Domowy sos boloński do słoików , smaczny, aromatyczny sos do różnych potraw, polecam do spaghetti, do mięsa mielonego z ryżem i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Polecam wykorzystać pomidory lima, które są słodkie, mają mało pestek, dużo miąższu. Sos bolognese, sos boloński na zimę, sos do słoików, sos pomidorowy na zimę polecam próbować podczas przygotowania i doprawić wg własnych preferencji smakowych. Jak zrobić domowy sos boloński do słoików ? Składniki: 2 kg pomidorów np. lima 1 kg czerwonej papryk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci