pewno się uda! W każdym razie wyszły tak pyszne, że trudno było powstrzymać się do końca sesji zdjęciowej (tak, zdjęcia musiały być, nie tak jak z pizzą;)) Ps. na drugi dzień, o ile coś zostanie, nadal są miękkie i smakują rewelacyjnie, ale można je przekroić i podpiec w tosterze, żeby były chrupiące z wierzchu. Polecam również inne przepisy
Obiad gotowyokoło 30 minut. Schłodzone ciasto wyciągamy na blat podsypany mąką i rozwałkowujemy na cienki okrąg ( około 2 - 3 mm grubości ). Następnie dzielimy go na 8 - 12 trójkątów, jak pizzę. Na szerokim końcu każdego trójkąta umieszczamy niewielką ilość nadzienia - u mnie marmolada wieloowocowa. Zwijamy każdy trójkąt, zaczynając od szerokiego końca w kierunku wierzchołka, formując rogalik. Jeśli ciasto wyda się
Kronika Piekarnikadrożdży, pozostawiona w temperaturze pokojowej od 6 do 16 godzin. Im mniej drożdży tym dłuższy czas fermentacji. Na tym zaczynie zwanym również podmłodą można piec chleby, bułki czy pizzę. Jeśli raz upieczecie chleb czy bułki na zaczynie, będziecie do takiego wypieku wracać mimo, że na gotowy wypiek trzeba poczekać. Pracy przy takim wypieku niewiele, tylko czekanie na ten cudowny
Leśny Zakątekbłyskawicznie, naprawdę wystarczą 3 minuty. A jak nie macie wprawy w kuchni, no to może 5 minut. Nie więcej. My robimy go często przy byle okazji. A to do pizzy, a to do jakichś innych dań na ciepło (mięsnych dla Ani lub udających mięsne dla mnie), a to po prostu do przesmarowania kanapek jako smakowy dodatek. Ma naprawdę nieograniczoną ilość
Marder&Marder Manufacturehummusem, to kolejny szybki i bardzo prosty do przygotowania przepis na domową imprezę. Są przygotowane na bazie gotowego francuskiego ciasta, ale można je też przygotować z ciasta na pizzę, które też jest dostępne większych sklepach. Wykorzystałam też gotowy hummus - zawsze sprawdzam jego skład, żeby nie było w nim żadnych konserwantów ani sztucznych dodatków. Można też oczywiście wykorzystać taki domowy hummus
Kulinarne przygody Gatitykażdej imprezie. To też dobry sposób na fajnie danie dla niespodziewanych gości. Jest bardzo szybka do przygotowania i zawsze pysznie smakuje. Ja przygotowałam ja z gotowego ciasta na pizzę, ale można też takie ciasto przygotować sobie w domu. Wtedy trzeba je wyrobić co najmniej godzinę przed pieczeniem, żeby ładnie wyrosło. Możemy też użyć ciasta francuskiego, ale ono jest zdecydowanie bardziej
Kulinarne przygody GatityZobacz inne przepisy na przekąski na jeden gryz: Sajgonki z kurczakiem i warzywami – azjatycka uczta w domowym wydaniu Kolorowe grzanki z jajkiem – pyszny pomysł na kolację Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Nadziewane papryczki w oleju – pyszna przekąska pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneszał publikacji świątecznych przepisów, proszę bardzo – sałatka z szynką, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem. Połączenie ananasa, kukurydzy i szynki jest niemalże połączeniem idealnym. W sałatkach, obiadach, nie, o pizzy nie wspomnę. Sałatka jest trochę słodka, kremowa, jest taka jak trzeba. Jeżeli macie ochotę na wersję wegetariańską, spokojnie możecie zrezygnować w szynki, sałatka będzie równie smaczna. Ja bardzo często
Kardamonovyrukolą, na gotowym cieście, to szybkie, proste i mega smaczne danie/przekąska imprezowa, którą zrobisz w 10-15 minut już z pieczeniem! Pinsa – rzymska, mniej kaloryczna koleżanka pizzy i focacci – to placki, które były często jadane przez mieszkańców starożytnego Rzymu. Nazwa dania pochodzi od łacińskiego słowa „pinsere”, które oznacza „rozciągać”. Składniki Porcja
iMadzik.pljarzębiną właśnie, plastrami słodkiej gruszki i wytrawnym w smaku serem z niebieską pleśnią, który nadaje całości lekko zimowego charakteru. Da tego aromatyczne igiełki rozmarynu i sporo oliwy. Ani to pizza ani focaccia (choć właśnie focaccią miało być...), za to pyszna przekąska, która wspaniale komponuje się do zagryzania rozgrzewających kremowych zup, jak na przyklad dyniowa zupa z gruszką , czy słynny
Kuchnia w Słońcu Skąpanacoś nowego. Tym razem wersja słodko-kwaśna, która jest bardziej zbliżona do konfitury. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs czy sera, ale także świetnie pasuje na pizzę czy tartę. Zróbcie konfiturę z cebuli z tego przepisu, a nie pożałujecie. Możecie przechowywać ją w lodówce w zamkniętym słoiczku, dzięki czemu porcja na pewno zostanie zjedzona. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283);
nietylkopasta.plwarzyw. Kuchnia włoska i wina czerwone Kuchnia włoska, znana ze swojej prostoty i świeżości, jest doskonałym przykładem harmonijnego połączenia z winem czerwonym. Aromatyczne sosy pomidorowe, dania z makaronem i pizze świetnie współgrają z lżejszymi winami czerwonymi, które potrafią podkreślić smak świeżych ziół i dojrzałych pomidorów. W przypadku kuchni włoskiej, warto sięgnąć po wina czerwone takie jak toskańskie z szczepu Sangiovese
Kuchnia MagdaLenywarzyw. Kuchnia włoska i wina czerwone Kuchnia włoska, znana ze swojej prostoty i świeżości, jest doskonałym przykładem harmonijnego połączenia z winem czerwonym. Aromatyczne sosy pomidorowe, dania z makaronem i pizze świetnie współgrają z lżejszymi winami czerwonymi, które potrafią podkreślić smak świeżych ziół i dojrzałych pomidorów. W przypadku kuchni włoskiej, warto sięgnąć po wina czerwone takie jak toskańskie z szczepu Sangiovese
Kuchnia MagdaLeny