ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:122/415)

Skorzonera w naleśnikach 127

sokiem cytrynowym. Sos ponownie podgrzałem, ale już nie gotowałem. Posypałem skórką cytrynową. Naleśniki: z 6 łyżek mąki, 1/8 l mleka i 6 jaj wymieszałem ciasto i na tłuszczu usmażyłem kilka naleśników. Naleśniki posmarowałem sosem, zawinąłem w nie kawałki skorzonery. Polałem pozostałym sosem, posypałem serem. Wstawiłem do piekarnika na 15 minut rozgrzanego na 220 stopni

R'n'G Kitchen
KROKIETY Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 164

miękkości. *Cebulę siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju, dokładamy pokrojone w plastry pieczarki, zrumieniamy. Dokładamy osączoną kapustę. Smażymy razem ok 5 minut. *Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. *Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy w kopertę. * Każdy gotowy krokiet panierujemy  w jajku, w bułce tartej , obsmażamy na rumiano z obu stron

Z Majeczką w kuchni
Masło słonecznikowe 167

jeszcze bardziej uzależniające niż masło orzechowe ! Otwieram lodówkę i co? I chcę porządną łyżkę domowego masła słonecznikowego ;). Dodaję go do mojej porannej owsianki, smaruje nim omlety, placuszki, naleśniki i komponuję z ciastami! Cudowny smak, który w dużym stopniu zależny od nas. Jeśli chcemy słodkie masło- dodajemy miód. Nawet jego odrobina zmieni smak diametralnie. Wypróbuj, a potem napisz, które masło

Nastoletnie Wypiekanie
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem 300

Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na  domowe przyjęcie.  Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników  które  zawsze znajdziemy

magiczna kuchnia Kasi
Frużelina wiśniowa 139

Czas na przetwory! Na pierwszy ogień idą WIŚNIE. Frużelinę wiśniową możemy użyć jako dodatek do deserów, ciast lodów, puddingów, gofrów, naleśników. Składniki: 1 kg wiśni, 7 łyżek cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 30 minut, aby puściły sok. Następnie doprowadzamy do zagotowania - przez około 2-3minuty. Dodajemy rozpuszczoną

Lena Gotuje
Naleśniki z pastą an z ostrym sosem czyli nic się nie marnuje 117

sharing Śląsk To chyba już ostatnie naleśniki tej wiosny. Składniki: - mąka - czerwona fasola w puszczce - cukier - olej - chili Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto, z którego smażymy cienkie naleśniki. Fasolę miksujemy z cukrem i odrobiną oleju na gładką pastę. Zalewę od fasoli słodzimy i gotujemy, aż zgęstnieje. Dodajemy chili. Pastę wkładamy do naleśników, które

Kryzysowa Książka Kucharska
Dżem malinowy 134

maliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin w dżemie choć wiem, że nie każdy je lubi. 1 kg. malin

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 201

wszystkim używany jest do smażenia (idealnie sprawdza się do smażenia w wysokich temperaturach), ze względu na brak zapachu, jest olejem uniwersalnym. Doskonale nadaje się do słodkich wypieków: ciast, ciasteczek, babek oraz naleśników i słodkich placuszków (przepis na placuszki z użyciem oleju kokosowego znajdziecie TU ) i innych deserów. Możemy nim zastąpić margarynę lub masło. Olej kokosowy ma właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne

słodki bratek
Tort naleśnikowy z łososiem 154

było czasu, aby je zrobić. Musicie mi uwierzyć, że ma ładne warstwy. Porcja tortu skropiona sokiem z cytryny to naprawdę smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na ok. 10 naleśników • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/4 łyżeczki soli • 2 małe jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka oleju Ser • 500 g sera Filadelfia • sól

To co kocham
Stek z soplówki jeżowatej (yamabushi) z czarnym czosnkiem i kolendrą w bezglutenowym placku z płatkami quinoa 114

liści sałaty masłowej 3 łyżki klarowanego masła kilka ząbków czarnego czosnku 2 łyżki świeżych listków kolendry sól pieprz Wykonanie: Z jajka, wody, mąki, płatków i inuliny przygotowujemy ciasto, tak jak na naleśniki i doprawiamy je solą. Placki smażymy na patelni delikatnie wysmarowanej klarowanym masłem. Yamabushi kroimy w grube plastry i podsmażamy na klarowanym maśle z obu stron na złoty

Quinoa Raz!
Lemon curd 168

Pyszny kremik do przekładania ciast,wypełniania babeczek,smarowania naleśników czy gofrów. Składniki: 3 duże jajka 1/2 szkl soku z cytryny 1/2 szkl cukru 100 g masła Przygotowanie: Masło pokroić w kostkę.Jajka rozbić i przełożyć do małego garnka.Dodać cukier i wymieszać.Następnie dodać sok z cytryny i wymieszać.Postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać cały czas mieszając

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Mus jabłkowy bez cukru 213

jest pyszny, naturalnie słodki, ma delikatny smak papierówek, nie dodałam do gotowania nawet cynamonu, gdyż stwierdziłam, że można go dodać, tuż przed wykorzystaniem np. do posmarowania naleśników, do wszelkiego rodzaju ciast z jabłkami, szczególnie do szarlotki, do deserów, czy do zwykłego ryżu, czy kaszy manny na gęsto … Na blogu jest też przepis na mus jabłkowy na zimę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka 123

wystygnięcia.Dla utrwalenia można jeszcze pasteryzować 10 minut. Pychotka , polecam za równo dzieci jak i dorośli będą zachwyceni :) Nutellę taką używa m zazwyczaj do naleśników , w zimie do ciasta drożdżowego czy bułeczek drożdżowych , albo po prostu na kanapkę z białym serkiem

Aromatyczne Podróże
Frużelina wiśniowa 277

smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie frużeliny wiśniowej jest bardzo proste, wystarczy nieco cukru i mąki ziemniaczanej. Taki gęsty "kisiel" jest doskonały do deserów, naleśników, placuszków, gofrów, dekoracji ciast i do wyjadania prosto ze słoiczka. A co najważniejsze - można ją długo przechowywać. 1 kg. wiśni (bez pestek) 0,5 kg cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
DOMOWA NUTELLA 120

zbyt gęsty, ale bez obaw stężeje i po kilku godzinach chłodzenia  będzie miał idealną konsystencję do rozsmarowywania na chlebie. Możecie wykorzystać go jako nadzienie do rogalików, naleśników lub do przełożenia ciasta. SKŁADNIKI na około 2 słoiki o pojemności 330 ml każdy 1i 1/3 szklanki (150 gr) orzechów laskowych 1i 1/3 szklanki (340 ml) mleka pełnotłustego 2/3 szklanki mleka

cool and minty

Proponowane wyszukiwania