ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:314/901)

Rolada bez pieczenia czekoladowo-kokosowa z petit beurre 162

Świetny pomysł na deser bez pieczenia! Składniki na masę kokosową: ½ kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku

Tradycyjna Kuchnia
PIECZONE PIEROGI Z KAPUSTĄ 124

SKŁADNIKI: Ciasto zrobiłam według mojego przepisu http://harrisa.eu/zawijaniec-z-kapusta-i-miesem/ Farsz: Kapusta kiszona jabłko cebula pomidory pelati sól pieprz mielony kminek masło pietruszka jajko Kapustę pokroiłam i

harrisa
Kukurydziane bułeczki z sezamem 153

Uwielbiam pieczywo pod każda postacią ,bez względu z jakiej jest mąki :) tym razem pomyślałam że użyję mąki kukurydzianej i ....wyszły pyszne :) puszyste ,miękkie i pachnące a

Wypieki Rene
Bezy. 139

Od dzieciństwa uwielbiam bezy. Do dziś gdy je widzę uśmiech pojawia mi się na twarzy. Przypominają mi one mnie i moją siostrę, gdy dostałyśmy od rodziców

W kuchni u Moniki
Bezy z budyniem. 201

Tym razem postanowiłam bezy połączyć z masą budyniową. Muszę przyznać, że są one dla osób kochających bardzo słodkie desery. Przepis: 1. Bezy - przepis tutaj . 2.Masa budyniowa

W kuchni u Moniki
Kruche ciasto owocowe z tapioką 244

Tapioka czyli produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Jest silnie higroskopijna i bez smaku, przybiera smak jaki jej nadamy. Nie zawiera glutenu ani cholesterolu, granulki tapioki używa się do wyrobu deserów wszelakich. Dziś ciasto, pyszne, aromatyczne i całkiem zdrowe, zapraszam. Kruche ciasto owocowe z tapioką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowe bułki na hamburgery 168

Domowe bułki na hamburgery Składniki:   ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka

Kuchnia co dnia
Pavlova 112

Słynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno

Mania Wypiekania
Stefanka z herbatników 206

Banalnie prosty przepis, banalnie łatwe  ciasto a do tego smakuje wybornie. nie ma przy nim za dużo pracy, a efekt jest zadowalający w 100%. Dodatkowym

Ciasteczkowy Potwór
Limonkowy krem 157

Wspaniale komponuje się z bezą, kruchymi babeczkami. Przepis podpatrzony na www.mojewypieki.com Limonkowy krem Drukuj przepis Składniki 2 średnie jajka 16 dag cukru 80 gram masła sok

CoolinarniePL
Naleśniki light 253

Naleśniki light? Niemożliwe! A jednak;) Bez zbędnego tłuszczu, na mącę pełnoziarnistej z dodatkiem miodu, znacznie zdrowsze od standardowych. Brzmi zachęcająco, prawda?  Naleśniki są bardzo dobre

Krakowskie smaki Ani
Tort bezowy z pomarańczowym kremem mascarpone i polewą wiśniową 311

Czas przygotowania: 4 hSkładniki na bezę o śr. 23 cmKoszt przygotowania: 24,00 złSKŁADNIKI na bezę:5 białek (ok. 170 ml)250 g cukru pudru1 łyżeczka

kulinarnyJa
Baba drożdżowa „leniwa” z kruszonką 195

cierpliwości do ich wyrabiania.Drożdżowe z kruszonką …Drożdżowe ze śliwkami …Drożdżowe z brzoskwiniami …I zwykłe drożdżowe bez żadnych dodatków!I ten zapach unoszący się w domu jeszcze przez długie godziny!Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto drożdżowe , które absolutnie nie wymaga wyrabiania!Zasypujemy , zalewamy i zostawiamy , żeby pracowało.Już po kilku godzinach możemy się cieszyć

