ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:510/1217)

blueberry crisp sky 234

czyli kruche ciasto z borówkami Szaleństwo borówkowe...? nie..... :) Czas przygotowań na piknik, a nie ma nic lepszego jak 25 minutowe cisto do kawy ... Co najważniejsze, że bez wyrzutów sumienia, bo bezglutenowo, bezjajecznie i oczywiscie bezmlecznie :) Składniki: 100 g maki mix bezglutenowej ("Bezgluten") 50 g mąki kokosowej 50 g maki migdałowej(...)margaryny bez laktozy borówki lub inne leśne świerze owoce 50 g cukru brązowego 1 jajko w proszku (1 łyżeczka proszku na 2 łyżeczki wody) powidła śliwkowe 1/2 słoika Potrzebne: Forma okrągła - ok 15 - 20 cm srednicy  wałek stolnica miska Składniki suche mieszamy z mokrymi. Margaryne

Lajtkraft food intolerance
Pomidorowe serce. I historia z dreszczykiem 219

ilość w stosunku do oryginalnego przepisu). To jednak oczywiście moje osobiste preferencje. Poza tym tarta wyszła przepyszna - idealnie kruchutkie ciasto, cudownie słodkie pomidorki - nie można się jej oprzeć. Jedna tylko uwaga na koniec jeszcze - tartę należy przygotować w całej formie - bez odpinanych brzegów lub wyjmowanego dna. Inaczej soki się wyleją, i bez mycia piekarnika się nie obejdzie... Przepis znalazłam(...)oliwy 1 ząbek czosnku Igiełki z 1 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka soli Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. W tym czasie umyć i osuszyć pomidorki. Na dno formy wlać syrop, ocet i oliwę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto klonowe -- torta klonowe 168

średnim ogniu umieścic rondelek z grubym dnem .Wlać syrop klonowy i gotować bez mieszania, aż osiągnie 210 stopni Celsjusza ,sprawdzając termometrem. Wyłączyć grzanie i ostudzić do 110 stopni Celsjusza, a następnie dodać w masło i szczypte soli. Mieszać okolo 5 -6 minut drewnianą łyżką. Lekko przestudzić. Ciasto posmarować masą i polać zrobionym syropem .Wstawic na chwilę do lodówki ,aby zastygło

w mojej kuchni
PIKANTNY KREM Z BATATÓW 263

Nie ma zimy bez śniegu - właśnie napadało! Kto pędzi ze mną ulepić bałwana? Albo stoczyć bitwę na śnieżki? Natomiast po wyczerpującej walce, koniecznie coś na rozgrzewkę

W kuchni Karmel-itki
Kruche ciastka bez cukru 199

Cała słodycz tych ciastek zawarta jest w marmoladzie/powidłach, których użyjemy jako nadzienia. Ciasto nie zawiera w sobie ani grama cukru, jest lekkie i kruche. Ciasteczka

Szefowa kuchni
Otrębowe babeczki z kremem 171

łyżeczkę, wtedy też musicie dodać więcej fruktozy) 1 łyżeczka fruktozy krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około 4 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pleśniak ze śliwkami 147

ciast do zrobienia. U mnie zaczęło znikać jeszcze ciepłe. Z nutą aromatycznej skórki pomarańczowej.   ciasto kruche: 200 g masła zimnego 250 g mąki pszennej 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta 1/2 łyżeczki kakao beza: 1 szklanka cukier kryształ 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego sól

wesoła kuchnia
Rogale marcińskie (świętomarcińskie) 228

wanilii,3,5 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki białego cukru,3 łyżki masła + 200g do wałkowania ciasta, szczypta soli.Nadzienie: 100 g masy marcepanowe, 3/4 szklanki cukru pudru,350 g białego maku, 150 g orzechów włoskich,100 g migdałów Piątnica,70 g suszonych daktyli bez pestek70 g suszonych fig, 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej,3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,2 białka

Aga w kuchni
wiosenne ciastka z kremem i fiołkami 151

opakowanie ciasta francuskiego krem z serka mascarpone garść leśnych fiołków kiwi pomarańcza ok. 4 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty np. 6 x 7 cm, z połowy wyciętych prostokątów wycinamy literatką dziurki i układamy je na prostokąty bez dziurek, dzięki którym powstaną ranty ciastek, sklejamy dociskając np. widelcem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, środki nakłuwamy(...)cukier. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aż się połączy, ale bardzo krótko, żeby masa się nie zważyła. Krem można przygotować wcześniej i schłodzić przed nałożeniem na ciasta. Wykładamy krem na ostygnięte ciasteczka i dekorujemy jadalnymi kwiatkami np. fiołkami i owocami, posypujemy startą czekoladą. Ciasteczka przechowujemy w lodówce. (z ciasta wychodzi

Domowy Smak Jedzenia
Sernik krówkowy 421

mleka 700 g twarogu z wiaderka dobrej jakości 3 jajka 85g cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo: kakao do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI   1. Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem (dno + boki mniej więcej do połowy

My Culinary Art
Ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej ze śliwkami 206

zabrałam się za pieczenie. Efekt? Cudowny! Mokre, wilgotne ciasto z pysznymi owocami. Jeśli poszukujecie naprawdę prostego przepisu na szybkie ciasto ze śliwkami to przepis dla Was. Poza tym ma on jeszcze jeden ogromny plus. Wszystkie składniki miesza się widelcem (bez miksera, podobnie jak w muffinkach) więc spokojnie można piec nocą, kiedy maluchy śpią :)   Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera(...)Całość mieszamy. Wsypujemy suche składniki i mieszamy widelcem (kręcąc w jedną stronę), aż do połączenia składników. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Wykładamy i wyrównujemy ciasto. Na to układamy przekrojone i odpestkowane śliwki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 50 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu i ostygnięciu ciast oprószamy cukrem pudrem

Kolizje Smaków
BEZY ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 216

Domowe bezy są o niebo lepsze od tych, kupionych w sklepie. Ich zrobienie nie wymaga ani dużych nakładów finansowych ani dużo pracy. Wystarczy mieć białka (np. niewykorzystane  od ciasta) i poznać kilka sekretnych trików, na ich zrobienie. Ważne jest, aby białka, które ubijamy były mocno słodzone. Oddzielając białka od żółtek, należy uważać, żeby ani kropla żółtka nie dostała się

Walijskie Pichcenie
Zielona Kwaśna TartA Agrestowa! 216

Nadzienie: 1 kg agrestu 0,5 kubka cukru sok z 1 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Beza: 3 białka 1 kubek cukru 2 łyżeczki białego octu winnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto można też wyrobić w malakserze. Po wyjęciu(...)ciasta z lodówki wałkujemy je i wylepiamy nim formę do tarty, wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiekamy w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika. Agrest wrzucamy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny. Podgrzewamy, ciągle mieszając, do momentu aż cukier się rozpuści, agrest zmięknie i puści

Luźna Kuchnia
Weekendowe śniadanie. Gofry ziołowe z kwiatami czarnego bzu i owocami 216

test. Tym razem wysmażyłam gofry z ciasta z kwiatami czarnego bzu i borówkami amerykańskimi. Gofry są świetne w tej wersji a z dodatkiem truskawek, jagód kamczackich, borówek lub domowych konfitur "wymiatają" :) Składniki: 1  i 1/2  szklanki mąki orkiszowe jasnej, 2 jaja, 3/4 szklanki wody gazowanej, 1/2 szklanki kwiatów czarnego bzu bez zielonych łodyżek (opcjonalnie), 1/4 szklanki drobnego cukru

SzczyptaSmaQ