który ostatnio był absolutnym hitem. Wilgotna marmurkowa masa serowa przykryta masłem orzechowym z kawałkami orzechów i czekoladą a wierzch wzbogacony jeszcze kawałkami batoników Snickers. Dla fanów masła orzechowego chyba nie ma lepszego ciasta. Fakt, jest dość kaloryczne ale gwarantuję, że mimo to nie poprzestaniecie na jednym kawałku. *blaszka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera(...)mikrofali) i polać nim sernik. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać wierzch sernika tworząc wzorki tak, żeby spod czekolady było widać masło orzechowe. Batoniki pokroić na plasterki i ułożyć na górze. Ciasto wstawić do lodówki, kroić najlepiej na następny dzień. A jeśli wybieracie się w gości i chcecie zabrać ze sobą ciasto to koniecznie zaopatrzcie się
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJuż najwyższy czas zaplanować świąteczne wypieki, dlatego przychodzę do Was z zestawieniem ciast, które doskonale sprawdzą się na Wielkanocnym stole. Wiem, że bardzo lubicie te moje wpisy, dlatego z przyjemnością przygotowałam kolejny ze sprawdzonymi przepisami na puszyste babki, kruche mazurki, pyszne serniki i apetycznie warstwowe ciasta. Jednym słowem dla każdego coś pysznego. Wystarczy, że klikniecie w zdjęcie wypieku który(...)tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast - po więcej zajrzyjcie do zakładki: Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany
Cynamonowe szczęściemojej kolekcji sprawdzonych przepisów znajdziecie puszyste babki, kruche mazurki, pyszne serniki i apetycznie warstwowe ciasta. Jednym słowem dla każdego coś pysznego. Wystarczy, że klikniecie w zdjęcie wypieku który Wam się spodobał, a zostaniecie przekierowani do podstrony z przepisami. Ciekawa jestem jakiego ciasta nie może zabraknąć na Waszym wielkanocnym stole, bo u mnie obowiązkowo będzie babka, mazurek i serniczek(...)tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast - po więcej zajrzyjcie do zakładki: Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany
Cynamonowe szczęścieteż zbyt kaloryczne. Przepisy są dopasowane do wielu okazji i różnorakich gustów. Znajdziemy to ciasta bezglutenowe, niskokaloryczne, klasyki takie jak, brownie, czy ciasta owocowe, ciasteczka. Ciasta z masłem orzechowym, dżemem, czy o smaku gorącego kakao. Miłośnikom świąt autorka proponuje wypieki o tradycyjnych świątecznych smakach:dyniowe, ajerkoniakowe i piernikowe. Ciasta podzielone są na następujące grupy: Ciasta z kubka czekoladoholika
kruche babeczkipaczki ciastek owsianych słoik masła orzechowego 1/4 kostka masła tabliczka czekolady najlepiej gorzkiej Ciastka rozkruszamy na piasek w blenderze albo wałkiem do ciasta. Rozkruszone ciastka mieszamy z masłem orzechowym i masłem. Gotową masę chłodzimy w lodówce. Następnie w dłoniach formujemy kulki i wstawiamy do lodówki. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę
Bon Appetit Małgorzatytrzech warstw kruchego ciasta, przełożonych warstwami wilgotnymi. Spośród innych mazurków wyróżnia go warstwa jabłek, która przyjemnie przełamuje tradycyjną słodycz mazurka. Jabłka spełniają w tym cieście jeszcze jedną rolę. Dzięki ich naturalnej wilgoci ciasto mięknie, a warstwy zespalają się ze sobą. Uzupełnieniem dla jabłek jest warstwa z mielonych orzechów włoskich, zaparzonych mlekiem i wymieszanych z utartym masłem. Ciasto najlepiej smakuje(...)łyżki kakao i 3 łyżki wody) Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 3 części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Ciasto przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i wkładamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzałka góra-dół). Przygotowania masy orzechowej: Mielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy
Trzeci talerzdelikatne i mogą pękać, ale to nic nie szkodzi! Układaj nawet fragmentami, a ciasto i tak się uda!) Drugi blat smaruję 1/3 zimnego kremu budyniowego i przykrywam trzecim blatem. Trzeci blat smaruję powidłami i ostatnią porcją kremu budyniowego i przykrywam czwartym, ostatnim blatem. Tak przygotowane ciasto wstawiam do lodówki na 40 minut. Następnie kroję miodownik wzdłuż, jedną połówkę smaruję powidłami(...)podgrzewam, ściągam z palnika i dodaję czekoladę i miód. Zostawiam na kilka minut, aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko mieszam. Tak przygotowaną czekoladę wylewam na schłodzone ciasto. Na koniec posypałam ciasto mielonymi orzeszkami. Orzechowy miodownik bez pieczenia gotowy. Smacznego Artykuł Orzechowy miodownik bez pieczenia pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentDziś proponuję Wam gofry, ale w ciut innej odsłonie. Wystarczyło do ciasta dodać masło orzechowe a gofry zjadła nawet moja córka, która jak twierdzi, nie lubi orzechów :) Pyszne, delikatne, idealne na przekąskę, na piknik, czy spacer. Chwila pracy a efekt wow :) Składniki(...)szklanki mąki pszennej * 3 łyżki masła orzechowego (użyłam pasty orzechowej crunchy Radix- bis ) * 2 jajka * 2 szklanki mleka * 1 łyżka cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka oleju Wykonanie: Masło orzechowe i całe jajka wymieszać w misce mikserem. Dodać pozostałe składniki i ponownie dokładnie wymieszać mikserem. Gofrownicę nagrzać. Łyżką wylewać porcje ciasta, piec gofry kilka minut (czas pieczenia
