Jedno z moich legalnych ciast, które mogę jeść codziennie i o każdej porze! Idealne dla wszystkich, którzy unikają cukru i białej mąki. Klasyczne brownie z fasoli polecam dla wszystkich! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 jaja 2 banany 2 łyżki kakao lub karobu aromat Sposób przygotowania: Do misy blendera umieszczamy wszystkie składniki. Całość dokładnie blendujemy. Masę przelewamy
Truskawkowa Fiestazagotowujemy posoloną wodę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, banany miksujemy albo rozgniatamy widelcem na papkę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy mikserem, aż staną się puszyste. Następnie cały czas ubijając, dodajemy owoce. Potem wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy, aż powstanie ciasto. Konsystencja ciasta ma być raczej luźna i klejąca się do dłoni. Do wrzącej
e-PrzepisyKulinarneDODATKOWO : 1 serek waniliowy 150 g owoce do dekoracji ; truskawki, banan, kiwi, pomarańcz PRZYGOTOWANIE : Białka ubijamy robotem na sztywno, następnie dodajemy cukier, żółtka, olej i mleko. Wsypujemy(...)mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy aż składniki się połączą i gotowe. Na rozgrzaną patelnie teflonową wylewamy porcje ciasta i pieczemy placki na małym ogniu, z jednej i drugiej strony. N talerzu układamy placki posmarowane serkiem i posypane pokrojonymi owocami. Polewamy płynną czekoladą lub ulubionym sosem
Kulinarne Fantazje MarioliNajprostsze i najszybsze ciasto bananowe jakie znam .Dodatek gorzkiej czekolady sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze. Nie trzeba wyjmować miksera,wszystko wymieszasz widelcem lub trzepaczką ręczna. Składniki : mała keksówka Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!. 2 bardzo dojrzałe banany plus odrobina soku z cytryny 1 jajko 100 g brązowego cukru 75 g masła,rozpuścić ,ostudzić szczypta soli 170 g mąki
Ladylaura.kawałki orzechów włoskich Przygotowanie: Suche składniki mieszamy w misce (oprócz orzechów). Obieramy banany, łamiemy na mniejsze części, wrzucamy do miski i miażdżymy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Do garnka wlewamy olej, jogurt, dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy mus bananowy oraz suche produkty i całość dokładnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek, posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w piekarniku
Symfonia smakowamąki kokosowej* daktyle gorzka czekoada C iecierzycę zmiksować z bananem i mleczkiem na gładką masę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać pokrojone daktyle. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200stopni przez ok 40min. Posypać czekoladą. *nie dodałam, ale następnym razem tak spróbuję, by ciasto wyszło mniej maziste :) Ps. coś mi się z rozmiarem czcionki dzieje
More food, love and dreamspołączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany Przygowowanie Kremu : Krem bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki banany, rozdrabniamy razem
Domowe Tortyzrobić na słodko. Zwłaszcza, że upalna pogoda nie nastraja do pieczenia ciast. Taki deser będzie szybki, tani i ciekawie wyglądający. A jeśli Wasze dzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić. Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki zielonej (użyłam limetkowej) banan garść borówek amerykańskich garść czerwonej porzeczki kilka malin kiść drobnych zielonych winogron Galaretkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajko 1 dojrzały banan 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem albo rozdrobnić blenderem. Dodać olej, jajko i mleko i dokładnie wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier i orzechy, wymieszać. Mokre i suche składniki połączyć ze sobą i wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek do 3/4 ich wysokości. Piec w rozgrzanym do 200 stopni
Ze smakiem i z pasjąodczekaj chwilę. Powstanie galaretowata substancja, która zwiąże wszystkie składniki. W międzyczasie obierz banany i za pomocą widelca zgnieć na papkę. Dodaj bananową miazgę oraz roślinne jajo, syrop klonowy lub pastę daktylową oraz mleko do suchych składników i dokładnie zamieszaj. Czekoladę posiekaj i dodaj wraz rodzynkami do ciasta. Ponownie zamieszaj. Masę wyłóż do przygotowanej wcześniej formy i zapiekaj przez
Roślinna - blog wegańskibiałej czekolady garść orzechów włoskich cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać. 3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć. 4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C. 5.Muffiny odstawić
A Ty Smakuj Mniemisce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do masy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy
Ciastkozercymisce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.Widelcem rozgniatamy banana, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek, foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy
Ciastkozercypszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 ml wody 60 g cukru 1 cukier waniliowy Składniki na krem 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 50 g cukru 2 banany sok z cytryny Dodatkowo kakao i cukier puder do posypania rolady Przygotowanie biszkopta Zaczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni a na blasze z piekarnika układamy papier do pieczenia. Białka(...)soli i ubijamy na sztywną pianę. Łączymy obie masy ale już za pomocą łyżki i dodajemy przesianą mąkę i łyżkę mąki ziemniaczanej. Ja wszystko wymieszałam mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 12 min aż się biszkopt lekko zrumieni. Po tym czasie wyciągamy biszkopt lekko oddzielamy od papieru, przewracamy na druga
Piekielna Kuchnia PatiCiasto wygląda efektownie, a do tego smakuje wybornie - jest delikatne, niezbyt słodkie, orzeźwiające. Polecam serdecznie :) Składniki (na blachę o wym. 23x39 cm): Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju pół łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa budyniowa: 1 butelka (900 ml) soku Pysio zielonego (banan, jabłko(...)żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę, zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać cukier, żółtka, ekstrakt z wanilii, na koniec - przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec przez 25 min. (do suchego patyczka). 3. Rozpuścić 1 galaretkę w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia. 4. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić
Domowa Cookierenka Agijakieś szybkie ciasto do pieca, najlepiej muffinki bo najprostsze i dobrze się je. Wykorzystałam jednego upieczonego buraka i 40 minut później wyciągałam z pieca buraczane ciacha, jak zwykle banalne do zrobienia. Do jednej miski wsypujemy: - 2 szklanki mąki, - 1 szklankę wiórków kokosowych , - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do drugiej miski składniki mokre: - 2 małe dojrzałe rozgniecione banany, robiące(...)substytut jajka i cukru równocześnie (w przypadku braku małych bananów wystarczy 1 średni, byle dojrzały), No dobra, to są muffinki z Talbota (kto oglądał "True Blood", ten wie, o co chodzi ;)) - 1 duży, upieczony, obrany ze skórki i zmiksowany burak, - 2 łyżki oleju kokosowego (lub 1/3 szklanki innego), - pół szklanki mleka sojowego (akurat takie miałam otwarte w lodówce
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPlacek bananowo-kakaowy* w mega zdrowej wersji- bez cukru, nabiału, jajek i mąki, a za to na samych płatkach owsianych, bananach oraz z dodatkiem orzechów włoskich
Kraina Miodem PłynącaSezon jagodowy w pełni, więc to idealna pora, aby przygotować smakołyki z tych owoców. My proponujemy wam pyszny placek jagodowy, który dzięki idealnej równowadze między słodkim
Banana SmilesGdy zostają nam nieco nie świeże banany zawsze nie wiemy co z nimi zrobić. Oto więc pomysł! Koktajl bananowy którego przygotowanie zajmuje nieco mniej 1 minute
Kuchnia Łukaszadodaję je do ciasta, gdy piekę chleb, dosypuje do granoli. Często miksuję z koktajlami owocowymi i warzywnymi. Natomiast prawdziwym hitem stał się u nas pudding lniany. W zależności od dodatków za każdym razem może smakować inaczej i za każdym razem wyjadany do ostatniej łyżeczki:) Składniki (na 2 porcje): 200ml wody 3 łyżki siemienia lnianego 1 dojrzały banan 1 kopiasta łyżeczka
Obiad gotowyMoja Miśka uwielbia ciasta pomarańczowe, najlepiej bez kremu i lekko wilgotne. To ciasto jest bardzo orzeźwiające, idealnie do czarnej herbaty. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybo znika. Składniki na mała tortownicę (max 18 cm, na dużą podwoić ilości) 150 g kaszy manny 50 g brązowego cukru 1 pomarańcza (wyparzona) 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (można zastąpić(...)mleka wymieszanego z dużą łyżka maki z ciecierzycy) 50 g maki pszennej 1 banan pół łyżeczki sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie cukru waniliowego lub łyżka esencji waniliowej 50 ml oleju roślinnego łyżeczka agaru i 1-2 łyżki brązowego cukru, jeżeli też chcecie mieć taka polewę. Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę : banana, olej, jogurt, esencję waniliową i cukier
greenscarfłyżki cukru pudru + cukier puder do posypania* owoce (jabłka, ananas, kiwi, banan...)* 1 łyżka oliwy* olej do smażenia* szczypta soliSposób wykonaniaMąkę przesiać do pojemnika, dodać szczyptę soli, 3 łyżki cukru pudru , roztrzepane jajka.Następnie mieszając składniki dolewać piwo i na koniec łyżkę oleju Wymieszane ciasto odstawić na 2 godziny.Obrane owoce pokroić na niezbyt duże kawałki.Kawałki owoców wrzucamy do ciasta
Mix smakuzrobiłam!SKŁADNIKI:- mąka – niepełna szklanka- kakao – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – szczypta- płatki migdałów – 4 łyżki- banan – 1 duża szt- jajko – 1 mała szt- mleko – 0,4 szklanki- olejek migdałowy – 1 łyżeczka- roztopione masło – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W naczyniu mieszamy suche składniki (mąka(...)mlekiem i roztopionym masłem.Dodajemy olejek migdałowy.Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy – tylko do połączenia składników.Foremki do muffinek ( u mnie jak zawsze silikonowe! )wypełniamy ciastem ( do ok. 3/4 wysokości ).Pieczemy w temperaturze 190ºC, przez około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.Smacznego
Ostra na Słodkoubijać stopniowo dodajemy najpierw jajka, a następnie jogurt naturalny i rozgniecione banany. Całość dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz solą i łyżką (lub szpatułką) kilkoma energicznymi ruchami mieszamy składniki - nie ucieramy - masa powinna pozostać grudkowata. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy przygotowanym ciastem do wysokości ok. 2 cm od brzegu. Orzechy włoskie drobno siekamy
Słodka StronaUwielbiam lato, jest to czas kiedy możemy zajadać się świeżymi,pysznymi owocami prosto z krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem
Banana Smilesorzeźwiającego smaku a samo ciasto nie jest zbyt słodkie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Karpatka: 80 g masła 125 ml wody 70 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli i proszku do pieczenia Budyń na soku: 1l soku marchew-banan-jabłko Smaki Victorii(...)równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25 minut. Ostudzić. Karpatka: Zagotować wodę z margaryną. Wsypać przesianą mąkę z solą i energicznie mieszać do momentu aż powstanie gładkie ciasto. Zdjąć z ognia odłożyć do przestudzenia. Wsypać proszek do pieczenia wbijać po jednym jajku i mieszać tak długo aż "wtoczy" się w ciasto. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć
Ala piecze i gotuje