Sos boloński do słoików

Sos boloński do słoików

Sos boloński do słoików

Domowy sos boloński do słoików , smaczny, aromatyczny sos do różnych potraw, polecam do spaghetti, do mięsa mielonego z ryżem i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Polecam wykorzystać pomidory lima, które są słodkie, mają mało pestek, dużo miąższu. Sos bolognese, sos boloński na zimę, sos do słoików, sos pomidorowy na zimę polecam próbować podczas przygotowania i doprawić wg własnych preferencji smakowych. Jak zrobić domowy sos boloński do słoików ? Składniki: 2 kg pomidorów np. lima 1 kg czerwonej papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.