Cześć Od paru dni chodziło za mną dobre, domowe ciasto. W weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę(...)duże jajka, 1 szklankę cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/2 szklanki kartoflanki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli, 2-3 łyżki kakao, tłuszcz do formy. Masa owocowa: niecały kilogram czereśni, cukier do smaku, trochę wody, ok. 3 łyżeczek mąki ziemniaczanej. Masa śmietanowa: mały kubek śmietany 30% lub 36%, zagęstnik do śmietany o smaku truskawkowym, opakowanie serka mascarpone, cukier
blog.moje-pasje.infowdzięku i delikatnej dostojności, który doda szyku Waszym ciastom, deserom i wszystkiemu, do czego ich użyjecie. To taki Czarny Las w słoiczku! Wystarczy, że ubijecie śmietanę, dodacie te oto wiśnie i oprószycie lekko kakao i przepyszny, najprostszy deser gotowy ;) Będą także wyśmienite na serniku. Polecam ogromnie, dopóki można zaopatrzyć się w owocowe rubiny i oczerwienić przy drylowaniu lekko kwaśnym sokiem
Kuchnia w Słońcu Skąpanaformie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński
mojewypiekiinietylkodesery. Były placuszki różnego rodzaju, były fit ciasta, ciasteczka z kubeczka, muffiny, naleśniki, gofry i wiele, wiele innych. A dzisiaj przyszła pora na OWSIANKĘ. Z reguły robię ją na wodzie, bo tak jest szybciej i prościej, a równie smacznie, jak na mleku. Często ważną rolę w owsiance spełniają dodatki: musy owocowe, same owoce lub popping jaglany. Czasami dodaję część batonika
TetiisheriDrugą połowe ciasta rozwałkowałam i pokroiłam na paseczki ,przełożyłam je na białka z budyniem. Krok 6 Piekłam w 170 stopniach 50 minut.Ciasto rewelacja. Monte Santi Musze was pochwalić , wino rewelacja, idealne do ciasta.Jabłecznik jeszcze bardziej smakował.Koleżanki zachwycone.Smak wina obłędny, delikatna wysublimowana słodycz,pyszny owocowy bukiet
Różowa kuchniasię koktajle i wody smakowe, a także sorbety, polecam! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Moja smaczna kuchniarozgrzać na patelni olej, kłaść po 1 łyżce ciasta i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Powinny smażyć się wolno, raz - że szybko się rumienią, dwa - by przesmażyły się do środka. Usmażone racuszki układać na papierowym ręczniku, by odsączyć nadmiar tłuszczu podawać posypane cukrem pudrem, z sosem owocowym, konfiturą lub dipem cynamonowym (jogurt wymieszany z cukrem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mogłam nie dać xd ciekawe nie powiem, ciasto robi się trochę podobnie jak do eklerek, czy karpatki, może często nie będą u mnie gościć, bo wolę te chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, a moim serem władają najbardziej te drożdżowe, ale na pewno warto spróbować :) Dobra aktualnie jestem w owocowym raju.. kochana mamusia kupiła mi malin
More food, love and dreamspotrzebujesz mniej gofrów - np. 8-9 to zrób ciasto z połowy podanych wyżej składników. Składniki na dekorację: dowolne owoce świeże lub z puszki czekolada w płatkach, pocięta na kawałki, lub starta na tarce bita śmietana - Śnieżka albo tradycyjna 30 lub 36% + fix do śmietany + cukier puder do smaku sos czekoladowy, toffii, owocowy - wedle gustu (opcjonalnie) Wykonanie dekoracji: Bitą śmietanę
Mania WypiekaniaKeks to ciasto typowo świąteczne, pieczone zazwyczaj w formie keksówce, przepełnione różnorodnymi bakaliami. Można go upiec na kilka dni wcześniej, zawinąć w ściereczkę i pozostawić w niezbyt ciepłym miejscu, a będzie smakował równie dobrze jak po upieczeniu, a może nawet lepiej. Keks można wzbogacić o ulubione przez siebie bakalie: tzw. mieszankę keksową, czyli kandyzowane skórki owocowe, rodzynki, suszone morele, daktyle(...)moreli i daktyli, rodzynek, po 30g orzechów włoskich i laskowych, 80g kandyzowanych skórek owocowych) 1-2 łyżki mąki do oprószenia bakalii cukier puder do oprószenia oraz garść kandyzowanych skórek owocowych do dekoracji Wykonanie: - składniki na keks powinny być w temperaturze pokojowej - przygotować bakalie: rodzynki i suszone owoce oraz migdały sparzyć lub zalać na 20 minut wrzącą wodą, odsączyć, z migdałów
Smakołyki BerenikiMiał powstać 3 bit ale niestety zabrakło masy kajmakowej i musiałam stworzyć coś słodkiego z tego co było pod ręką. Słodki składnik zastąpiłam owocowym dodatkiem w
Monia miesza i gotujeDelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną
Słodki PomysłTorty są niezwykłe, niecodzienne na wielkie i małe uroczystości. W środku tajemnica wielkie bogactwo smaków. Dziś jest specjalna okazja święto wszystkich dzieci, tort jest dla Was
Kulinarne pyszności Molkismaku, chrupiące o d orzechów i aromatyczne dzięki brzoskwiniom ciacho jogurtowe. Z decy dowanie należy do je dnych z najbar dziej prostych jakie robiłam. B ar dzo owocowe i z decy dowanie nie s ezonowe, ponieważ owoce jakich użyjemy w jego wykonaniu mogą być wymienne. Spróbujcie koniecznie :) Skła dniki: 5 dużych łyżek naturalnego kakao 355 g mąki tortowej(...)powstała jasna puszysta jajeczna masa. W następnej kolejności stopniowo do dawać suche skła dniki z jogurtem. Jako ostatnie do dać masło. Miksować do czasu dokła dnego połączenia skła dników. Ciasto przelać do formy. Na górę wyłożyć pokrojone brzoskwinie (nie usuwać skórek) oraz posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na 40 minut (grzanie góra/ dół
ChilliJemy