składniki: 500 g białego sera, tłustego 100 g masła, miękkiego 70 ml śmietany 50-70 g cukru pudru 150 g rodzynek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 jaja 2 łyżki domowego chrzanu 1 jabłko 1 twardy ogórek kiszony 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniamnie właśnie te najbardziej kojarzą się ze świętami. Choć skórkę pomarańczową używam też w czasie Wielkanocy, to utożsamiam ją z zimowymi świętami i z żadnymi innymi. Jest jeszcze jeden zapach Bożego Narodzenia – migdały. Muszę tutaj dodać, że wolę ich zapach niż smak. Zwykle do ciast dodaję orzechy zamiast migdałów. Ale jeśli chodzi o zapach … to już zupełnie inna sprawa
Posadzone i zjedzoneNiebawem Wielkanoc a zatem to doskonały czas, żeby zaproponować wam klasyczną babkę, ale bardziej aromatyczną niż tak zwana "piaskowa". Przepis łączy w sobie elementy klasycznej babki z nutką zdrowych dodatków. Ciasto jest pełne smaku, a tuż po wystudzeniu zaskoczy was nie tylko swoją esencjonalnością, ale i strukturą, która sprawi że będziecie chcieli więcej ... i więcej. U mnie będzie gościła
vaniliowoczekoladowaŚwietne danie mięsne, karkówka w roli głównej, duszone mięsko, zachwyca swoim aromatem i kruchością, dla smakoszy mięs w sosie, wprost idealne, no i dodatek w postaci
kgwjanczewoskładniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaW menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek
kuchnia doskiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ryba po japońsku to danie, które przygotowuję nie tylko na święta, ale również na wiele innych rodzinnych
Marta GotujeOt sobie wymyśliłam, kombinację, ale kombinację bardzo pyszną. Wilgotny makowiec a nim delikatna masa serowa z kawałkami ananasa. Jeśli lubicie ciasta z makiem musicie koniecznie spróbować
Cynamonowe szczęścieGrzybki to ciasteczko-babeczki, które są nie tylko smaczne, ale także niesamowicie efektowne! Z powodzeniem mogą stanowić jadalny prezent :) Ja je upiekłam dla mojej Córeczki - z
Kolorowy PrzepisownikMazurek orzechy-karmel-czekolada to połączenie, które zniewoli Wasze kubki smakowe i zmusi do sięgania po coraz to nowy kawałek tego wypieku. Jeśli lubicie batoniki snickers
Smakołyki BerenikiCross Buns to tradycyjnie angielskie bułeczki przygotowywane w okresie Wielkanocy. Rodzynki nadają im słodyczy, a konfitura sprawa, że są błyszczące. Bardzo lekkie i puszyste, najlepsze z masełkiem lub dżemem. Polecam upiec na świąteczne śniadanie! Składniki: (na ok. 10 sztuk) Ciasto: 7 g suchych drożdży lub 14 g drożdży świeżych 500 g mąki pszennej
Nastoletnie WypiekanieMazurek z dżemem, marcepanem i czekoladą. Idealny dla łasuchów jak i wielbicieli czekolady. Uwielbiam połączenie kruchego ciasta i słodkiego nadzienia, więc poniższy wielkanocny wypiek bardzo przypadł
Ugotowaćskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g
Domowy Smak Jedzenia