ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:48/881)

Ciasto kawowe z sernikiem i jabłkami 239

można połączyć ucierane ciasto z sernikiem i owocami? Można i to z sukcesem. Modyfikując nieco dwa przepisy, upiekłam kawowe ciasto z masą sernikową i kawałkami jabłek. Obawiałam się, czy przypadkiem masa serowa nie okaże się zbyt ciężka i w efekcie nie otrzymam nieapetycznego zakalca. Ciasto jednak dało sobie radę z ciężarem sera i nic nie straciło na swojej puszystości. Niewątpliwą(...)kawę, mleko i olej. Połączyć - można mikserem.. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać reszty składników i ucierać/miksować przez chwilę aż do całkowitego połączenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wylać ciasto kawowe, na nie przełożyć masę serową - nie musi być równo. Na górę powtykać kawałki jabłek. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ucierane ciasto z czekoladą i mąką ryżową 102

Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i ucieramy. Ciasto jest dość gęste, ale takie ma być. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i mieszamy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

Izabelawkuchni
Szybkie ciasto z borówkami 181

wykonania tego szybkiego i łatwego ciasta nadadzą się każde owoce: borówki, maliny, truskawki, agrest, porzeczki, jabłka pokrojone w kostkę itd. Sukcesem udanego ciasta ucieranego jest taka sama temperatura pokojowa wszystkich składników. Ciasto jest miękkie, lekko wilgotne i naprawdę nie może się nie udać Składniki na formę 20×25 cm/tortownicę 26 cm – ciasto nie będzie bardzo wysokie

greenscarf
NAJPROSTSZE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 164

Najprostsze i najlepsze ciasto ucierane z truskawkami🍓 jakie znam... Czekoladowe ciasto na maślance a'la Murzynek z dodatkiem truskawek i płatków migdałowych - jest pyszne i nie można mu się oprzeć. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 10 minut, a resztę wykona piekarnik 😉 Jest puszyste, wilgotne i delikatne w smaku. Zamiast truskawek można dodać również inne owoce, np. borówki, maliny, a nawet śliwki

Kuchnia MagdaLeny
Jabłecznik Na Kruchym Cieście 70

Obrane jabłka utrzeć na tarce na grubych oczkach, podsmażyć z małą ilością wody i odrobiną cynamonu. Gdy jabłka wystygną wykładamy na blaszkę na 1 warstwę ciasta, na górę natomiast ucieramy ciasto z zamrażarki na tarce na grubych oczkach. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 185* około 50minut. I ciasto gotowe

Dziś Ja gotuje
Ekspresowe CIASTO CYTRYNOWE z lukrem 176

Ciasto cytrynowe na pewno zna każdy. Jest proste w przygotowaniu, wystarczy jedynie wymieszać składniki – a co za tym idzie – można je przygotować w kilka

Via Gusto
Brownie z Buraka z Malinami 197

zdrowych odpowiedników ciast nie potrafię się przekonać, rzadko wyrastają tak jak klasyczne słodkie wypieki i są dość ciężkie i zbite. To dlatego, że jestem przyzwyczajona do klasycznych leciutkich biszkoptów, ciast ucieranych, drożdżowego czy parzonego ciasta. Wszystkie na mące pszennej, a w tych zdrowych używa się cięższych mąk (kokosowa, orzechowa, jaglana,pełnoziarnista itp.). Ale to brownie naprawdę jest niezłe

Blondynka Gotuje
Jabłecznik na kruchym cieście 89

Obrane jabłka utrzeć na tarce na grubych oczkach, podsmażyć z małą ilością wody i odrobiną cynamonu. Gdy jabłka wystygną wykładamy na blaszkę na 1 warstwę ciasta, na górę natomiast ucieramy ciasto z zamrażarki na tarce na grubych oczkach. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 185* około 50minut. I ciasto gotowe

Dziś Ja gotuje
Ciasto kruche z pianką i agrestem 197

budynie śmietankowe (proszek) Dodatkowo: 800 g świeżego agrestu cukier puder Przygotowanie: Agrest umyć i obrać. Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misie miksera i za pomocą końcówki do ciast ucieranych zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część ciasta włożyć na około pół godziny do zamrażarki. Blachę o wymiarach 40*24 cm wyłożyć na dnie papierem

Ala piecze i gotuje
babka ucierana... 143

białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki wlać armat pomarańczowy i pomału porcjami wystudzoną stopioną margarynę w trakcie ucierania ciasta dodać skórkę kandyzowaną pomarańczową i zmiksować z ciastem z 3/4 ciasta przełożyć do silikonowej formy z kominkiem lub innej formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką, do reszty ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Bajaderki, słodkie kartofelki - czyli drugie życie czerstwego ciasta 131

się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych czy przeciągniętych i źle nasączonych biszkoptów czy też nie zabezpieczonych lukrem ciast ucieranych. Mnie zostało trochę ciasta drożdżowego z chałki  o której pisałam tutaj , więc postanowiłam nadać mu drugie życie i przerobiłam na słodkie pełne smaku i bakalii małe bajaderki

vaniliowoczekoladowa
ucierane ciasto orzechowo-pomarańczowe ze śliwkami kisielowymi... 126

śliwki 50 dag, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba o temperaturze pokojowej do misy robota wsypać cukier, orzechy włoskie mielone, miękką margarynę, jajka, mąkę przesianą z proszkiem, ucierać ciasto z 5 minut silikonowa niska forma do tarty 24 cm - do formy włożyć 3/4 ciasta i łyżką roprowadzić po formie, śliwki bez pestek wymieszać z kisielem i poukładać

W Mojej Kuchni Lubię
Tarteletki toffi 170

szkl wina musującego 0,5 szkl brązowego cukru 2 łyżki śmietany 1 laska wanilii do dekoracji: 2 banany wiórki czekoladowe 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: ze składników na ciasto ucieramy gładką masę. Wyrabiamy ciasto, wstawiamy na godzinę do lodówki. wyklejamy foremki na tarteletki, nakłuwamy widelcem, wkładamy do nagrzanego do 175'C piekarnika. Pieczemy ok. 15 minut.  mleko wlewamy

Luźna Kuchnia
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 344

CIASTO PARZONE:W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę i masło.Na gotującą się wodę wsyp mąkę pszenną, cały czas energicznie mieszając drewnianą łyżką, aby ciasto się nie przypaliło.Ucieraj ciasto przez około 1 minutę, żeby się podsuszyło. Pozostaw je do ostudzenia.Ostudzone ciasto zmiksuj na gładko z całymi jajkami, kolejno dodając je i dobrze miksując po każdym dodanym.Przełóż ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto szyfonowe 304

Wiem Wiem … nie mogliście się doczekać tego przepisu! ;) Powiedziałam , że to najmniej kaloryczne ciasto na świecie i już wzbudziłam Waszą ciekawość! ;) Czy najmniej na świecie

Ostra na Słodko