Marzyło mi się ciasto, które wygląda jak z cukiernianej witryny. Idealnie równe, starannie wykonane i w niczym nie przypominające zdrowego wypieku. Takie małe oszustwo, wygląda jak bardzo kaloryczne, a nie zawiera cukru, masła i mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny(...)smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej (lub dowolnej razowej) 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki erytrolu (lub innego słodzidła) 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę
Chocolate Muffin Blogtyle foremek miałam, a szkoda bo szybko zjedzone zostały i wszystkim smakowały. Składniki: składniki na ciasto, (na 6 foremek o średnicy 10 cm): 150 g mąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 jajko, 50 g serka mascarpone, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy, przenosimy do foremek i dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Widelcem nakłuwamy ciasto i pieczemy ok. 10 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa: Banana miksujemy, dodajemy cukier, cukier z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy tylko tyle, żeby powstała jednolita masa. Dodajemy jajko, mascarpone, budyń, śmietankę i całość miksujemy do uzyskania gładkiej
Moniki Smakołykinawet Ci z Was , którzy za bananowym deserami nie przepadają z przyjemnością będą sięgać po dokładkę! Mam dla Was przepis na genialne ciasto bez pieczenia. Jest to sernik ( bo my serniki kochamy najbardziej ;) ) z masłem orzechowym i bananami. Niesamowitego uroku dodają całości słodkie biszkopty wpełnione kremem – znane chyba wszystkim jako kocie języczki. Całość smakuje genialnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkobyć dojrzałe i miękkie) obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Do ubitych jajek dodać mąkę ,proszek do pieczenia,jogurt,olej i banany. Zmiksować wszystko na gładką masę. Przygotować formę do wypieku muffinek,wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć każdą
Kolorowa kuchnia ElkiCzekoladowe, wilgotne, ciężkie ciasto z rozpuszczoną czekoladą oraz dodatkiem bananów i kawałków ananasa. W smaku bardziej przypomina brownie niż klasycznego murzynka. Na wierzch proponuję polewę czekoladową i ulubione orzechy lub migdały. 150 g masła 100 g mlecznej czekolady 25 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe(...)jasną masę. Dodawać partiami mąkę i rozpuszczoną czekoladę z masłem, ciągle miksując. Na koniec dodać proszek do pieczenia i rozgniecione widelcem banany. Całość zmiksować. Ananasa pokroić w drobną kostkę i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Ciasto przelać do podłużnej, wyłożonej papierem do pieczenia formy o długości 28 cm. Piec w temperaturze 180°C przez
BullioSernik toffi bez pieczenia. Masa z ciastek – ciastka pokruszyć na bardzo drobno. Masło rozpuścić, dodać cukier i wymieszać. Gorące masło wlać do ciastek i dokładnie
Kuchnia PokoleńSzybkie ciasto bez pieczenia, a w smaku mniami. Dla smakoszy kawy to coś trafionego w dziesiątkę. Nie będę się tutaj rozpisywała po prostu kawa + banany(...)deser porcja duża blacha ok 20 kawałków Składniki: spód 200 g herbatników 100 g masła 100 g zmielonych migdałów masa serowo - kawowa 3 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op żelatyny do ciast 0,5 szklanki wody 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 500 ml śmietany 30 % krem 300 ml śmietany 30% 1 śmietan
Niezły Młynekpastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Masę przelać do natłuszczonego naczynia, na wierzchu ułożyć połówki moreli. Piec ok. 30 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać. Smacznego! BANANA CHEESECAKE WITH QUINOA FLAKES 30 g quinoa flakes (Quinola Mothergrain) 1/3 teaspoon baking powder 1 teaspoon vanilla paste 2 tablespoons date syrup 1 egg 150 g curd cheese
Poranek na słodkopudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego,u mnie wiśnia -2 banany rozgniecione Jajka łączymy z cukrem i pastą migdałową na jednolitą puszystą masę. Stopniowo, miksując, wlewamy olej. Łączymy z mąką. Dodajemy szpinak i miksujemy do jednolitej masy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto. Pieczemy w 185 stopniach przez 50-60 minut. Sprawdzamy wykałaczką, czy jest suche(...)konsystencji gęstej zupy-kremu lub kisielu - jak kto woli. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i gdy zgęstnieje dorzucamy do niej galaretkę, mieszamy mikserem i dodajemy banany, znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną częścią ciasta przykrywamy ją. Na wierzchu układamy owoce. Wybór należy do Was, w oryginale jest to granat. Ja użyłem również borówek
BaRepasniespodziewani goście? Czym słodkim ich poczęstować nie wysilając się zbytnio? Najłatwiej jest przygotować coś z ciasta francuskiego, jeśli takie mamy akurat w lodówce i dodatków, które przy dzieciach również często mamy w naszej kuchni np nutelli, powideł czy masła orzechowego. Do tego wystarczy dodać banana i w 20 minut mamy pyszny słodki poczęstunek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: Ciasto: 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 3/4 szklani cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 200 g mąki 3 łyżki kakao 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 banany 500 ml słodkiej śmietany 30% lub 36% (dobrze schłodzona) 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania(...)Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Wystudzić. 8. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, startą czekoladę oraz tężejącą żelatynę. 9. Na niepokruszoną cześć ciasta wyłożyć ok. 3 czubatych łyżek śmietany, następnie banany (można skropić cytryną przed położeniem), resztę śmietany jednocześnie formując kopiec, a na koniec obsypać pokruszonym ciastem. 10. Gotowe ciasto wstawić do lodówki i dokładnie schłodzić
A Ty Smakuj MnieDodać jajka, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe. Zmiksować blenderem na gładką masę. Odstawić do lodówki na 15 minut. Ciasto musi odpocząć. Thermomix ciasto – do naczynia miksującego dodać obrane i połamane banany, mąkę, jajka, szczyptę soli, proszek do pieczenia,wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać czas 10 sek, obroty 5. Reszta jak niżej. Smażenie – w garnku rozgrzać olej
Kuchnia Pokoleńminut aż drożdże ruszą Jajko wbijamy do miski i mieszamy z drożdżami Następnie dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy. Ciasto będzie gęste ale mokre i takie ma być Banana kroimy w plasterki, jabłko w półplasterki i dodajemy do ciasta Placuszki nakładamy dużą łyżką i smażymy na najmniejszym ogniu zostawiając pomiędzy nimi odległość. Bardzo ładnie rosną
Szczęśliwa kuchniaminut aż drożdże ruszą Jajko wbijamy do miski i mieszamy z drożdżami Następnie dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy. Ciasto będzie gęste ale mokre i takie ma być Banana kroimy w plasterki, jabłko w półplasterki i dodajemy do ciasta Placuszki nakładamy dużą łyżką i smażymy na najmniejszym ogniu zostawiając pomiędzy nimi odległość. Bardzo ładnie rosną
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compłatki owsiane, chipsy kokosowe oraz pokrojoną czekoladę. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na jej wierzchu ułóż przekrojonego banana, którego możesz oprószyć cynamonem. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 1 godzinę. Gotowe ciasto obsyp dodatkowo chipsami kokosowymi
Zdrowie na języku :P