ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:333/518)

Proteinowy krem piernikowy 118

śniadanie. To danie, które powstało w mojej głowie, gdy zastanawiałam się w jaki sposób można wykorzystać nadmiar poświątecznego ciasta. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu na Boże Narodzenie piecze się duże ilości pierników i pierniczków. To ciasto, które może długo leżeć , dlatego pieczemy ich więcej. No, ale sami rozumiecie, jak długo można jeść piernik w wersji(...)tamtym roku z poświątecznego ciasta przygotowałam Cake balls , natomiast w tym roku postanowiłam wykorzystać ciasto do przygotowania śniadania Jeśli pamiętacie czekoladowy bowl z letnimi owcami to wersja piernikowa na pewno również bardzo Wam posmakuje. Proteinowy krem piernikowy Składniki: 60 g ciecierzycy z zalewy średni banan 100 g piernika 100 ml mleka owsianego 20 g masła orzechowego szczypta cynamonu pół łyżeczki

365 dni dookoła kuchni
Orzechowe ciasteczka choinki 163

kolorowe gwiazdki Popękane czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Orzechowe ciasteczka choinki Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 200 g mielonych orzechów włoskich 170 g cukru 35 g kakao 1,5 łyżeczki  przyprawy do piernika 1 łyżeczka  mielonej skórki pomarańczowej 1/4 łyżeczki soli 2 białka cukrowe dekoracje Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy robota lub ręcznie

Kulinarne przygody Gatity
Cake pops-kuleczki z ciastek 195

mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka i nutelli. Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję - będzie sklejone i gęste, to nabieraj łyżeczką porcje

Swojskie jedzonko
Krem chałwowy z orzeszkami w karmelu. I kilka słów o orzeszkach… 170

rodziną lub przyjaciółmi? Oczywiście słodkości i chrupiących przekąsek. Poza ciastami, ciastkami często przygotowuję też na babskie spotkania słodkie desery. Są proste i pyszne. Dziś podzielę się z Wami przepisem na jeden z nich. Ostatnio podbił serce moich koleżanek. Krem chałwowy z orzeszkami w karmelu. Słodki, gęsty krem i ta chrupiąca orzechowa niespodzianka. Jak dla nas połączenie idealne Nie wiem

Słodkie okruszki
Ciastka owsiane 127

cukru brązowego 1 kostka masła 2 kopiaste łyżki masłą orzechowego (opcjonalnie) 2 łyżki miodu (ja daję gryczany) 1/2 szkl bakalii 1/2 szkl orzechów 1/2 szkl mąki pszennej 550 1/2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Wykonanie Banana blendujemy. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będą problemy z lepieniem ciasta, dodajemy ciut mleka

Mieszam w Garnku
Leśny mech na bogato - na dzień świętego Patryka 602

Przepis dodaję do akcji  Ciasto na niedzielę , gdzie w tym tygodniu królują świąteczne wypieki. Razem ze mną wypiekały:  Różowa kuchnia -   Mazurek wielkanocny kurczak Może coś zjemy -  Babka wielkanocna  i  Babka rodzynkowa Piekielna kuchnia Anety -  Babka pomarańczowa Moje domowe kucharzenie -  Babka drożdżowa anyżowa Słodkie okruszki ... -  Babeczki orzechowe Grunt to przepis -  Sernik

Ewusiowe Smaki
Migdały i brzoskwinie. Ciasto. 162

czas może być niezdrowo ;-) Smacznego zatem.   Migdałowe ciasto z brzoskwiniami składniki 200 g masła  4-6 brzoskwiń 200 g brązowego cukru 80 g mąki pszennej 80 g mąki migdałowej 30 g płatków migdałowych 6 białek cukier puder do posypania wykonanie: Masło rozpuszczamy w rondelku od chwili aż nabierze orzechowego aromatu. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie ubijamy mikserem

Przysmaki Karolki
Ciastka -orzeszki 176

utrzeć mikserem, a następnie zagnieść na jednolite ciasto. Z ciasta robić małe kuleczki wielkości orzecha laskowego i piec w maszynce elektrycznej do wypiekania orzeszków. Uwaga Ciasteczka pieką się dość szybko i należy uważać, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu odstawiamy połówki orzeszków do wystudzenia , a w tym czasie przygotowujemy krem orzechowy. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek

O kuchni z uczuciem
Dwukolorowy Snikers bez pieczenia 321

Najsmaczniejsze ciasto na świecie: Dwukolorowy Snikers bez pieczenia. Szybkie, smaczne i na każdą okazje, a to wszystko bez pieczenia! Składniki: 1 Litr mleka 3,2 % 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy  1 całe jajko 1/2 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej orzechowej 200 g ciastek(...)budyniu + ciemne herbatniki + 1/3 budyniu + jasne herbatniki + masa kajmakowa + posiekane orzeszki ziemne (lekko posolić). Całość schodzić przez minimum 1,5 godziny. Najlepsze ciasto jest na drugi dzień SMACZNEGO

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa tarta z bananami i orzechową posypką. 150

Dziś nastał dzień, w którym ostatni raz przed Świętami Wielkiejnocy pozwalamy sobie na słodycze; takie małe postanowienie. Miałem robić całkiem coś innego, jednak serce mi zmiękło

BaRepas
Czekoladowe ciasto z kremem waniliowym i orzechami w karmelu 155

zuchwale rozpanoszyła się za oknem to wszystkim nam przyda się odrobina słodkości. Tym razem mam dla Was mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem waniliowym i chrupiącymi karmelizowanymi orzechami. Niby proste składniki, ale połączone ze sobą tworzą efekt wow.  Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy(...)zagotowujemy z cukrami, na gotujące wlewamy rozrobiony budyń i mieszając zagotowujemy. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 1/2 szkl. (100 g) cukru 80 g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i mieszając zagotowujmy. Biszkop rozkrawamy

Cynamonowe szczęście
Czarno-biały tort na urodziny 247

naprawdę upiekłam to ciasto na swoje urodziny; najpierw nie mogłam się zebrać, żeby rozpisać przepis, później... No cóż, zrobiło się za późno . Doszłam więc do wniosku, że z publikacją poczekam na kolejną, odpowiednio doniosłą okazję. No i proszę, ta dam! Piętro dolne, większe, to biszkopt kawowy z musami kawowym i jeżynowym. Górne, mniejsze, to biszkopt orzechowy z kremem kajmakowym(...)listki żelatyny Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Po jednym wbić żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąki przesiać, wymieszać z orzechami, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jak zrobić owsiankę idealną?Owsianka a’la ciasto marchewkowe 222

zrobić owsiankę idealną? Owsianka a’la ciasto marchewkowe to wpis, w którym znajdziecie porady na to jak przygotować owsiankę idealną oraz znajdziecie przepis na pyszną owsiankę , która smakuje jak ciasto marchewkowe Jak zrobić owsiankę idealną? Co trzeba zrobić, aby przygotować owsiankę idealną? Najważniejsze są proporcje Oczywiście każdy z nas ma swoje ulubione (bo jedni wolą owsiankę gęstą inni wręcz(...)wchłonięcia płynu, co powinno zająć maksymalnie 8 minut. Smak owsianki wzmocni prażenie – przez dodaniem płynu można podprażyć je na maśle lub oleju kokosowym. Dzięki temu owsianka zyska orzechową nutkę Słodkie lubi słone – co oznacza, że do owsianki powinniśmy dodać szczyptę soli. Brzmi dziwnie? Niewielka szczypta soli na początku gotowania pomoże wydobyć i podkręcić smak – owsianka wtedy nie będzie

365 dni dookoła kuchni
Czekoladowe Brownie z kremem orzechowym 124

zaczynamy. Składniki: 200 g cukru trzcinowego dark muscovado 100 g mlecznej czekolady (z orzechami) 200 g masła 3 łyżki kakao 3 jajka 150 g mąki 1 łyżka Amaretto Krem orzechowy: 100 g cukru trzcinowego dark muscovado 200 g orzechów 70 g masła Sposób przygotowania: W rondelku rozpuścić czekoladę, masło, cukier trzcinowy i kakao, po czym odstawić na bok i ostudzić(...)średnicy ok. 26 cm (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Orzechy uprażyć i zmienić po czym dodać cukier i masło, całość zmiksować do powstania gęstej, kremowej masy. Posmarować kremem ciasto. Piec w temperaturze 190 st.C około 35-40 minut. Smacznego

Z notatnika