spodobało, a przejdziecie na stronę z przepisem. Mazurki: Mazurek kajmakowy Mazurek z wiśniami i białą czekoladą Babki: Babka piaskowa Babka rumowa Babka herbaciana Najprostsza babka drożdżowa Czekoladowe pisanki Babeczki cytrynowe Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec
Cynamonowe szczęścieDziś mam dla Was, małe co nie co :) Pyszne babeczki, które możecie zrobić zawsze, kiedy przyjdzie Wam ochota, na coś słodkiego. Robi się je ekspresowo, nie trzeba nawet używać miksera. Wystarczy połączyć składniki suche i mokre, wymieszać i można nakładać do foremek. Od razu ostrzegam, że tak samo szybko znikają :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Agusiowe smakołykiczarnych oliwek, kukurydzy, zielonego groszku i przypraw. U mnie sprawdza się do makaronów, kasz, jako gęsty gulasz do klusek, ryżu, także do faszerowania ciasta francuskiego, np. tartaletek lub wytrawnych babeczek. Potrawka z indyka, pomidorów i dyni SKŁADNIKI: 760 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 1 duża cebula 4 suszone pomidory w oleju szklanka czarnych posiekanych oliwek szklanka mrożonej dyni
Zasmakuj Kuchniciacho: Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Ciasto marchewkowe z polewą Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Babeczki marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z kremem Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru szczypta soli
Kulinarne przygody Gatitykrótko mieszamy. Do masy dodajemy startą marchewkę i jabłka i delikatnie mieszamy, aż połączą się z ciastem. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Na wierzch każdej babeczki wykładamy porcję kruszonki – około łyżeczki na każdą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut. Gotowe wyciągamy do przestygnięcia. Jemy ostudzone. Powrót na górę
Smaczna StronaKolejny dział to przepisy na bazie sera ale co najważniejsze - bez sera. Czy tak można? otóż można! Książka zawiera bardzo dużo przepisów na przeróżne dania. Są to ciasta, babeczki, ciasteczka, zapiekanki, zupy, chleby, naleśniki a nawet pizze czy gofry. Jak się okazuje - mit który głosił ,że weganie jedzą tylko trawę, został obalony. Oczywiście to żart, ale naprawdę można ułożyć
Radość kipiąca uśmiechem.Zainspirowany zakupem nowej foremki do muffinek postanowiłem stworzyć coś nowego. Prawie każdy na moim miejscu przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem pomysł. Jednak wierność do smaku sernika przeważyła i tak powstały mini serniczki z sera ricotta z dodatkiem pasty sezamowej i pomarańczy. Serniczki są puszyste i wilgotne w środku. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych przyjęć
kulinarnyJaMoja propozycja na babeczkę Wielkanocną. Wykonanie – jajka z cukrem utrzeć na puch. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie dodawać mąkę, olej i wodę na przemian, aż do wmieszania wszystkich składników. Ciasto podzielić na trzy równe porcje. Do pierwszej dodać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Do drugiej dodać trzy łyżki mąki i esencję waniliową, wymieszać. Do trzeciej
Kuchnia PokoleńJeśli można zrobić babkę czy babeczki z banana to czemu by nie zrobić bananowe gofry. Przepis to mój eksperyment, na szczęście udany. Metodą prób wyszły mi gofry idealne, doskonale wypieczone w środku, chrupiące z wierzchu a do tego mega bananowe :) Wystarczy tylko kilka składników i dobra gofrownica. Gofry najlepiej spożywać od razu po upieczeniu i przestudzeniu, wtedy są najlepsze
Zrób to smaczniehodować kiełki wycinać i przekręcać (wywijać) faworki lepić pierogi rozbijać jajka 9-10 lat szykowa ć sobie drugie śniadanie do szkoły parzyć herbatę , robić kawę, kakao wynosić śmieci piec babeczki , ciasto gotować makaron przygotowywać galaretkę przygotowywać pudding chia 11-12 lat i powyżej przyrządz ać naleśniki, gotować ryż i kaszę robić zakupy smażyć na patelni ugotować jajko na twardo / miękko
Dorota Smakujenależy szklankę podczas nakładania galaretki cały czas trzymać przechyloną i w takiej samej pozycji wstawić ją do lodówki. Najlepiej szklanki o coś oprzeć lub umieścić je w foremce do babeczek (tak jak na moim zdjęciu). Do galaretki można włożyć dodatkowo owoce – u mnie mrożone truskawki *** *** Gdy galaretka stężeje powinna być ukośnie zastygnięta – jak na zdjęciu *** *** Następnie przygotowujemy warstwę
Blog z Apetytemdomowy kebab i jeszcze placki ze szpinakiem. Sama nie wiem co zrobić jako pierwsze. Jest kilka past do pieczywa np. z bobu czy nerkowców. Są też słodkie przekąski np babeczki z awokado, czy bezcukrowy chlebek bananowy. Naprawdę jest w czym wybierać, same pyszności, które zachęcają ze zdjęć by ich spróbować. Podsumowując napiszę tylko, że mi książka bardzo się spodobała
Cynamonowe szczęścieciasteczkami tłumaczyłam Wam kiedyś jak jest. Mistrzynią wypieków nigdy nie byłam i raczej się nie stanę, potrafię tyle o ile, i zdecydowanie mi to wystarcza. Ostatnio upiekłam bezglutenowe, marchewkowe babeczki i w sumie mogłabym uznać to za cud, że w ogóle były zjadliwe, a zjedzone zostały wszystkie. Dziwne. Te kruche ciastka wyszły super, chociaż to było ostatnie czego
Mango Papajaprzykład BROWNIE Z MALINAMI . To nie znaczy, że Bogusia piecze tylko ciasta. Na stronie znajduje się mnóstwo: deserów, ciastek, tart i babeczek jej autorstwa. Kolejnym cukierniczym arcydziełem jest Murzynek z kremem śmietanowym. Jak zwykle „krok po kroku” Przepis przygotowany jest oczywiście w formie „krok po kroku”, więc
kuron.com.plucierane. W książce podane proporcje wystarczają na kilka bab, ja przygotowałam i podaję 1/4 podanych ilości produktów. Z tej ilości wychodzi jedna bardzo duża babka. Ja upiekłam 12 małych babeczek i dwie średnie. Babkę upiekłam wykorzystując jajka gęsie (1 jajko gęsie to dwa kurze – użyłam 1 żółtko i jedno całe jajko gęsie). 310 g mąki pszennej tortowej, 125 g miękkiego
królestwo garów