ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:650/932)

Ciasteczka ze śliwkami w 30 minut 212

posypać mąką i rozwałkować ciasto nie za cienko tak na 2-3 mm grubości. Za pomocą kubka wycinać kółka na każdy położyć połówkę śliwki i złożyć. Skleić po bokach, środek zostawić otwarty. Ciastko zdjąć ze stolnicy za pomocą noża. Podciąć dno ciastek i podnieść. Rozłożyć ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Białka lekko ubić i posmarować nimi

Kuchnia Pokoleń
Torcik z kremem muślinowym i truskawkami 128

oprószenia Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie zmniejszając obroty miksera dosypujemy łyżka po łyżce cukier puder. Nie przerywając mieszania dodajemy po kolei żółtka. Na koniec dosypujemy zmielone migdały oraz przesianą mąkę (ze szczyptą soli) i delikatnie staramy się wmieszać ją do masy za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy do tortownicy (średnica

MyCookBook.pl
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 751

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i

Domowy Smak Jedzenia
Babka piaskowa wielkanocna 158

miksera. Z białek ubić sztywną pianę,  dodać do masy i bardzo delikatnie, (najlepiej ręcznie za pomocą łyżki)  wymieszać. Formę na babkę wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą, Masę przełożyć do formy i  piec w temperaturze 170°C  przez około 45-50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 190

Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego ciastka włóż kilka wybranych dodatków, np. pokruszone orzechy. 4. Piecz ok. 20-25 minut w 170 stopniach. Energia  (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 275 kcal

Powiedz dietom nie
drożdżowe placki dyniowo-żytnie nadziane twarogiem 139

dynię blendujemy na gładki mus białko ubijamy razem, drożdże dodajemy do lekko podgrzanego mleka i je rozpuszczamy mąkę, 2 łyżki ksylitolu, zblendowaną dynię, ubite jajko i rozpuszczone drożdże mieszamy razem- przykrywamy ściereczką i odkładamy na 10 min twaróg mieszamy z jogurtem i łyżką ksylitolu na papierze do do pieczenia tworzymy placuszki: kładziemy łyżkę ciasta, nadziewamy łyżeczką twarogu i przykrywamy

healthy dreams
Grzebyki 154

stolnicy rozwałkowa ć ciasto w prostok ą ty, na ś rodku   ka ż dego z nich u ł o ż y ć powidło wymieszane   z r óżą . sklei ć i poci ąć na mniejsze kawa ł eczki. Na jednej stronie ka ż dego ciastka trzeba naci ąć grzebyki. Ciasteczka maczamy w białku i grubym cukrze. Pieczemy

Lawendowe Niebo
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 142

solą i świeżo mielonym pieprzem. Ciasto formujemy w wałek, po kawałku urywamy i cienko rozwałkowujemy. Za pomocą miseczki wykrajmy okręgi. Farsz nakładamy za pomocą łyżki i sklejamy pieroga, brzegi dociskamy. Można użyć widelca deserowego. Pierogi nie muszą być równe i symetryczne. Gotowe pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch można posmarować białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

My Chcemy Jeść
Rolada z kremem i bakaliami 157

posmakuje :) Składniki: ciasto - 4 jajka - 5 łyżek mąki pszennej - 4 łyżki cukru kryształu - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao krem - 3 jajka - 4 łyżki cukru kryształu - 2 łyżki zmielonych migdałów - 200 g masła - 1 tabliczka czekolady deserowej - 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier

Zainspirowana w kuchni
Quiche z pieczarkami 194

chwile do lodówki ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i przykrywamy arkuszem  papieru do pieczenia Obciążamy surową fasolą,surowym ryżem lub specjalnymi kulkami ceramicznymi Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 st 10 min  Zdejmujemy papier z obciążeniem  i pieczemy jeszcze 5 minut możemy gorący spód  posmarować białkiem  (stworzy się

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
KOSTKA JAGODOWO MALINOWA 286

Ciemny biszkopt a na nim orzeźwiający sernik jagodowy i pianka malinowa. SKŁADNIKI BISZKOPT MASA SEROWO JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g

RAROSSA
Szarlotka Krysi i słów kilka o urodzie potraw i ich fotografowaniu 151

Jest to także ulubione ciasto mojej mamy. Z pozoru banalny biszkopt, jabłka i krem budyniowy ale razem stanowią trio, które sprawdziło się już przy wielu okazjach, zapraszam Was do wypróbowania. Biszkopt 3 jaja 1/2 szkl cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ubijamy białka z solą i stopniowo wsypujemy

Cynamonowe szczęście
Ciasto Kolorowa truskawka 307

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki wody 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Meringue eggs 183

pasem! Rozpoczęliście już przygotowania? Ciasta upieczone, zakwas zrobiony? Ja mam dla Was ciekawą propozycję na wielkanocny stół - nie mazurek, nie babę ... U mnie będą jaja ... na słodko! Z cudownym orange curd , gładkim i nieziemsko pomarańczowym kremem ... W skromnej oprawie, bo to właśnie one są całą ozdobą! Składniki (na około 20 jajeczek): 6 białek szczypta soli 2 szklanki cukru

Garniec Magalie
Truskawkowa rozpusta 653

wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej?  A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;>  Polecam bardzo;)  Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej  8 łyżek cukru Wykonanie: Białka ubić

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania