ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:318/901)

Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami 166

polecam te ciastka :) Mięciutkie. W sam raz na kilka kęsów. Z nadzieniem, które można dowolnie modyfikować dostosowując je do własnych upodobań. Z lukrem lub bez. Do wyboru, do koloru :P Zmodyfikowany przepis z gazety "Pyszne ciasta z owocami", nr 8/2003. Składniki na 12 sztuk Ciasto: 125 g chudego twarogu 1 jajko 50 g cukru 250 g mąki 4 łyżki oleju

My simple kitchen
Kluski serowe z kaszką kukurydzianą 132

miód do polania (jak kto lubi) Sposób przygotowania: Ser dokładnie rozgniatamy widelcem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy lepimy w rękach kluski/ kulki (ciasto będzie się trochę kleić do rąk, ale powinno wam pójść bez problemu) delikatnie wrzucamy kluski do wrzącej , lekko osolonej wody wyciągamy kluski zaraz po wypłynięciu czekamy, aż lekko przestygną podajemy z dodatkami wg. gustu ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb pszenno-kukurydziany z siemieniem i kminkiem 276

Smaczny, w miarę prosty do wykonania i niebyt pracochłonny. Jest spora różnica w smaku między chlebem pieczonym w blaszce i pieczonym bez niej.  Dlatego tym razem postanowiłam upiec chleb okrągły.  Ponieważ większość ciast na chleb przygotowuję wieczorem tak też było i w tym przypadku. Przygotowałam niedużą miskę, odmierzyłam 2 szklanki mąki pszennej typ 650 i przesiałam. Następnie odmierzyłam

apetytnapieczenie
Ciasto czekoladowo-pomarańczowe 85

dodanych do ciasta ugotowanych do miękkości pomarańczy wraz ze skórką. Pomarańcze gotują się dwie godziny więc ten etap najlepiej wykonać dzień przed pieczeniem. Ciasto spodoba się bezglutenowcom bo przygotowane zostało na bazie zmielonych migdałów, bez dodatku mąki. Przepis znalazłam w książce Nigelli Lawson. Podany czas przygotowania nie uwzględnia gotowania pomarańczy

Milion Smaków
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 250

końca zamówienie było, co raczej spełnienie zachcianki. Tematu żadnego, warunek jeden. Ciasto ma być mokre i słodkie. Długo się zastanawiałem nad smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem

BaRepas
Scali bread - chlebowe chałeczki 101

ukryć je pod spodem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią, wcześniej posmarowaną odrobiną  oliwy, aby nie przykleiła się do ciasta. Odstawić na 90 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 210C (bez termoobiegu) przez ok.30 minut. Studzić na kratce. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Kuchnia Pełna Smaku

CookYourself
Pierogi leniwe z guacamole 209

duże dojrzałe awokado - 2 ząbki czosnku - sok wyciśnięty z połowy limonki - pół małej cebuli - 2 łyżki świeżej kolendry - pół ostrej papryki ( może być bez jeżeli nie lubimy ostrego jedzenia) - sól i pieprz do smaku Ciasto na leniwe: - 450 g tłustego twarogu - 1 jajko - 200 g mąki pszennej (plus ok garści do posypania powierzchni roboczej) - łyżeczka soli Wykonanie: Wszystkie składniki

Kuchenne syntezy
Indyjskie kruche ciasteczka 97

szklanki cukru  Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.  Zacząć najlepiej tak: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód, mąkę, przyprawy i sodę.  Ciasto rozwałkowujemy i foremką wycinamy ciasteczka. Pieczemy 180 stopni 15 minut.  Bez masła Jak na złość miałam tylko końcówkę masła. Jednak udało mi się wyszperać przepis na super orientalne kruche ciasteczka bez użycia masła. Co prawda

ClauditteMissCooking
Paluchy Wiedzmy 83

proszku do pieczenia 3/4 szklanki obranych migdalów Wszystkie skladniki oprócz migdalów zmiksowac i zagniesc. Zawinac ciasto folia i schlodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjac i formowac paluszki. Na koncu kazdego palca wciskamy migdal bez skórki, caly badz polówke- wtedy paznokiec bedzie cienszy. Pieczemy ok 10 min w 200C..Smacznegoooo

w mojej kuchni
Cranberry Noël 166

wałki około 30 cm długości.Wałki ciasta posmaruj mlekiem przy pomocy pędzelka i obtocz je w wiórkach kokosowych wysypanych na deskę lub tacę.Wsadź ciasto do zamrażalnika na 30 minut (ja wsadziłam razem z tacą bez przykrywania).Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.Po tym czasie pokrój uformowane wałki w około 1 cm plastry, ułóż na blasze i piecz

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z truskawkami 182

odstawić w chłodne miejsce. Przygotować polewę z Tortenguss rot wg instrukcji na opakowaniu. Jest to czerwony zagęstnik do zalewania owoców. Dzięki niemu owoce na cieście będą pięknie lśniły i długo zachowają świeżość. Jest on dostępny bez problemu chociażby na allegro, a opakowanie wygląda tak. Na babeczki ułożyć pokrojone truskawki (jak najwięcej się zmieści :) ) (fot.3) i każdą z osobna polać lekko

Świat Ciasta
Ciepłe lody domowej roboty - jak zrobić? 327

Piekąc różnorakie ciasta, bywa, że wykorzystujemy jedynie żółtka. Cóż z tymi białkami począć? Bezy , pavlova? A może to samo ale w innej formie, coś za czy szaleją dzieciaki a dla Ciebie będzie wspomnieniem dzieciństwa? Zimowy sposób na zaspokojenie małych lodożerców. Czytaj więcej

Farmażony
Kocie oczka 154

smalcu cukier waniliowy dodatkowo: marmolada lub dżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote. Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać z ciastkiem

charlotte gotuje
twaróg jabłkowy w naleśnikach... 170

szklanki, NADZIENIE: twaróg 25 dag, śmietana gęsta 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, jabłka 3 sztuki, cukier 1 łyżka wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mikserem zmiksować dobrze i odstawić na 30 minut jabłka bez skórki zetrzeć na tarce grubsze oczka twaróg dobrze rozgnieść widelcem ze śmiataną 18%, cukrem, cukrem waniliowym, dodać starte jabłka i wymieszać patelnię do naleśników lub zwykłą

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepsze ciasto naleśnikowe 225

smażyć kolejne 30 - 40 sekund, do zrumienienia. Przełożyć na deskę do przestudzenia. Z tej porcji wychodzi 10 naleśników. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem. UWAGA : Ciasto z tego przepisu jest bardzo rzadkie, ale smaży się je bez problemu. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania