ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:299/932)

Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 100

konsumpcji na diecie ketogenicznej . Ciasto z pianką wiśniową Nie ma to, co pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciasto z owocami , czekolada , owoce , piernik Porcje 16 porcji Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki(...)płatków migdałowych Sposób przygotowania Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z masłem i mlekiem kokosowym. Dodać suche składniki. Białka ubić z solą na sztywną pianę dodając pod koniec erytrytol. Delikatnie wymieszać białka z masą i przełożyć do kwadratowej foremki o wymiarach

Modern Cave Girl
Kruchy placek z czerwonymi porzeczkami pod bezą 194

zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez 30 minut. Ciastem wylepić dno i boki formy na tartę o śr. 27 cm. Ponakłuwać widelcem. Piec 10 min w temp. 180st. Ponadto: 250 g czerwonych porzeczek, 3 białka, 3/4 szklanki cukru pudru(...)łyżki dżemu z czerwonej porzeczki. Dżemem posmarować podpieczony, ciepły spód, wyłożyć połowę umytych i obranych z szypułek porzeczek. Białka ubić z cukrem pudrem na lśniącą pianę, wymieszać z resztą przebranych porzeczek. Wyłożyć na ciasto. Piec jeszcze ok. 30 min w temp. 180st. Ostudzić w formie. Podawać oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Wieniec makowo-orzechowy 177

orzechowa: 120 ml mleka 120 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 300 g zmielonych orzechów 1 białko Masa makowa: 180 ml mleka 60 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 100 g zmielonego maku 20 g kaszy manny Zacząć od przygotowania ciasta drożdżowego. 250 ml mleka podgrzać i rozpuścić w nim pokruszone drożdże. Wymieszać z 4 łyżkami mąki(...)cukru, sól, jajko, goździki, rozczyn, zagnieść ciasto, pod koniec dodając masło. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 45 min. W między czasie przygotować masę orzechową. 120 ml mleka zagotować z 120 g cukru i 1 łyżeczką cynamonu. Wymieszać z orzechami, ostudzić. Dodać ubite na sztywno białko. Następnie przygotować masę makową. 180 ml mleka zagotować

Świat Ciasta
Tort Marcinek 183

białą puszystą masę, pod koniec ubijania dodać wymieszane ze sobą mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać wszystko. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta, delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia odrysować sobie okrąg (u mnie o średnicy 25 cm), nakładać na papier po 2 łyżki ciasta

na moim stole...
Tarta z kremem pistacjowym ze śliwkami (Crostata di prugne con crema ai pistacchi) 153

puszystą masę. Dodajemy żółtka, następnie mąkę i pistacje cały czas miksując.  Białka ubijamy na sztywną pianę, którą dodajemy do kremu. Krem wykładamy  na ciasto.  Na wierzch tarty układamy połówki śliwek. Tartę zapiekamy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

La grande e la piccola cuoca
Ambasador, wykwintny tort na specjalne okazje 470

Jest to ciasto wykwintne na specjalne okazje, wiśnie w alkoholu, masa bakaliowa, mniam. Biszkopt – białka ubić na sztywną pianę, jak już piana z białek jest sztywna powoli dodać cukier nie przerywając mieszania. Dodać po jednym żółtku, ale mieszać już delikatniej. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli dodawać do masy jajecznej(...)masę wydusić. Podczas gotowania oddzieli się białko, którego trzeba się pozbyć. Ja przyciskałam masę ręką na sitku i niechciany płyn wypłynął. Odstawić masę do ostudzenia. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać ostudzoną masę jajeczno maślaną i spirytus. Dokładnie utrzeć na gładką masę. Dodać bakalie, zaparzone i odcedzone rodzynki oraz posiekane migdały. Podzielić ciasto na dwie części do jednej dodać

Kuchnia Pokoleń
Mini babeczki 121

Malutkie babeczki w sam raz do koszyka wielkanocnego. Na jeden kęs lub dwa, ślicznie, urocze i bardzo smaczne. Z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej, część z

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makowiec 138

Smaczne, puszyste ciasto. Makowiec bez mąki :) Do przygotowania tego ciasta potrzebowałam: 5 jajek 400 g jabłek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki maku suchego 5 łyżek kaszy manny 100 g masła 1 aromat migdałowy. Mak sparzyłam, odcedziłam i zimny zmieliłam trzykrotnie przez maszynkę ( sitka o bardzo małych oczkach ). Ż ółtka ubiłam ze szklanką cukru, dodałam masło(...)ciągle ubijają. Jabłka obrałam i potarkowałam na tarce o dużych oczkach. Do ubitych żółtek stopniowo dodawałam mak, jabłka , kaszę mannę i aromat migdałowy. Białka ubiłam z 1/2 szklanki cukru, dodałam do masy, delikatnie wymieszałam.Ciasto przełożyłam do natłuszczonej, posypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Zimne polałam polewą

