polecić! Świetny skład, bez dodatku cukru, a dodatkowo bezglutenowe i ekologiczne. Używam ich do zagęszczania i nadawania dodatkowego smaku moim śniadaniowym owsiankom. Dobrze sprawdzą się również jako krem do ciast i innych wypieków. Dotychczas próbowałam tylko wersji waniliowej i czekoladowej, także poniższe bardzo mnie interesują, a szczególnie ten z dodatkiem herbaty matcha :) truskawkowy morelowy ananasowy z matchą PRZYPRAWA CURRY(...)nadaje pysznego smaku potrawom. Ciekawy zamiennik dla innych substancji słodzących. DAKTYLE Suszone owoce, które zawsze są u mnie mile widziane. Jak je mam to często robię owocowo-orzechowe batony czy kulki. Świetnie sprawdzają się właśnie w tego typu przepisach. Niekiedy służą mi za słodką przekąskę. PASZTET SOJOWY Bardzo lubię poznawać nowe smarowidła wegańskie, także z zainteresowaniem podeszłam
Zdrowie na języku :Poraz imbir) przesiewamy przez sito i odstawiamy na bok. Żółtka oddzielamy od białek. Do miski z żółtkami dodajemy proszek do pieczenia oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny, aromat orzechowy i również odstawiamy na bok. Piekarnik nagrzewamy do 180*C (najlepiej 175*C) W dość wysokiej misce mikserem na najwyższych obrotach ubijamy białka z odrobiną soli na sztywną(...)plastycznego. Aby zrobić to w sposób jak najbardziej równomierny należy na natłuszczonej olejem stolnicy rozwałkować równomiernie lukier na grubość ok 1-1,5cm - przypomina mi to trochę rozwałkowanie drożdżowego ciasta np. na kruche rogaliki - ponieważ musimy uzyskać podobną grubość i objętość. Kolejno rozwałkowany lukier nakładamy na tort - wewnętrzną stroną obydwu dłoni nasmarowanych delikatnie olejem przenosimy na tort, kolejno
Symfonia SmakówWszechogarniające ciemności dołują nie tylko C. i mnie, ale również Ptysię. Leży tylko z łepkiem złożonym na łapkach i spod futra wpatruje się w nas okrągłymi, orzechowymi oczami. A gdy już pora spać, ładuje się pod kołdrę i przytula do mojego brzucha. Gdy tylko próbuję się poruszyć, donośnie wyraża swoje niezadowolenie. Jeśli śpię i jej pomruki nie robią odpowiedniego wrażenia(...)czasie rozpuścić masło, przestudzić. Do zaczynu dodać resztę mleka i cukru, kardamon, jajko oraz białko. Zagnieść. Dodać sól, a na końcu powoli wlać masło. Wyrobić gładkie, lekko lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie serek wymieszać z żółtkiem i cukrem, a krówki pokroić na nieduże kawałki. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na prostokąt
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOd jakiegoś czasu moją głowę zaprząta głównie jedna myśl. Jak szybko mija czas... Patrzę na Zosię. Urodziła się zaledwie wczoraj. Dziś juz próbuje sama siadać, je
OliveandThymeCiąg dalszy wegańskich eksperymentów. Tym razem upiekłam muffinki z lokalnych europejskich bananów, bez cukru, jajek i generalnie z małą ilością składników. Wychodzę z założenia, że im
DietologGofry zawsze kusiły nas wyglądem, ale ich smak (mówimy o gofrach w restauracjach/cukierniach) wiecznie rozczarowywał (jako, że u nas - u matki i córki - nietolerancja nie jest
Wypisz WymalujRyż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością
Kuchnia MagdaLenymojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a
moj przepis namojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a
moj przepis naWpisując w internet hasło KALABRIA najczęstszym przymiotnikiem, jaki napotkacie w opisach tego rejonu, to NIEODKRYTA. Nieodkryte tereny, nieodkryty raj, plaże, klify… Klify z widokiem na Tropeę
Słodki sentymentWpisując w internet hasło KALABRIA najczęstszym przymiotnikiem, jaki napotkacie w opisach tego rejonu, to NIEODKRYTA. Nieodkryte tereny, nieodkryty raj, plaże, klify… Klify z widokiem na Tropeę
Słodki sentymentDukkah, dakkah, dakka, dugga to nazwy bardzo popularnej na Bliskim Wschodzie zwłaszcza w krajach Maghrebu (Egipt, Tunezja) arabskiej mieszanki przypraw i orzechów stosowanej jako dodatek do
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDzień dobry! Zaczął się wrzesień a wraz z nim początek roku szkolnego. To oznacza, że w ruch poszły śniadaniówki i rozpoczął się codzienny rytuał ich napełniania
Dorota SmakujeLubicie tak jak my wszelkie ziarna i kasze? Oczywiście najlepsze są pod postacią jak najmniej poddaną obróbce jednak zawsze miałyśmy słabość do ekspandowanych chrupaczy. Taka przekąska
Candy Pandas