dania są nie tylko smaczne, ale także pożywne. Zapiekankarnia to nie tylko Zapiekanki, ale także wyśmienite dania kuchni włoskiej Oprócz zapiekanek, w naszej restauracji serwujemy również wyśmienite pizze wypiekane z włoskiej mąki zero, różnorodne makarony, bajgle, frytki z dodatkami sałatki, dania dla dzieci, desery, ręcznierobione lody, a także dania wegetariańskie. Wszystkie potrawy są przygotowywane na bieżąco przez naszych doświadczonych
Słodkie okruszkiczasu do czasu mamy ochotę na danie typu: hot dog , pizza , hamburger , kebab czy chlebki pita . Ich domowe wersje są przez nas bardzo lubiane i wyczekiwane i zawsze każdy zajada je z wielką przyjemnością. Jako, że dawno już nie było u nas chlebków pita, wybór padł właśnie na nie. Zrobiłam je w naszym ulubionym połączeniu – z kurczakiem, sałatą, pomidorkami
Smaki Na TalerzuJedna porcja dania to: około 284 kcal Białko: 30,1g Węglowodany: 24,4g Tłuszcz: 7,4g Błonnik pokarmowy: 4,7g Ładunek glikemiczny: 0,0 (IG = 0,2) Spróbuj także: pizza na tortilli z tuńczykiem i kukurydzą, rybka w sosie kokosowo-cytrynowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie
Natka Pietruszkispod ciasta złożyć ciasta w pół. Następnie na obu rozłożyć równomiernie bezę. Następnie pociąć arkusze na gustowne prawie trójkątne ciastka. Ja używam do tego obrotowego noża do pizzy. Do pieczenia używam tego samego papieru. Wychodzi około 25 ciastek. Wkładam je do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piekę około 20 minut. Ciastka można też posypać
I tu będę miała takie teotrzymasz aromatyczną bazę do zupy. Szparagi w oliwie - szparagi można również przechowywać w słoikach z oliwą z dodatkiem ziół i przypraw. Taki przetwór będzie doskonałym dodatkiem do dań makaronowych, pizzy czy risotto. Rabarbar Rabarbar, choć zwykle traktowany jako owoc, jest wielofunkcyjnym warzywem w kuchni. Możemy z niego robić przetwory np. słodkie konfitury, kwaśne dżemy i aromatyczne musy, nadając naszym potrawom
Kuchnia MagdaLenyotrzymasz aromatyczną bazę do zupy. Szparagi w oliwie - szparagi można również przechowywać w słoikach z oliwą z dodatkiem ziół i przypraw. Taki przetwór będzie doskonałym dodatkiem do dań makaronowych, pizzy czy risotto. Rabarbar Rabarbar, choć zwykle traktowany jako owoc, jest wielofunkcyjnym warzywem w kuchni. Możemy z niego robić przetwory np. słodkie konfitury, kwaśne dżemy i aromatyczne musy, nadając naszym potrawom
Kuchnia MagdaLenySałatka z cukinii i pomidorów suszonych z jajkiem Awokado zapiekane w boczku Roladki z kurczaka w szynce nadziewane szpinakiem Tatar z łososia (łosoś + pomidor + awokado) Śniadaniowy omlet a’la pizza (z salami i mozzarellą) Roladki rybne z cukinii w sosie holenderskim Sałatka z wątróbką, jajkiem na twardo i awokado Rollsy jajeczne z awokado i łososiem Pierś z kurczaka w kremowym
Modern Cave GirlFilety z kurczaka jako "spód" do pizzy! Pyszny pomysł na szybki obiad z piekarnika. Dajemy ulubione dodatki - pieczarki, cebulę, salami i ser. Do tego sos czosnkowy lub ketchup i obiad dla całej rodziny gotowy! Składniki: 2 duże filety z kurczaka, 4 pieczarki, pół papryki, pół średniej cebuli, ok 100 g salami, 150 g sera żółtego, 6 łyżeczek
Lena Gotujekolację. Chlebki w kształcie łódeczek pięknie wyglądają i co najważniejsze fantastycznie smakują! Chlebowe łódeczki z serem i jajkiem zwane chaczapuri wywodzą się z kuchni gruzińskiej i przypominają trochę pizzę. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i z pewnością posmakują rodzince. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji jeść tego dania, koniecznie musicie wypróbować. CHLEBOWE ŁÓDECZKI Z SEREM I JAJKIEM PRZEPIS Składniki Ciasto
Alle Dobre!czosnkowy - czyli idealny dodatek do pizzy, mięs, zapiekanek. Składniki: 200 g jogurtu greckiego, 3 duże ząbki czosnku, duża łyżeczka majonezu, 2 łyżeczki suszonego oregano szczypta soli Przygotowanie: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnych oczkach na tartce. Dodajemy do jogurtu wraz z majonezem, solą i oregano. Dokładnie mieszamy
Lena Gotujearomatyczna. Zawiera zioła i przyprawy, takie jak bazylia, oregano i czosnek, które nadają mu charakterystyczny smak. Włoski ketchup doskonale komponuje się z potrawami włoskimi, takimi jak makarony i pizze. 3. Ketchup o obniżonej zawartości cukru Jeśli zależy Ci na zdrowym odżywianiu i chcesz ograniczyć spożycie cukru, warto rozważyć ketchup o obniżonej zawartości cukru. Wiele marek oferuje teraz wersje ketchupu, które
Żyję by jeśćjakiegoś czasu. Wszędzie dobrze, ale u siebie najlepiej. Wracając jednak do kulinariów, podrzucam Wam przepis na pyszny sos czosnkowy. Szybki, łatwy i przyjemny. Będzie dziś jedzony do domowej pizzy (milczek). Składniki: 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka majonezu pół łyżeczki musztardy 3 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Jogurt wlewamy z majonezem do miski
Kardamonovypesto posyp świeżym szczypiorkiem. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zobacz również inne przepisy na przekąski z ciastem francuskim : ciasto francuskie ze szpinakiem i żółtym serem pizza na cieście francuskim ciasto francuskie z borówkami, orzechami i czekoladą ciasto francuskie z ricottą i owocami Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Jak można urozmaicić
Via Gusto