Ostra na Słodko
Drożdżowa szarlotka z budyniem 141

cukrujajkoszczypta soli40 g drożdży120 g  stopionego masła1/2 szklanki ciepłego mlekaNadzienie:6 większych jabłek4 łyżki cukruodrobina wodycukier waniliowy1 łyżka soku z cytrynyBudyń:2 budynie waniliowe bez cukru4 łyżki cukru500 ml mleka2 jajka100 g masłaWykonanie:Ciasto:Mąkę przesiewamy do dużej miski.Drożdże rozdrabniamy do miseczki, dodajemy mleko i 3 łyżki mąki i cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Następnie

Moje pyszne gotowanie
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 166

Brak chęci  na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w

Moje domowe kucharzenie
Bawarska pizza na grubym cieście 177

łyżki musztardy sarepskiej pieprz , sól do smaku około 200-300 g , łagodnego ,sera żółtego np. ementaler Składniki na ciasto drożdżowe , wkładamy do maszyny do chleba ( j,a jej używam do wyrabiania ) lub wyrabiamy ręcznie, na gładką masę . Dokładnie , bez certolenia , wszystko razem do jednej michy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po wyrobieniu odstawiamy w oprószonej, mąką(...)pieprz , mieszamy , odstawiamy do wystygnięcia . Wyrośnięte ciasto rozciągamy palcami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , następnie wierzch smarujemy musztardą , układamy smażoną kiełbasę z cebulą . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C , a to po to ,żeby ładnie wyrosła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pieczemy około 15 – 20 minut, bez termoobiegu , po tym czasie otwieramy piekarnik

Ogrodnik w podróży
7 powodów, dla których uwielbiam ... 444

literatury latynoamerykańskiej, Carlos Marrodan Casas. 3. Przygotowuje się je w kilku etapach, a to bardzo mi odpowiada. Lubię krok po kroku, bez zbędnego pośpiechu, zbliżać się do upragnionego finału, bo to cudownie wyostrza apetyt.  4. Wyrabianie ciasta, elastycznego jak ciastolina, jest niebywale kojące, cudownie ogrzewa dłonie i towarzyszą mu unoszące się wokół delikatne opary białego wina. Poezja(...)skąd pochodzą, dla mnie liczy się to, iż bez problemu mogę je robić w domu. Niech Was nie przerazi dodatek smalcu i fakt smażenia na oleju - przecież nie używamy ich nagminnie, a same empanadillas nie opływają tłuszczem i wcale nie są ciężkostrawne. Polecam! EMPANADILLAS Z TUŃCZYKIEM /na 20 sztuk/  CIASTO 300 g mąki 25 g masła 25 g smalcu

KUCHARNIA
Tort w kształcie motyla 190

czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia (boki pozostają bez papieru). Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160C piekarniku przez 35 minut. Po upływie tego czasu, biszkopt wyciągamy z piekarnika i zrzucamy(...)oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat). Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku i odwracamy

Emcia Pichci
Czarny pleśniak z truskawkową konfiturą i orzechami laskowymi 218

Składniki: (blacha 12 na 36 cm) Ciasto: 1,5 szklanki mąki pół szklanki oleju słonecznikowego- opcjonalnie można użyć masła  około 100-125 g 4 żółtka pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kakao Beza: 6 białek 150 g cukru pudru 4 krople ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny Dodatki: łyżeczka kakao(...)warstwę kakao rozłożyć równomiernie konfiturę 9. Pozostałe dwie części ciasta złączyć razem i dodać kakao. Nie ugniatać a mieszać tak by kakao zabarwiło naszą kruszonkę. 10. Rozłożyć równomiernie 1/2 ciemnej kruszonki na warstwę konfitury, tak by przykryła ją całkowicie. 11. Orzechy posiekać grubo. 12. Orzechy rozłożyć na warstwie kakaowej kruszonki Beza: 13. Ubić na sztywno pianę z białek

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania