ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:391/881)

Klasyczny murzynek z kremem :) 118

jest podobnie ? Mamy nadzieję, że tak. Nie ma nic przyjemniejszego jak zapach pieczonego ciasta przed południem w sobotę :) Uwielbiamy to. A najlepsze są dzieci pytające "no kiedy to ciasto" hehehehe. Zobaczcie naszą wersję klasycznego murzynka. Może robicie podobnie, a może macie inne ciekawe pomysły. Napiszcie w komentarzach.   Klasyczny murzynek z kremem  Składniki: 1 kostka margaryny(...)zgęstnienia). Studzimy. W tym czasie ucieramy masło z cukrem pudrem, potem dodajemy po łyżce zimnej kaszy i ucieramy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wlewamy sok z cytryny i mieszamy. Gotowy krem wykładamy na zimne ciasto i posypujemy startą na drobnej tarce czekoladą. Mleczną lub gorzką. Życzymy smacznego

vegetanie
TARTA Z RABARBAREM I BUDYNIEM ORAZ KRUSZONKĄ Z PŁATKÓW OWSIANYCH – 1 zł 304

gorszy, chociaż też zadziała), rozcieramy wszystko w palcach i dolewamy zimną wodę, tak aby uzyskać aksamitne ciasto. W miarę potrzeby można dodać nieco mąki/wody, mając na uwadze, że ciasto powinno być nieco lepkie. Kiedy jest już gotowe, formujemy z niego kulę, owijamy ją w folię spożywczą lub wkładamy zamkniętego pojemnika i schładzamy w lodówce ok. 30 min. OPCJA(...)schładzamy budyń. 5. KRUSZONKA (2 min): płatki owsiane, cukier i cynamon wsypujemy do miseczki, dodajemy pokrojone masło lub margarynę i ucieramy w palcach aż do uzyskania konsystencji kruszonki (wilgotny piasek). 6. PRZERWA: robimy sobie 15 min przerwy, ponieważ ciasto jeszcze się nie schłodziło. 7. PIEKARNIK: ustawiamy go na 180 stopni Celsjusza, opcja góra i dół. 8. FORMOWANIE CIASTA

Nerds Kitchen
Ciasto ptasie mleczko na mleku skondensowanym z galaretką-ciasto pianka 164

rodzinne imprezy czy na upalne dni.  Jest to ciasto bardzo łatwe. Ja zrobiłam je na cienkim biszkopcie, można je zrobić też na okrągłych biszkoptach, wtedy jest to ciasto bez pieczenia. Gorąco polecam i zapraszam  SKŁADNIKI  *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm BISZKOPT (można pominąć i wykorzystać okrągłe biszkopty) -3 jajka -1 szkl mąki pszennej tortowej -6 łyżek(...)galaretki malinowe -750 ml wrzątku Na początek upieczemy biszkopt. Jest on tylko z 3 jajek, ponieważ ma być cienki. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wodę. Wszystko miksujemy. Powstałe ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temp

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser: jogurtowo - miętowe ciasto truskawkowe 212

Cześć mam dla Was propozycję na odświeżające ciasto truskawkowo - miętowe. Ciasto jest lekkie za sprawą jogurtu naturalnego i idealnie komponuje się z owocami. Składniki: 500 g truskawek 270 g mąki 2 jajka 6 łyżek cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła 300 g jogurtu naturalnego (ja użyłam typ grecki) 5-6 gałązek mięty cukier puder(...)temperaturę pokojową. Miętę siekamy naprawdę bardzo drobno. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Przesianą mąkę wraz z proszkiem dodajemy po 1 łyżce do masła. Na końcu dodajemy miętę, gdy wszystkie składniki będą połączone, przelewamy ciasto na wysmarowaną wcześniej masłem i posypaną bułką tartą blachę (21 cm x 26 cm). Na powierzchni układamy przekrojone

Panda i jej świat
CHRUST LANY 143

Tradycyjny polski przysmak tylko w innym wydaniu.Przyzwyczailismy się do wałkowanych i wycinanych chrustów, ale ja przygotowałam inne .Ciasto to nie wałkujemy lecz miksujemy,potem rękawem cukierniczym lub woreczkiem foliowym wyciskamy w garnku z tłuszczem , fantazyjne chrusty.Ciasto jest pulchne, chrupiące i smakuje wyśmienicie.   3 duże jajka( osobno żółtka i białka ) 2 op.cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 150 ml.mleka(...)Szczypta soli ********************************  W garnku o szerokości dna 18 cm.rozgrzewamy oliwę.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Podczas ucierania dodawać po łyżce mąkę,mleko oraz ocet.Białka osobno ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do utartych żółtek.Ciasto przełożyć do worka cukierniczego lub tak jak ja do woreczka foliowego z obciętym rogiem i małym , cienkim strumieniem wyciskamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasto marmurkowe 43

herbaty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto marmurkowe jest bardzo proste i nie wymaga wiele pracy, dlatego jest to również świetne ciasto do przygotowania dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w wypiekach. Jeśli szukacie pomysłu na prosty i smaczny deser , który doskonale sprawdzi się w każdej sytuacji, ciasto marmurkowe będzie idealnym wyborem. CIASTO MARMURKOWE PRZEPIS Składniki 360 g mąki(...)czekolady deserowej 80 ml śmietanki kremówki 50 g posiekanych orzeszków ziemnych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodajemy na przemian: mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. 2. Ciasto dzielimy na dwie części – do jednej dodajemy mąkę ziemniaczaną, do drugiej kakao. Mieszamy do połączenia. 3. Blaszkę

Przepiski.pl
Cynamonowiec z jabłkami od mamy Uli 101

jajka ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym i olejem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i nadal ucieramy na gładką masę. Dodajemy rodzynki, orzechy, mieszamy łyżką. Będzie dość gęsta masa. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez

MojaQchnia.pl
Sernik Harataniec 229

folię i chowamy do zamrażarki na minimum godzinę.  125 g masła ucieramy z pozostałym cukrem, czyli 3/4 szklanki oraz 4 żółtkami. Stopniowo dodajemy ser oraz proszek budyniowy.  Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodajemy cukier puder i następnie kisiel.  Układamy ciasto warstwami: Na spód posmarowanej masłem blaszki wykładamy jasne ciasto, które smarujemy dżemem. Na marmoladę

Poezja Smaków - blog kulinarny
ROGALE MARCIŃSKIE – najlepsze! 196

szkl * woda – 8 łyżek * posiekane orzeszki ziemne – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Pokruszone drożdże mieszamy z łyżką cukru, 2 łyżkami mąki i 4 łyżkami ciepłego, ale nie gorącego mleka – odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut w ciepłe miejsce. Jajka oraz żółtka ucieramy na puch, dodajemy wyrośnięty zaczyn oraz resztę ciepłego mleka. Wszystko razem mieszamy, wsypujemy mąkę

Ostra na Słodko
Muffinki marchewkowe 210

cytryny do przybrania: starta marchewka Do miski wrzucamy cukier trzcinowy, jajka oraz olej i ucieramy mikserem do jednolitej piany. Dodajemy proszek do pieczenia, cynamon oraz stopniowo mąkę. Marchewkę obieramy i trzemy na średnich oczkach. Cytrynę parzymy wrzątkiem i ścieramy skórkę na najmniejszych oczkach. Do przygotowanego ciasta dodajemy marchewkę i startą skórkę z cytryny delikatnie mieszając łyżką. Gotową, wymieszaną masę przekładamy

Kolizje Smaków
Tort jogurtowy z morelami i malinami 146

nieobecności musiałam wybrać przepis na coś spektakularnego. Tort jogurtowy z morelami i malinami to propozycja, po zobaczeniu której, człowiek chce zjeść wszystko oczami :) Jest to idealny przepis na lato. Ciasto jest wilgotne, lekkie i delikatne. Przełożone jest masą jogurtowo-śmietanową z nutą wanilii, z dodatkiem dużej ilości kolorowych owoców. Składniki na biszkopt: 3 duże jajka (osobno żółtka i białka(...)mikserem, wsypać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez

Świat Ciasta
Czekoladowe ciasto z cukinią 172

gęste, słodkie, a przy tym baaardzo zdrowe. Według mnie idealnie zaspokaja apetyt na czekoladę. Cukinia to neutralne w smaku warzywo, więc jej obecność jest praktycznie niewyczuwalna - za to nadaje ciastu wilgotności i zdrowotności, a to przecież ogromny plus!  Najlepiej smakuje podane na ciepło, w dwóch wersjach do wyboru: z masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi (jak na zdjęciach) z twarożkiem(...)stopni C. W oddzielnej misce mieszamy suche składniki, tj. : mąkę, płatki, sodę i kakao. W drugim naczyniu ucieramy jajka z cukrem. Nie przestając miksować, dodajemy stopniowo składniki suche. Banany obieramy i miksujemy na gładkie puree.  Do ciasta dodajemy startą cukinię i bananowe puree, a także olej (kokosowy i rzepakowy). Dokładnie ze sobą mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, wlewamy

Kuchnia Ellie
Kantyczka 213

łyżki maku suchego Dodatkowo: duża paczka biszkoptów marmolada jabłkowa do smarowania biszkoptów 1. Margarynę Palmę ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec dajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części: do jednej dajemy kakao, do drugiej kokos i do trzeciej suchy

Kuchnia u Bietki
Grysikowe ciasto z mascarpone 132

pomarańczy - 1 proszek do pieczenia - 70 g płatków migdałowych - Amaretto Przygotowanie: Masło rozpuszczamy, po wystudzeniu ucieramy z serkiem mascarpone i 200 g cukru. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Kaszę manne łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzamy powierzchnię i wkładamy

Kulinarne życie
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 202

Zapraszam na pyszne, słodkie ciasto makowe z kokosem. Przełożone lekkim, przyjemnym, waniliowym kremem (nie czuć budyniu), plus powidła śliwkowe domowej roboty. Całość smakuje wyśmienicie. W tym cieście są aż 3 warstwy, więc zajmuje ono trochę czasu, ale uważam, że warto je przygotować. Moim domownikom bardzo smakowało polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji HARALD GLOOCKLER COLLECTIONS(...)masa stanie się gęsta i lśniąca. 3. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 4. Na jajeczną masę przesiać mąkę i proszkiem do pieczenia. Dodać aromat i wymieszać delikatnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez

Mała Cukierenka