Syrop orzechowy Nie od dziś wiadomo, że grudzień rządzi się swoimi prawami 😁. To miesiąc prawdziwej rozpusty kulinarnej, na dietetyczne dania przyjdzie czas po Nowym Roku. Także ja korzystam, póki trwa i zrobiłam obłędny syrop orzechowy. Będzie doskonałym dodatkiem np. do zimowej kawy, do różnego rodzaju deserów, naleśników czy też lodów. Na blogu znajdziesz też przepis na → syrop pomarańczowy . A na dodatek orzechy które zostaną po jego przygotowaniu są przepyszne i możemy je użyć jako posypka do ciasta, d... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...