Zrób to smaczniedelikatne i mogą pękać, ale to nic nie szkodzi! Układaj nawet fragmentami, a ciasto i tak się uda!) Drugi blat smaruję 1/3 zimnego kremu budyniowego i przykrywam trzecim blatem. Trzeci blat smaruję powidłami i ostatnią porcją kremu budyniowego i przykrywam czwartym, ostatnim blatem. Tak przygotowane ciasto wstawiam do lodówki na 40 minut. Następnie kroję miodownik wzdłuż, jedną połówkę smaruję powidłami(...)podgrzewam, ściągam z palnika i dodaję czekoladę i miód. Zostawiam na kilka minut, aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko mieszam. Tak przygotowaną czekoladę wylewam na schłodzone ciasto. Na koniec posypałam ciasto mielonymi orzeszkami. Orzechowy miodownik bez pieczenia gotowy. Smacznego Artykuł Orzechowy miodownik bez pieczenia pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentczekoladowe ciasto z cukinią w słoiku po maśle orzechowym~ Bez przedłużeń, bez rozpisywania się. 17 lat temu przyszłam na ten świat. Doświadczyłam już dużo, ale wiem, że to i tak początek i czeka mnie w życiu jeszcze więcej chwil i złych i dobrych. Wszystkiego najlepszego... :) To już trzecie urodzinowe śniadanie którym dzielę się w blogosferze. A skoro mam dziś urodziny(...)będę się rozpieszczać. W końcu taki dzień jest raz w roku. Poranek zaczynam ciastem, jednoporcjowym. Potem będzie ciasto w wersji rodzinnej, w końcu tortu tylko dla siebie się nie robi, prawda? :) P.S. Z okazji urodzin robię prezent dla Was :) Na dzisiejszy dzień wznawiam konto na ASK.FM . Do 21.00 możecie zadawać mi pytania, o 23.00 znów wyłączę konto więc przed
breakfast of dreamsMasę orzechową polecam do przełożenia różnych ciast, szczególnie pierników, biszkoptów oraz napełnienia babeczek. Jest to masa miękka o konsystencji masła orzechowego. Bardzo smaczna, polecam. SKŁADNIKI : 400 g orzechów włoskich 50 g masła 50 ml spirytusu 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka lub śmietany(...)masłem i mlekiem oraz energicznie mieszamy. Masę należy zagotować. Odkładamy do ostygnięcia. Masa stygnąc robi się gęsta. Na koniec wlewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Masa jest gotowa do przełożenia ciast, napełnienia babeczek lub orzeszków. Jest bardzo smaczna. Zapraszam do obejrzenia
Kulinarne Fantazje Mariolilejącego się ciasta. Następnie do dobrze nagrzanej gofrownicy wylewamy porcję ciasta , zamykamy i wypiekamy przez 4-6 minut , w zależności od mocy gofrownicy. Dla tych co nie korzystają z wagi, jeżeli po upieczeniu pierwszych gofrów ciasto wydaje się zbyt wilgotne i zakalcowate dodajcie do ciasta około 30-40 g płatków owsianych i ponownie zblendujcie. Banan sprawia, że ciasto nabiera wilgotności(...)mąki Gofry pełnoziarniste Gofry twarogowe Zobacz więcej przepisów na gofry Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie
WegePrzepisBaklava (czy też bakława) to deser niczym z baśni 1001 nocy. Cieniutkie jak bibuła płaty ciasta przełożone masą orzechową i skąpane w słodkim miodowym syropie. W zależności od rodzaju orzechów smakuje inaczej, rożne mogą być też sposoby jej formowania - od pokrojonej w kostkę lub na kształt rombów po rurki i zawijane ślimaki. Baklawa to deser obowiązkowy do spróbowania podczas wycieczki(...)krajów bałkańskich, Bliskiego Wschodu czy Grecji. Moja baklava ma wyrazisty orzechowy smak za sprawą orzechów włoskich, a syrop z dodatkiem pomarańczy nadaje jej ciekawego posmaku. Baklava z orzechami włoskimi Składniki: 20 płatów ciasta filo (yufka) (waga 400g) 300g orzechów włoskich 1 kopiasta łyżeczka cynamonu 120g masła syrop: 2 szklanki wody 2/3 szklanki miodu 1/3 szklanki cukru 3 goździki kawałek
Obiad gotowyKolejne słodkości bez cukru, które można jeść bezkarnie, czyli kruche ciasto z mąki pełnoziarnistej orkiszowej ze słodkim "kajmakiem" daktylowym ze słoną nutką masła orzechowego. Kruche z „kajmakiem” daktylowym Ciasto: 1) 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2) 80 g masła 3) 3 łyżki miodu(...)włoskie, laskowe) Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie wylepiamy ciastem formę o średnicy 20 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. 2. Daktyle przekładamy
Na kulinarnym poligonieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj mam dla was przepis na słodkie małe co nie co. Jest nim puszysty biszkopt z masą orzechową i bitą śmietaną. Ciasto urozmaiciłam dodając do niego prażone płatki migdałowe oraz odrobinę dżemu z czarnej porzeczki. Zrobicie je błyskawicznie, ale uważajcie zniknie z blaszki w takim samym tempie
Marta Gotuje