Może nie wszyscy wiedzą, ale awokado nadaje się świetnie również do dań na słodko. Jakiś czas temu wykorzystałyśmy go jako bazę do brownie, na które przepis znajdziecie pod linkiem: Ciasto czekoladowe z awokado i granatem Tym razem przemyciłyśmy go w płynnej formie. Składniki na 1 porcję: 250 ml mleka połówka dojrzałego awokado dojrzały banan kilka szt. (ok. 6) daktyli suszonych 3 łyżki płatków owsianych 1,5-2 łyżeczki kakao łyżka masła orzechowego (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Daktyle namaczamy wcześniej w g...
Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.