mąką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką. Rozwałkować na grubość ok 10-13mm*. Za pomocą szklanki wyciąć krążki (ilość krążków zależy od średnicy szklanki). Patelnię porządnie rozgrzać, nie natłuszczać. Opcjonalnie posypać delikatnie mąką kukurydzianą - chociaż nie jest to konieczne, bo bez mąki kukurydzianej, również wychodzą. Muffiny smażyć po 4-5 minut
CookYourselfuśmiechy zadowolenia na twarzach jedzących je dzieci:) Składniki: Ciasto drożdżowe: 350 g mąki owsianej 150 g mąki pszennej (1 szklanka) 40 g drożdży 220 ml mleka 100 g cukru 80 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 80 g rodzynek 250 ml mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka cukru 1 łyżka masła Lukier: 3 łyżki
Smakowity Blog Kulinarnyjajka; - 3 łyżki otrębów owsianych; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżka kakao odtłuszczonego bez cukru; - ksylitol (cukier z brzozy) do smaku; - 1/3 gorzkiej czekolady i 1/3 mlecznej czekolady Wykonanie: Fasolę odsączyć i wypłukać dokładnie. Za pomocą blendera zmiksować na puree. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dorzucamy pokrojoną czekoladę. Ciasto odstawiamy na 20 minut do pół godziny
dom-agi.plłyżkę zimnej wody). Tak wykonane ciasto chłodzimy w lodówce około 30-40 minut. MASA: 1 kg małych, kwaśnych jabłek (ja użyłam jabłek z dzikiej jabłoni, miały średnicę około 6 cm) sok z cytryny 80 g rodzynek 2 łyżki koniaku, rumu lub brandy 500 ml śmietany 30% 25 g budyniu waniliowego w proszku bez cukru 80 g cukru 2 łyżki
Rozpustne gotowaniełyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie zmniejszamy płomień pod garnkiem jednocześnie mieszamy, by składniki się równo połączyły. Jeśli masa bezie jednolita i zacznie odchodzić od ścianek garnka
Camilla w kuchniciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 200g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy(...)masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 3 żółtka szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru sok z jednej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki ( ok 10 połówek brzoskwiń
Smakowite Daniarazem postanowiłam połączyć sernik z czekoladowym ciastem oraz karmelem. Czy może być coś pyszniejszego? chyba nie:) Przyznaję się, że zjadłam chyba z pół blachy, niestety dieta poszła w las, musiałam sobie pofolgować:) niestety aż tak silnej woli nie mam, żeby odpuścić sobie takie smakołyki. Myślę, że godzinka więcej ćwiczeń i obędzie się bez wyrzutów sumienia. W końcu od czasu
ciastkarnia na kruchym spodziePierogi, które zdetronizowały wszystkie poprzednie, są wręcz bajeczne w smaku. Najlepsze w świecie ciasto, które zapożyczyłam od uszek z grzybami i cudownie aromatyczny, niebiański
Smaczne ZdroweChyba jeszcze nie piekłam [ nie pamiętam dokładnie, tyle ich już się napiekłam] biszkoptu bez proszku do pieczenia..no i postanowiłam taki właśnie upiec..i na dodatek
Moje domowe kucharzenieskładniki: ok. 180 ml wody z ciecierzycy (po ciecierzycy w puszce 400 g) 100 – 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny wykonanie: Wodę
Domowy Smak JedzeniaPolski klasyk! Ostatnio idę ścieżką klasyków, wczoraj było risotto z kurkami francuskie po polsku, dziś zaś te pyszne ogórki. Gdy byłam
W kuchni Karmel-itkiFaszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaWielkim plusem upałów (tak, tak, one też mają swoje plusy) jest możliwość kombinowania, czym tu się ochłodzić. Domowe lody, koktajle, shake'i, kawy mrożone
W kuchni Karmel-itkiZa oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus
W kuchni Karmel-itki