Darcia w kuchni
Wielkanocna Baba z jajami ;) 172

ząbki czosnku 1 surowe jajo Farmio + osobno surowe białko i żółtko 6 jaj Farmio ugotowanych na twardo 4 łyżki startego grana padano 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mąkę wymieszać z solą. Połączyć z olejem i wodą. Dodać pokrojone na małe kawałeczki zimne masło. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (⅓ i ⅔). Każdą porcję zwinąć w folię i odłożyć(...)Ewentualnie poddusić na łyżce oleju. Sery, czosnek, 1 surowe jajo i 1 surowe białko zmiksować w malakserze. Wymieszać z bułką tartą. Dodać zieleninę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Formę na babkę z kominem nasmarować masłem i oprószyć mąką, nadmiar otrzepać. Schłodzone porcje ciasta rozwałkować na cienkie placki. Większym wylepić formę. Wyłożyć część farszu. Na nim ułożyć

Pełny talerz
Szarlotka z bezą i kruszonką. 113

Szarlotka z bezą i kruszonką. Kawałeczki jabłek , kruchy spód, przepyszna beza i kruszonka, tym cudownym ciastem możemy się delektować i powrócić do lat słodkiego i beztroskiego dzieciństwa. Nasze domowe ciasto z jabłkami z pewnością okaże się najlepszym domowym ciasto z jabłkami. Ciasto wypełnione pysznym jabłkowym nadzieniem z dodatkiem delikatnej bezy . Ta szarlotka jest esencją prostoty. Jabłko jest bogate w takie(...)jabłka zrobią się delikatne. Dodajemy cynamon. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy galaretkę, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli wsypujemy erytrytol i ubijamy aż masa będzie gęsta. Dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Spód ciasta podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy przez 15 minut. Wyciągamy spód i kładziemy jabłka

Zdrowy Styl Joanny
Tarta z rabarbarem, 100-tny wpis, Liebster Blog i...niespodzianka :) 198

przede wszystkim za obecność :) Jesteście kochani :*:*:* Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 3 żółtka 12 dag masła szczypta soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 60 dag rabarbaru 10 dag cukru 1 kisiel truskawkowy Beza: 3 białka 10 dag cukru płatki migdałowe Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Rabarbar obieramy i kroimy(...)kisiel i wlewamy go ro rabarbaru. Masa powinna być bardzo gęsta. Odstawiamy do przestudzenia. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy nim tortownicę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni. W międzyczasie ubijamy bezę. Białka ubijamy na sztywno i powoli wsypujemy cukier. Całość mieszamy aż beza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczony spód

My simple kitchen
Makowiec na czekoladowym spodzie, z dodatkiem kandyzowanej skórki cytrusowej i orzechów 163

temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Na tak podpieczone ciasto wylać masę makową. masa makowa: 200 g maku (użyłam mielonego BackMit) 1/2 szklanki brązowego cukru 100 g masła 1 szklanka mleka 100 g kandyzowanej skórki (użyłam mieszanki GoldPack) 3 białka jaj 1/2 szklanki orzechów  W garnuszku zagotować mleko wraz(...)maku dodać skórkę kandyzowaną oraz posiekane lekko i podprażone na suchej patelni orzechy. Na końcu ubić białka z pozostałą ilością cukru i połączyć z masa makową.  Mak wylać na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu pozostawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta białkowa na bezach z malinami 118

Ciasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag małych bezików, tłuszcz do formy. Składniki na masę: 1 owoców sezonowych, 1 opakowanie śmietanki w proszku, 200 ml mleka, Wykonanie: Ubić(...)pianę z białek, dodając stopniowo cukier. Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną margarynę, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć beziki, zalać ciastem i piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem. Śnieżkę ubić

Tradycyjna Kuchnia
Sernik czarno-biały 406

lodówki. Masa serowa: Ser miksujemy z cukrem, żółtkami, ekstraktem z wanilii, roztopionym i przestudzanym masłem oraz budyniem i skórką z pomarańczy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli mieszamy z masą serową. Ciasto dzielimy  na 2 części.  Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach na spód blaszki

W kuchennym oknie Ewy
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 1426

szklanki 200ml) Masło 250g, schłodzone Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier puder 3 łyżki Jajko 5 żółtek Pianka Jajko 5 białek Cukier 1 szklanka (drobnego) Cukier waniliowy 1 opakowanie Budyń waniliowy […] The post Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje