roztrzepać lub rozmieszać za pomocą miksera. (Używając banana - należy go uprzednio rozdrobnić na jednolitą "papkę".) Dodać jajko, amarantus, wiórki kokosowe i syrop z agawy. Całość dokładnie połączyć (najlepiej dłonią). Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe
Di gotujejaja 1/2 szklanki mleka 2 nieduże banany rozgniecione widelcem 1 duże mango obrane i pokrojone w kostkę płatki migdałowe W jednej misce wymieszać ze sobą składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać widelcem, dodając pod koniec kawałki mango. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wyłożyć porcję ciasta po brzeg. Wierzch posypać płatkami migdałów. Piec
Czerwień i błękitkiwi. Jedne poszły do sałatki, inne do ciasta, a z pozostałych zrobiłam mój ulubiony szybki i zdrowy deser - kisiel. Ten kolor i smak, ach... delikatna słodycz, lekko ciepły ... mogłabym się nim zajadać i zajadać. Spróbujcie i Wy. Jak zawsze u mnie - szybko, prosto i smacznie :) Składniki: 1 1/2 kiwi 1/2 średniej wielkości banana 1 1/2 szklanki wody 2 czubate łyżeczki
Słodkie okruszkiPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe
Monia miesza i gotujebędę jeść Jak to się skończyło chyba każdy się domyśla, no przecież musiałam chociaż spróbować, bo Miśkowi wszystko smakuje co zrobię. Smakują za pączkiem, ale mają korzenny posmak, bo ciasto w dużej części pełnoziarniste (mamy błonnik) podrasowałam przyprawami korzennymi (poprawiają trawienie), farsz daktylowy (źródło cukrów prostych idealne dla biegaczy) pokręciłam jabłkiem (znowu błonnik), cynamonem i aronią (bogactwo witaminy C), nikt(...)mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 5 łyżek cukru (u mnie był to w połowie dark muscovado) 50 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) pół banana lub jeden mały 250 g puree z upieczonej dyni (puree z marchewki też się nada) płaska łyżeczka soli 20 g drożdży łyżka przypraw do pierników 1 l oleju roślinnego
greenscarfOwsianka była podstawą wyżywienia ludności już w epoce brązu, lekarze podkreślają, że ze wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone
Ania i Marcin gotująPyszne, lekkie, bardzo łatwe w przygotowaniu dietetyczne placuszki bananowe do przygotowania, których są potrzebne tylko dwa składniki: kurze jajko i dojrzały banan! Ostatnio mam
Kuchnia Łukaszapatelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Na patelnię nałożyć jeden większy placek - ok. 15 cm średnicy, drugi mniejszy - ok 8 cm średnicy oraz dwa uszka (nieco podłużne) i dwie nóżki. Usmażyć z dwóch stron na rumiano. Króliczka ułożyć jak na zdjęciu. Ogonek to łyżeczka ricotty posypana kokosem, a łapki to plasterki banana i borówki. Smacznego
Chocolate Muffin Blogwersji super-light :) Masło, banana (pokrojonego w plasterki), mleko i jajko miksujemy razem. Dodajemy stevię, proszek do pieczenia, sodę, sól (opcjonalnie), czekoladę/orzechy/suszone owoce (opcjonalnie) i mieszamy z masą. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 160-180*C. Silikonowe (takie będą najlepsze, ale w ostateczności można użyć papilotek) foremki na muffiny wypełniamy ciastem - ok. 2-3 łyżeczki do każdej foremki. Wkładamy wypełnione
chili & sugarblenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem waniliowym. Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu. Łączymy mokre składniki z suchymi. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do masy. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je do około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy
Mania Gotowaniałyżka mioduolej rzepakowy do smażeniaWykonanie:Twaróg pokruszyć, banany obrać ze skóry i pokroić w kawałki.Dodać całe jajko i 3 łyżki mąki.Całość zmiksować przy pomocy miksera z nakładką do rozdrabniania. Ser nie musi utrzeć się na gładko, może pozostać lekko grudkowaty.Patelnię posmarować lekko olejem rzepakowym.Na rozgrzanej patelni kłaść łyżką porcję ciasta - placuszki smażyć na wolnym ogniu
kolorowotorcikowoProste i szybkie muffinki gotowe w 30 minut! W tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę pieczemy Muffinki . Ogromna dowolność przepisu, nadzienia i polewy! Każdy prezentuje swoje ulubione muffinki w preferowanym smaku, wariancie składników i kształcie. Moja propozycja to najprostsze muffinki z możliwych ! Bez żadnych dodatków w postaci kremów czy toppingu. Bronią się smakiem same, wyłącznie przy pomocy nadzienia(...)malin i pasty waniliowej. Piekłam już kiedyś muffinki z tego przepisu, ale z dodatkiem bananów i czekolady: Muffinki czekoladowe z bananem . Oryginalny p rzepis podpatrzyłam na blogu Fajne babeczki i do tej pory wykorzystuję go z drobnymi modyfikacjami i różnymi wariantami owoców i bakalii. Składniki na 12 babeczek z blachy na muffinki: 1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku
Grunt to przepis!mojprzepisna.pl | Curd bananowo-cytrynowy Coś wspaniałego! Jestem tym kremem oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła
moj przepis na