Drożdżówka bez wyrabiania i długiego czekania na wyrośnięcie, a do tego z pysznymi śliwkami węgierkami i chrupiącą kruszonką. Przyznam się, że wyrabiać ciasta zazwyczaj mi
Kuchcik gotujeKlasyczne polskie pączki to gęste, puszyste i elastyczne ciasto drożdżowe z dodatkiem masła, jajek i mleka. Da się to ominąć, i zrobić wegańskie mini-pączki, smakujące
Karo in the KitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 ŚREDNICA PATELNI: 24 CM. Składniki na ciasto: Szkla nka mąki, 5
JejKuchniaZapas świeżego miodu z tegorocznych zbiorów jest, więc i muffiny miodowe koniecznie muszą być. Słodkie co nieco do kawy, bez zbędnego krzątania się w kuchni
Kuchcik gotujeAmerykańskie pancakes to puszyste, mięciutkie w środku naleśniki, smażone bez dodatku tłuszczu. Na smażenie ich w taki sposób pozwala masło, które jest dodawane do masy
Kuchcik gotujeKochani, śliwek nam pod dostatkiem. Są tanie, słodkie i pyszne. Chciałam zaproponować Wam ciasto, które jest bardzo wilgotne i zawiera mało tłuszczu. Swoją konsystencję
Ania i Marcin gotująDelikatne jak mgiełka ciasteczka kokosowe, mega kokosowe w smaku i szybkie do wykonania. Nie zawierają mąki pszennej, więc jeśli pominiemy proszek do pieczenia lub dodamy
Kuchcik gotujeOdkąd pojawiły się w cukierniach to zawsze mi smakowały i przyznam że dosyć często je kupowałam. Ale od jakiegoś czasu już piekę je sama. Są smaczniejsze i zdecydowanie taniej to wychodzi. Bo co to taki jeden lub dwa do kawy jak one są takie delikatne i pyszne. Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej Młyn Kopytowa(...)masa będzie sztywna. Dosypywać stopniowo przesiane mąki i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować 8 okręgów o średnicy około 13 cm. Ciasto około 2-3 łyżki wyłożyć na całej powierzchni okręgów i wyrównać łyżką. Piec bez termoobiegu góra-dół w 180 stopniach około 10-12 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjąć z piekarnika
Ala piecze i gotujeDo wykonania dzisiejszego bezglutenowego spodu będziecie potrzebować przede wszystkim mąki gryczanej. Polecam zrobić ją samemu - wyjdzie znacznie taniej niż za kupioną w sklepie. Potrzebny będzie jedynie
Powiedz dietom nieWypieki bezglutenowe są o wiele lżejsze od tego z mąki pszennej. Smakuje na pewno nieco inaczej, ale warto się przyzwyczaić. Dzisiaj chciałam Was zaprosić na
Szybko Tanio SmacznieBaranek wielkanocny 18Baranek wielkanocny. Jak zrobić baranka wielkanocnego, bez użycia foremki? Szczerze, bardzo prosto. Robimy ciasto drożdżowe 5 dkg drożdży ok. szklanki ciepłego mleka
Kuchnia na wzgórzuOsobiście nie znam osoby, która nie lubi ciasta z jabłkami. Ciasta te zawsze są szybkie, proste i tanie w przygotowaniu, a później bardzo szybko
Via Gustociasto z książeczki dołączonej do foremki. Jest tanie, przepis łatwo zapamiętać a ciasto wyrasta bardzo mocno (co widać na zdjęciu poniżej). I oczywiście jest pyszne. Wystarczyło w zasadzie na jedno posiedzenie przy kawie. Składniki: 200 g mąki 200 g masła 200 g cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 1/2 tabliczki czekolady mrożone(...)pieczenia. Wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wlać masło i zmiksować na jednolitą konsystencję. Połowę ciasta wyłożyć do foremki, napełniając otworki do 3/4 wysokości. Resztę ciasta zmiksować z kakao. Dodać posiekaną czekoladę. Wyłożyć ciasto do foremki. Na jasnym cieście ułożyć owoce (mrożonych nie rozmrażamy). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakisiel wiśniowy bez cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram suszona żurawina Royal Brand, - lukier i posypka pianę z białek ubić na sztywno żółtka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć w robocie lub mikserem na kogel-mogel kisiele, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać w misce i wsypywać porcjami do żółtek ucierając na gładkie, gęste ciasto, dodać żurawinę suszoną(...)formy przełożyć ciasto i wyrównać wierzch piec około 40-45 minut w 200C - po ostudzeniu wyjąć z formy my lubimy lukier nie za gęsty i taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową posypką ta babka jest bardzo smaczna, dość wilgotna, łatwa, tania i warta zjedzenia.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDo przygotowania placuszków potrzebujemy: – 1 filiżankę mąki gryczanej – 1 filiżankę ugotowanego szpinaku – 1 filiżankę mleka np roślinnego – 1 jajko – 1 łyżeczkę
Szybko Tanio Smacznie