ciasto na pizze - 10022 przepisów (strona:240/669)

Bajgle 65

pewno się uda! W każdym razie wyszły tak pyszne, że trudno było powstrzymać się do końca sesji zdjęciowej (tak, zdjęcia musiały być, nie tak jak z pizzą;)) Ps. na drugi dzień, o ile coś zostanie, nadal są miękkie i smakują rewelacyjnie, ale można je przekroić i  podpiec w tosterze, żeby były chrupiące z wierzchu.   Polecam również inne przepisy

Obiad gotowy
Kruche rogaliki na maślance i miodzie 56

około 30 minut. Schłodzone ciasto wyciągamy na blat podsypany mąką i rozwałkowujemy na cienki okrąg ( około 2 - 3 mm grubości ). Następnie dzielimy go na 8 - 12 trójkątów, jak pizzę. Na szerokim końcu każdego trójkąta umieszczamy  niewielką ilość nadzienia - u mnie marmolada wieloowocowa. Zwijamy każdy trójkąt, zaczynając od szerokiego końca  w kierunku wierzchołka, formując rogalik. Jeśli ciasto wyda się

Kronika Piekarnika
Chleb tostowy uDany na zaczynie poolish 61

drożdży, pozostawiona w temperaturze pokojowej od 6 do 16 godzin. Im mniej drożdży tym dłuższy czas fermentacji. Na tym zaczynie zwanym również podmłodą  można piec chleby, bułki czy pizzę. Jeśli raz upieczecie chleb czy bułki na zaczynie, będziecie do takiego wypieku wracać mimo, że na gotowy wypiek trzeba poczekać. Pracy przy takim wypieku niewiele, tylko czekanie na ten cudowny

Leśny Zakątek
Sos czosnkowy 53

błyskawicznie, naprawdę wystarczą 3 minuty. A jak nie macie wprawy w kuchni, no to może 5 minut. Nie więcej. My robimy go często przy byle okazji. A to do pizzy, a to do jakichś innych dań na ciepło (mięsnych dla Ani lub udających mięsne dla mnie), a to po prostu do przesmarowania kanapek jako smakowy dodatek. Ma naprawdę nieograniczoną ilość

Marder&Marder Manufacture
Błyskawiczne paluchy z hummusem 61

hummusem, to kolejny szybki i bardzo prosty do przygotowania przepis na domową imprezę. Są przygotowane na bazie gotowego francuskiego ciasta, ale można je też przygotować z ciasta na pizzę, które też jest dostępne większych sklepach. Wykorzystałam też gotowy hummus - zawsze sprawdzam jego skład, żeby nie było w nim żadnych konserwantów ani sztucznych dodatków. Można też oczywiście wykorzystać taki domowy hummus

Kulinarne przygody Gatity
Parówki w cieście - szybki przepis na Sylwestra 77

każdej imprezie. To też dobry sposób na fajnie danie dla niespodziewanych gości. Jest bardzo szybka do przygotowania i zawsze pysznie smakuje. Ja przygotowałam ja z gotowego ciasta na pizzę, ale można też takie ciasto przygotować sobie w domu. Wtedy trzeba je wyrobić co najmniej godzinę przed pieczeniem, żeby ładnie wyrosło. Możemy też użyć ciasta francuskiego, ale ono jest zdecydowanie bardziej

Kulinarne przygody Gatity
Nadziewane papryczki w oleju – pyszna przekąska 49

Zobacz inne przepisy na przekąski na jeden gryz: Sajgonki z kurczakiem i warzywami – azjatycka uczta w domowym wydaniu Kolorowe grzanki z jajkiem – pyszny pomysł na kolację Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem   Artykuł Nadziewane papryczki w oleju – pyszna przekąska pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z szynką, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem 628

szał publikacji świątecznych przepisów, proszę bardzo – sałatka z szynką, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem. Połączenie ananasa, kukurydzy i szynki jest niemalże połączeniem idealnym. W sałatkach, obiadach, nie, o pizzy nie wspomnę. Sałatka jest trochę słodka, kremowa, jest taka jak trzeba. Jeżeli macie ochotę na wersję wegetariańską, spokojnie możecie zrezygnować w szynki, sałatka będzie równie smaczna. Ja bardzo często

Kardamonovy
Pinsa z szynką szwarcwaldzką, pomidorkami, mozzarellą i rukolą 79

rukolą, na gotowym cieście, to szybkie, proste i mega smaczne danie/przekąska imprezowa, którą zrobisz w 10-15 minut już z pieczeniem! Pinsa – rzymska, mniej kaloryczna koleżanka pizzy i focacci – to placki, które były często jadane przez mieszkańców starożytnego Rzymu. Nazwa dania pochodzi od łacińskiego słowa „pinsere”, które oznacza „rozciągać”. Składniki Porcja

iMadzik.pl
Drożdżowy placek z gruszką, jarzębiną i niebieskim serem 71

jarzębiną właśnie, plastrami słodkiej gruszki i wytrawnym w smaku serem z niebieską pleśnią, który nadaje całości lekko zimowego charakteru. Da tego aromatyczne igiełki rozmarynu i sporo oliwy. Ani to pizza ani focaccia (choć właśnie focaccią miało być...), za to pyszna przekąska, która wspaniale komponuje się do zagryzania rozgrzewających kremowych zup, jak na przyklad dyniowa zupa z gruszką , czy słynny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Konfitura z cebuli 51

coś nowego. Tym razem wersja słodko-kwaśna, która jest bardziej zbliżona do konfitury. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs czy sera, ale także świetnie pasuje na pizzę czy tartę. Zróbcie konfiturę z cebuli z tego przepisu, a nie pożałujecie. Możecie przechowywać ją w lodówce w zamkniętym słoiczku, dzięki czemu porcja na pewno zostanie zjedzona. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283);

nietylkopasta.pl
Wina czerwone - sztuka łączenia z potrawami 70

warzyw. Kuchnia włoska i wina czerwone Kuchnia włoska, znana ze swojej prostoty i świeżości, jest doskonałym przykładem harmonijnego połączenia z winem czerwonym. Aromatyczne sosy pomidorowe, dania z makaronem i pizze świetnie współgrają z lżejszymi winami czerwonymi, które potrafią podkreślić smak świeżych ziół i dojrzałych pomidorów. W przypadku kuchni włoskiej, warto sięgnąć po wina czerwone takie jak toskańskie z szczepu Sangiovese

Kuchnia MagdaLeny
Wina czerwone - sztuka łączenia z potrawami 72

warzyw. Kuchnia włoska i wina czerwone Kuchnia włoska, znana ze swojej prostoty i świeżości, jest doskonałym przykładem harmonijnego połączenia z winem czerwonym. Aromatyczne sosy pomidorowe, dania z makaronem i pizze świetnie współgrają z lżejszymi winami czerwonymi, które potrafią podkreślić smak świeżych ziół i dojrzałych pomidorów. W przypadku kuchni włoskiej, warto sięgnąć po wina czerwone takie jak toskańskie z szczepu Sangiovese

Kuchnia MagdaLeny