

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Drożdżówki z serem 166

cukru . Wyrośnięte ciasto wyrobić z dwie minuty ,podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na prostokąt 38 x 50 posmarować serkiem i złożyć do środka jak na zdjęciu poniżej .  Podzielić na 8 części i skręcić jak kokardkę :) przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i przykrywamy do wyrośnięcia jeszcze na 20 minut. Smarujemy wierzch rozmąconym białkiem i wkładamy

Wypieki Rene
Różowy biszkopt z różaną nutą 134

się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju barwnik spożywczy czerwony Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka

Domowe Torty
Blok twarogowo - pistacjowy z pastą sezamową 159

Ciasto na niedzielę" tym razem wypiekamy słodkości z sezamem albo/ i z chałwą [ klik ] Wybrałam sezam gdyż już dawno miałam ten blok do zrobienia i czekał na swoją kolej a że jest w nim pasta sezamowa więc już nic nie stało na przeszkodzie. Blok jest bardzo sezamowy i pistacjowy, pyszny, zawiera dużo białka i nadaje się idealnie

Moje Małe Czarowanie
Rafaello na biszkopcie 202

ciasto. Puszysty biszkopt z kremem w którym delikatną słodycz białej czekolady przełamuje cytrynowa galaretka, a dodatkowego smaczku dodają wiórki kokosowe i płatki migdałów. Czyż nie brzmi jak poezja? Spróbujcie koniecznie.    Biszkopt: 5 jajek    3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka

Cynamonowe szczęście
Rolada orzechowo - czekoladowa 97

jego ulubione ciasto z obłędnym czekoladowym kremem z dodatkiem prażonych orzechów. Po prostu pycha! Serdecznie polecam. Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao Krem: 250 g. serka mascarpone 3-4 łyżki nutelli 4 łyżki prażonych orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić z cukrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort "kwiatek" 152

dobrze schłodzone). Białka ubić na sztywną piane z odrobiną soli, następnie stopniowo dodawać cukier i nadal ubijac mikserem. Nastepnie dodawać po jednym żóltku i ubijac ale już nieco wolniej. A na samym końcu wsypywać stopniowo maki i delikatnie mieszac najlepiej drewnianą łyżka. Tortownice o średnicy 26cm. wyłozyc papierem (samo dno) i wlac do niej ciasto. Włożyc

Radość kipiąca uśmiechem.
Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla 246

Blaty migdałowe: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy mączkę migdałową, mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Przekładamy połowę do rękawa cukierniczego. Blachę do pieczenia smarujemy masłem i oprószamy migdałami. Za pomocą krążka o średnicy 22 cm (np. obręczy tortownicy) zaznaczamy na blaszce kształt dwóch blatów i wypełniamy je wcześniej przełożonym do szprycy ciastem. Blaty pieczemy

WojnaNaSmaki.pl
Nasiona Chia - dobroczynny wpływ na organizm 150

także wypieków ciast (jako zamiennik jajek) oraz pieczywa. Idealnie nadają się do zagęszczania zup i sosów, ponieważ w połączeniu z wodą pęcznieją, wytwarzając żelową konsystencję (podobnie jak siemię lniane). Jedząc je należy pamiętać aby nie przekraczać zalecanej dawki dziennej- 3 łyżeczki oraz pić dużą ilość wody. Wartość energetyczna w 100 g wynosi 451 kcal Białka 21 g Węglowodany

Życie na widelcu
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 221

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę ze szczyptą soli.  Małymi porcjami (po łyżce) dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy po 1 żółtku.  Przesiewamy obie mąki i partiami dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką.  Spód tortownicy (o średnicy 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wstawiamy

Luźna Kuchnia
Drożdżówki z serem 348

urywać po kawałku ciasta i formować ręcznie nieduże placuszki. Drożdżówki układamy na papierze pergaminie, pozostawiając między nimi odstępy, by ciastka się nie skleiły. Na środek każdego ciastka nakładamy łyżeczką lub szprycą porcję sera. Drożdżówki pozostawiamy w ciepłym miejscu na około 20 – 30 minut, by wyrosły. Jeśli nie chcemy lukrować drożdżówek, przed pieczeniem smarujemy je rozmąconym białkiem, by po upieczeniu

Smakowy Raj
Pełnoziarnista pizza orkiszowa 214

Wałkujemy ciasto na kształt 2 kół o średnicy 20 cm, możemy delikatnie zawinąć brzegi.   Jeśli się lepi, podsypujemy mąką. Smarujemy pizzę sosem, posypujemy pokruszoną fetą, kładziemy oliwki i pomidory. Pieczemy ok. 20 - 25 minut w 180 stopniach.   Po wyjęciu na każdą pizzę kładziemy garść rukoli. Smacznego :) 1 pizza zawiera : 660 kcal, 26 g białka

Powiedz dietom nie
Murzynek z jabłkami 217

Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno, pod koniec nie przerywając ubijać dodać cukier, cukier waniliowy a następnie stopniowo po jednym jajku. Do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i sodą, dodać także olej i wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę i wymieszać razem z ciastem. Tortownicę wysmarować masłem

Na słodko lub wytrawnie
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 331

trzepaczki. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy szpinakowej i delikatnie wymieszać. Masę przelać na blaszkę (wym. dna (21 x 32,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 180 st.C. piekarnika na ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostudzenia. Następnie serkiem kanapkowym posmarować ciasto szpinakowe, rozłożyć

Pasja Smaku
Tort truskawkowy 139

szklanki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno dodając cukier łyżka po łyżce. Następnie żółtka mieszamy z łyżką octu i powoli dodajemy cały czas miksując. Po tym dodajemy po kolei olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mąkę należy wymieszać ręcznie lub, jeśli się nie boicie, mikserem na wolnych obrotach. Wylewamy ciasto na formę o średnicy

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania