glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji): 2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao(...)czekolady i skórki przełożyć do misy malaksera lub do wysokiego naczynia, zmielić na gładką masę, bez żadnych grudek ani drobin, nożem w kształcie litery S lub blenderem. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do masy dodać skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie
moj przepis naPrzygotowałam ciasteczka, bardzo zdrowe ciasteczka, z płatkami owsianym, żurawiną, bez cukru, z miodem. Wybierałam się do mojego syna więc musiałam się szybko uwinąć z pieczeniem tym ciasteczek. Wyszły idealne, takie biszkoptowe. Polecam te błyskawiczne owsiane ciasteczka są delikatne, lekkie i puszyste, prawie jak biszkopciki, a najważniejsze, że są smaczne. Polecam również moje przepisy na: Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą(...)mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy. Wlewamy rozpuszczony miód z masłem, miksujemy, dodajemy ubite białka i posiekaną żurawinę, mieszamy całość, najlepiej silikonową łyżką. Na papier do pieczenia przekładamy łyżką stołową ciasto, staramy się nadać im równy kształt. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 160 C z termoobiegiem około 15 min. Studzimy. Posypujemy ciasteczka cukrem pudrem. Smacznego ! The post Ciasteczka owsiane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięletniej wody przygotować rozczyn. Odstawić na 20 minut. Mąkę przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Sos: puszka pomidorów bez skórki (odsączonych z zalewy) 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano cukier Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu(...)oliwie. Bakłażana pokroić cienko, oprószyć solą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i podsmażyć z obu stron na patelni. Przygotowanie pizzy: Wyrośnięte ciasto podzielić na trzy części i uformować z nich spody. Każdy posmarować sosem, a następnie wyłożyć cebulę i plastry bakłażana oraz posypać rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
zadanie-gotowanienaszą codzienną dietę, to nie trudno dostrzec, że jej podstawą jest nic innego jak mąka. To z niej robione jest pieczywo, bez którego większość z nas nadal nie wyobraża sobie normalnego funkcjonowania. Także z niej robione są ciasta, ciasteczka itp. I to ona jest składnikiem makaronów i klusek. Jest po prostu wszędzie. Warto zatem dowiedzieć się o niej nieco więcej
Słodkie okruszkimasła klarowanego lub oleju kokosowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika – mieszanki bez dodatku cukru i mąki lub samodzielnie wykonanej (przepis poniżej) Wszystkie składniki dokładnie ugniatamy na gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, dłonią formujemy kuleczki i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut
Kucharzycaaromatyczny z idealnie pasującą masą z serka mascarpone. Zniknął dość szybko. Ja upiekłam wersję bezglutenową, bez mąki, ale z mąką wyjdzie bardziej puszysty i wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto • 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki • 300 g mąki migdałowej – starte migdały lub 300 g mąki pszennej
To co kochamDzisiaj mamy dla Was pyszne bezglutenowe bułeczki serowe, które posmakują każdemu. U nas znikają od razu jak są jeszcze ciepłe :) Składniki na bułeczki serowe: – 130
Kuchenne Wariacjeplacki , spodnią część wykładam to tortownicy na papier z pieczenia , i wykładam rozgniecione jagody , na jagody wylewam cały ser , następnie wierzch ciasta kładę na naszą masę serową i delikatnie przyciskam , można polać czekoladą gorzką , ale ja wolę bez , no i ciacho gotowe , wstawiam na kilka godzin do lodówki , aby nasze ciacho się zastygło . Tak wygląda po przekrojeniu , smakuje
Mój Smaknich smakuje jak przepyszny sernik , a gdy je będziemy zapiekać , zobaczycie jak wspaniale puchną i rosną w oczach , i to bez proszku czy drożdży , czysty hokus - pokus.Jeszcze takich cudów to nie widziałam i nie jadłam.Polecam!!!!. Ciasto: ~~~~~~~~~~~~ 3 jajka 1szkl.mleka 1/2łyżki oleju 3/4szkl.mąki szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: ~~~~~~~~~~~~~~ 25dag.twarogu 10dag.serka homogenizowanego 1 łyżka gęstej śmietany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimigdały :) W wersji z kakao pewnie też byłoby pyszne. Mimo dodatku bananów i mąki pełnoziarnistej wychodzi bardzo puszyste. Ja upiekłam to ciasto w małej keksówce. Fit murzynek bananowy z karobem słodzony miodem 210 g dojrzałych bananów (waga bez skórki,wychodzi ok.2 sztuki) 15 g miodu 10 g kakao gorzkiego 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (można zastąpić inną mąką np.orkiszow
FitKotprzymarznięta. Jak już biała masa jest prawie zamarznięta wlać masę jeżynową i za pomocą dużej łyżki w kilku miejscach wymieszać ciasto. Tak żeby masa biała była na górze, zrobić tzw spiralkę. Nie mieszać całych lodów. Wykonanie bez thermomix, – żółtka z cukrem ubić w garnuszku postawionym nad parującą wodą. Ubijać tak długo, aż masa będzie puszysta i lekko nabierze bladego
Kuchnia Pokoleńprawdę znaczy. Mogłabym godzinami przesiadywać na ławce, po prostu gapić się na wodę. Kawa, sernik i lody Jako mieszkanka Barcelony, bez zastanowienia, zaczynałabym dzień od odwiedzenia kawiarni Cup&Cake. Najlepsze cappuccino i do tego serniczek na cieście red velvet – no niebo! To nie jest tylko kawiarnia. Poza fantastyczną kawą i babeczkami o tysiącu smakach, znalazłam tosty, pancakes
Pink Envelopemasło 3 łyżki jogurt naturalny 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 200 g twaróg chudy 1 szt banan ok. 100 g bez skórki owoce do przybrania Sposób przygotowania Banana miksujemy z twarogiem. Pozostałe składniki zagniatamy na zwarte ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy w miarę równe kwadraty, którymi wykładamy foremki do tarteletek lub muffin. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki
Kucharzycamożliwością tarcia warzyw. Do masy ziemniaczanej dodajemy drobniutko posiekana cebulę (możemy ją również zetrzeć), jajko, mąkę, uprażone na małym ogniu bez tłuszczu ziarna i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy ze śmietaną, gulaszem lub surówką
Kuchnia w czekoladzieWszyscy wiedzą że bliny to danie kuchni rosyjskiej, białoruskiej, ukraińskiej. Bliny to naleśniki z ciasta drożdżowego z mąki pszenno - gryczanej lub żytnio - gryczanej. Współcześnie dopuszcza się modyfikację. Podaje się je bez niczego albo ze śmietaną kwaśną lub z rybą np. łososiem lub ekskluzywnie z kawiorem. Najważniejsze aby podczas podawania były ciepłe i wilgotne. Można je też podawać na słodko. Moja
Moje Małe Czarowanie