ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:147/518)

Rozgrzewająca tarta ze śliwkami 172

pomysł na coraz dłuższe i chłodniejsze wieczory – śliwki z cynamonem pod orzechową kołderką w otoczeniu niezwykle kruchego ciasta. Mniam! Składniki Ciasto (porcja na 2-3 tarty) Ciasto można podzielić na porcje i zamrozić, nie będzie trzeba zagniatać następnym razem J ¼ kg mąki pszennej ¼ kg mąki krupczatki ½ szklanki cukru pudru 1 kostka masła roślinnego 3 żółtka ¼ szklanki śmietany

Kulinarne Inspiracje
Piernik staropolski 217

temperaturze 160 o C przez 20 minut. Ponieważ po upieczeniu ciasto jest bardzo miękkie trzeba zostawić je na blaszce aż trochę ostygnie i stwardnieje, a następnie ściągnąć go z blachy razem z papierem do pieczenia i zostawić do całkowitego ostudzenia. Tak samo upiec pozostałe 2 placki. Przygotować masę orzechową: Orzechy przebrać i zmielić np. w blenderze. Do garnka o grubym(...)ściągnąć papier. Pierwszy placek posmarować powidłami, położyć na nim drugi placek i całość obciążyć na jakieś 15 minut blachą do pieczenia. Na drugim placku rozsmarować masę orzechową i przykryć ostatnim plackiem. Tak przygotowane ciasto obciążyć blacha do pieczenia i zostawić na około 1 godzinę. Piernik pokroić na 3 -4 cienkie pasy, każdy zawinąć w ścierkę i obwiązać sznurkiem. Ciasto odstawić

Mama Gotuje
Ciasto Snickers bez pieczenia + film 3027

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej

Smakowite Dania
Na wielkanocnym stole 251

Ciasta i inne słodkości Mazurek królewski Babka drożdżowa  Kokietka   Kora orzechowa Kruszynka   Rafaello na krakersach Bounty Shrek   Królewiec Królewicz z jabłkami   Ciasto 3 BIT Ciasto chałwowe Ciasto cappuccino Ciasto czekoladowe Ciasto tortowe Ciasto balowe Tiramisu Jabłecznik Orzechowiec z pianką   Fale Dunaju Fale Dunaju z jabłkami, makiem i masą serkową   Sernik szachownica Sernik

Kuchnia domowa Ani
Makowo-wiśniowa fantazja 119

pyszne ciasto. Makowy wilgotny blat, warstwa wiśniowej frużeliny, biszkopty nasączone w kawie pomiędzy dwoma kremami . Całość komponuje się wyśmienicie i smakuje po ukrojeniu niczym najlepszy tort. Wykonanie nie jest jakieś mocno czasochłonne a smak wciągający! Bardzo polecam na różne okazje. Produkty do upieczenia kupicie w sklepie internetowym   Kuchnie Świata Blaszka o wym 25/30 cm lub podobna   Ciasto makowe(...)śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo: 12 dag okrągłych biszkoptów 2/3 szklanki mocnego i lekko osłodzonego naparu z kawy  2 łyżki likieru

Wanilia i Kardamon
Orzechowe babeczki z masłem orzechowym-wilgotne i puszyste muffinki+FILM 174

Witam Kochani, zapraszam na pyszne, pulchne, mięciutkie i wilgotne babeczki-muffinki z kremem z masłem orzechowym. Osobiście bardzo lubię wypieki z dodatkiem masła orzechowego, jego słony smak super komponuje się z ciastami, ciasteczkami, kremami. Te babeczki zrobicie w kilka chwil i zapewniam, ze wyjdą, i będą każdemu smakowały :) Zapraszam również na film :)  SKŁADNIKI *z podanych proporcji wychodzą 24 babeczki(...)DODATKOWO -500ml śmietany 36% -pół szklanki cukru pudru -120g masła orzechowego Do jednej miski dajemy składniki mokre-mieszamy trzepaczką do połączenia. Do drugiej miski dajemy składniki suche-mieszamy. Następnie do składników suchych dajemy mokre i wszystko mieszamy trzepaczką do połączenia składników, i uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto ma być lekko lejące. Dzięki temu babeczki idealnie wyrosną, będą puchate, puszyste

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 231

kaszą, jak również ciasta i desery, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Darek Kuźniak w swojej broszurce proponuje np.: “Zapiekane jabłka z cynamonem”, “Orzechową szarlotkę” czy “Brzoskwiniowo-karmelowe ciasto z bitą śmietaną”. Podczas gotowania warzyw w wolnowarze należy zaznaczyć, iż nie mają one tendencji do rozgotowywania się, jak to ma miejsce w przypadku gotowania

Moja Delicja
Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą 158

Mazurek chałwowo-orzechowy najlepiej smakuje po 2 dniach od przygotowania, ponieważ przez ten okres ciasto kruche lekko zmięknie. Jeżeli lubicie połączenie chałwy i czekolady - to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Składniki na kruche spody (z tej porcji wyjdą 2 mniejsze spody) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki masła, tj. 125 g masła (niektóre opakowania masła  mają wagę

Ugotować
Szybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) 200

przejść obok nich obojętnie   Składniki: 1 szklanka pokruszonych herbatników deserowych zbożowych (można użyć innych) 1 szklanka masła orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: chrupiące kuleczki w czekoladzie (dekoracja do ciast) *jeśli takiego nie macie dodajcie do masy wiórki kokosowe Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają(...)woreczka i np. użyć wałka do ich pokruszenia) wrzucamy do miski. W małym rondelku z grubszym dnem rozpuszczamy masło z cukrem (na małym ogniu), następnie dodajemy szklankę masła orzechowego z wiórkami kokosowymi. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Naszą kokosowo-orzechową masę wlewamy do miski z pokruszonymi ciasteczkami. Mieszamy składniki. Masę wykładamy do małej foremki (20×20) wyłożonej papierem

Słodkie okruszki
Bezglutenowa babka orzechowa 176

tworzenie wielkanocnych przepisów, tak teraz drugi dzień z rzędu piekę baby – wczoraj prezentowałam Wam Babkę piaskową , a dziś będzie to Bezglutenowa babka orzechowa . Przepis dla osób, które muszą unikać glutenu, jajek lub laktozy. Ciasto robi się maksymalnie szybko i prosto. Poradzi sobie z nim każdy, nawet osoby, które nienajlepiej czują się w kuchni. W tym roku, na moim świątecznym(...)masła orzechowego + rodzynki W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugim naczyniu wymieszaj olej z wodą i masłem orzechowym. Do składników suchych dodaj składniki mokre oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto nie powinno być bardzo zwarte (najlepiej jeśli będzie lekko płynne). Formy na babki wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło

365 dni dookoła kuchni
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 150

dobrej jakości – szczerze odradzam tanie dyskontowe 250 ml mleka 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: Po 1/2 kostki gorzkiej czekolady na jedną babeczkę 1 łyżeczka masła orzechowego, niesolonego Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące(...)czasie pieczenia nam nie „wstało“. Pieczemy w temperaturze 180 stopni dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę

Kate's Kitchen
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 140

dobrej jakości – szczerze odradzam tanie dyskontowe 250 ml mleka 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: Po 1/2 kostki gorzkiej czekolady na jedną babeczkę 1 łyżeczka masła orzechowego, niesolonego Maliny Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące(...)czasie pieczenia nam nie „wstało“. Pieczemy w temperaturze 180 stopni dopóki ciasto się nie zarumieni. Nakładamy po 1/2 kostki czekolady i ponownie umieszczamy w piekarniku, aby czekolada się rozpuściła. Wyjmujemy babeczki z piekarnika, nakładamy na jeszcze ciepłą czekoladę po łyżeczce masła orzechowego i zostawiamy do wystygnięcia. Do rondelka wlewamy mleko zostawiając ok. pół szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego. Dodajemy łyżkę

Kate's Kitchen
Ryżowy przekładaniec 243

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.  Mąki przesiać przez z sitko z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej(...)przecinamy wzdłuż na pół.  Na pierwszej części rozprowadzamy dżem porzeczkowy.  Wykładamy na to masę śmietankową. Przykrywamy drugim biszkoptem.  Wierzch drugiego biszkoptu smarujemy masę orzechową.  Wierzch posypujemy ryżem preparowanym.  Ciasto wkładamy w chłodne miejsce. Smacznego

Kuchnia smaków
Ryżowy przekładaniec 291

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.  Mąki przesiać przez z sitko z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej(...)przecinamy wzdłuż na pół.  Na pierwszej części rozprowadzamy dżem porzeczkowy.  Wykładamy na to masę śmietankową. Przykrywamy drugim biszkoptem.  Wierzch drugiego biszkoptu smarujemy masę orzechową.  Wierzch posypujemy ryżem preparowanym.  Ciasto wkładamy w chłodne miejsce. Smacznego

Kuchnia smaków
Kora Dębu 246

zastąpiłam biszkoptem z galaretką , który imituje te popularne ciasteczka. Ciasto wygląda dość ciekawie w przekroju. Polecam w tej wersji lub podstawowej, czyli z delicjami w środku :) Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 1 szklanka cukru 1 szklanka orzechów mielonych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym Wkładka: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki(...)nakrywam folią spożywczą i odstawiam by masa wystygła. Masło  ucieram z  pozostałym  cukrem i dodaję porcjami zimny budyń. Na ciasto z galaretkami  wykładam   połowowe  masy budyniowej,  nakrywam blatem orzechowym,  przykrywam papierem do pieczenia następie  blaszką i odwracam otworami z galaretką do góry.  Z ciasta usuwam papier do pieczenia, smaruję pozostałą

Ciasteczkowy Potwór