Wypieki" ( klik ). Moja foremka była z tych mniejszych, przez co zostało mi trochę ciasta. Ale to nic, przełożyłam je do małej foremki, dorzuciłam kawałki czekolady i było szybkie małe co nieco do kawy. Jako, że jest to mój ostatni wpis przed świętami, chciałam Wam życzyć, aby Wielkanoc upłynęła Wam w ciepłej, rodzinnej atmosferze. Aby dyngus nie okazał się zbyt mokry(...)soku z cytryny Masło roztopić i wystudzić. Do miski dodać śmietanę i jajka, krótko wymieszać. Następnie dodać resztę składników. Na końcu wlać masło i wymieszać łyżką - niedbale, tak jak ciasto na muffinki. Formę do baranka dokładnie wysmarować masłem i oprószyć mąką. Przelać do niej ciasto. Baranka piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut (aż do suchego patyczka). Wyjąć
My simple kitchen*składniki: 4 jajka 1 dojrzałe awokado 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy
Domowy Smak JedzeniaPiknikowe wspomnienia cały czas są świeże.Wspaniałe towarzystwo, rewelacyjna atmosfera, ładna pogoda, a wszystko tookraszone smakołykami.Pamiętacie poprzedni wpis? Tak, tak, ten o naszym spotkaniu.Piknik blogerów
W kuchni Karmel-itkiDawno już nie robiłam ciast szczególnie serników. Siostra poprosiła mnie o jakieś ciasto na małe party. Na taką okazję będzie idealny (i każdy chyba lubi) puszysty
Ana Mari's worldJuż niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję babeczek z pastą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Święta Wielkanocne tuż tuż więc i na naszym bezglutenowym stole nie może zabraknąć świątecznej babki. Ten przepis testowaliśmy kilka razy bo chcieliśmy aby to nie był
Kuchenne WariacjeBrioszka to francuskie ciasto śniadaniowe ze stosunkowo dużą ilością jajek i masła. W tym przepisie część masła zastąpił serek mascarpone. Dla mnie po prostu pyszna chałka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W tym roku w sezonie Wielkanocnym postanowiłam skupić się na babkach. Mam zamiar przetestować wiele przepisów i tymi trafionymi chcę się z Wami podzielić. Podejrzwam, że
WiszniówkaPrzedstawiam Wam babkę zwaną przeze mnie roboczo wypiekiem perfumowanym 🙂 Tym razem znowu sięgnęłam do włoskiego przepisu. Ciambella classica z dodatkiem szafranu może być na polskim stole
WiszniówkaPo pierwszym dniu praktyk nie mogę być bardziej zadowolona! Luźna atmosfera, przyjemni pacjenci oraz wspaniali pracownicy sprawili, że 7 godzin minęło mi bardzo szybko. W dodatku
Be Fit Be StrongWitam Was moi kochani! Dziś wyjątkowy dzień, gdyż mija okrągły rok od utworzenia bloga. Ten czas minął mi niesamowicie szybko.. Jestem niezmiernie szczęśliwa, że blog
Be Fit Be StrongC iasto drożdżowe za pomocą chrzanu, musztardy oraz pieprzu wyostrzyłam i w nim jajka ukryłam. Ciasto puszyste, a w smaku oryginalne, zapewne będzie to wielkanocne
Moniki SmakołykiUlubione smaki umieszczone w znakomitym cieście czyli kokos i ananas w serniku. Smaki pina colada to ulubiony mój smak drinku ale czemu nie spróbować smaków w
Moje Małe CzarowanieZapraszam wszystkich na małą relację z warsztatów kulinarnych Lidla z Pawłem Małeckim. Tematem przewodnim była WIELKANOC ! Pawła Małeckiego nie trzeba właściwie przedstawiać. Człowiek Wiedza Cukiernicza, zdobywca
Z Kuchni Do KuchniPowiem szczerze że jest to moje pierwsze ciasto które upiekłam w wypiekaczu do chleba. Wypiekacz posiadam już dobrych kilka lat i nie wiem dlaczego dopiero teraz
Moje Małe CzarowanieŚwięta za pasem! Rozpoczęliście już przygotowania? Ciasta upieczone, zakwas zrobiony? Ja mam dla Was ciekawą propozycję na wielkanocny stół - nie mazurek, nie babę ... U mnie będą
Garniec Magalietermos :) Składniki: 500 ml mleka 180 mixu B 2 jajka 50 g czekolady (u mnie zając po Wielkanocy) 3 łyżki oleju rzepakowego olej klonowy banany cukier puder waniliowy Wykonanie: Pokruszoną czekoladę wsyp do ciepłego mleka, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj blenderem. Ciasto zostaw na kilkanaście minut. Wypij kawę, zadzwoń do przyjaciela po najnowsze ploty z rewiru... Masz chwilę dla siebie
Kuchnia bezglutenowa LoliMazurek to typowy Wielkanocny wypiek i na święta musi być koniecznie.. Ciasto kruche: 11 dkg mąki 7 dkg masła 4 dkg cukru pudru 1 jajko
Moje domowe kucharzenieZbliża się Wielkanoc, więc mam dla Was propozycję upieczenia pysznego chleba na świąteczne śniadanie. Nie potrzeba do niego zakwasu, ani nie musimy go ugniatać. Wystarczy przygotować ciasto wieczorem i upiec chleb (lub bułki) tuż przed śniadaniem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandry"Domowa szarlotka? Klasyka w najlepszym wydaniu, najlepiej smakująca na ciepło z dodatkiem kremowych dodatków. Chociaż nie, cofam to. Najlepiej smakująca na zimno bez żadnych dodatków. W
Słodkie PrzyjemnościFanów Nutelli, Czekolady, Orzechów Laskowych i wszystkich słodyczy powstających z tych składników nie trzeba długo przekonywać do tego mazurka. Nutella z kawałkami orzechów laskowych, mleczna masa
Słodka StronaDziś ostatni dzień konkursu na Mikserze, w sieci więc całe mnóstwo serników. I ja postanowiłam wykorzystać tę ostatnią chwilę, i jeszcze coś przygotować. Choć z zasady
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku
Oryginalny smakTakie oto mazurkowe ciacha pojawiły sie dziś w moim domu :) Słodkie , smaczne , kolorowe, na kruchym cieście . 1) Ten okrągły mazurek na kruchym cieście wypełniony
Malinowa Kawiarenka