ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:149/234)

babeczki bananowe z krówkami 189

sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji   wykonanie: Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję

babka w formie
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowo-migdałowymi. 185

marmolada wieloowocowa  Orzech   powidła śliwkowo-migdałowe  Orzech   cukier trzcinowy do posypania 1/2 szklanki mleka Wykonanie: Do kubka wlać ciepłą wodę, pokruszyć drożdże, dodać 2 łyżki cukru i odstawić na kilka minut. Do miski przesiać mąkę, dodać resztę cukru, cukier waniliowy, olej, jajka, i rozpuszczone drożdże. Zagnieść ciasto, ma być elastyczne i odchodzić od ręki.Przykryć ściereczką

Sama słodycz i szczypta chili
Bezglutenowy chlebek z płatków owsianych 130

pieczenia bezglutenowego 1,5 szklanki mleka migdałowego 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 łyżka oleju kokosowego  Przygotowanie: Otręby, mąkę kukurydzianą, majeranek, tymianek, kaszę jaglaną, słonecznik, sezam, siemię lniane mieszamy mikserze na gładką masę. Następnie dodajemy sól, proszek do pieczenia, mleko, jajka, olej kokosowy i dokładnie mieszamy - powstało ciast bardzo płynne. Foremkę smarujemy olejem kokosowym i wylewamy ciasto

Łycha smaków
Ciasto z makiem na biszkopcie 287

Bożonarodzeniowe ciasto mojej mamy. SKŁADNIKI: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę: 1 1/2 szklanki maku 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny zapach migdałowy polewa: 1/2 kostki margaryny 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru ponadto orzechy do dekoracji

Darcia w kuchni
Murzynek z jabłkami i Porter truskawkowy 186

pieczenia, 1 op cukru waniliowego 2 krople aromatu migdałowego Do mleka dodać masło, cukier i kakao,aromat i lekko podgotować, aby masło się rozpuściło. Ostudzić i wlać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po jednym jajku, cały czas ucierając mikserem. Dodać pokrojone w kostkę jabłka. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej (o wymiarach

MarciochaKucharzy
Czekoladowa pychotka z morelami. 127

cytryny i alkoholem. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać płatkami migdałowymi. Mąkę przesiać z proszkiem przez sitko,dodać cukier,cukier waniliowy, sól i wymieszać wszystko razem.Jajka ubić z roztopionym masłem i maślanką. Wlać do sypkich składników,wymieszać. Następnie dodać startą czekoladę,imbir,skórkę z pomarańcza,posiekane migdały i znów wymieszać. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej formy,ułożyć na wierzchu połówki moreli

Przepisy i porady kulinarne
JAGODZIANKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 303

przygotowania. Wstajemy rano, "chwila" i mamy przepyszne drożdżóweczki dla dzieci na drugie śniadanie lub do przedpołudniowej kawki. To ciasto chyba nie może się nie udać. Z takim schłodzonym ciastem świetnie się bowiem pracuje. Myślę, że nawet nastolatki świetnie sobie z nim poradzą, kiedyś przygotowywała je moja córka i wyszły jej genialne. Tym razem zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową, biały cukier(...)kilka kropli olejku migdałowego Drożdże wsypać do kubeczka, wlać wodę i dokładnie zamieszać. Odstawić na kilka minut aż się spienią. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, ksylitol, cukier trzcinowy, spienione drożdże oraz 3 jajka i zamieszać całość drewnianą łyżką. Następnie dodajemy po jednym jajku i dokładnie mieszamy- ręcznie lub przy użyciu haka miksera. Wyrabiamy ciasto ręcznie ok.10 minut

Smaczne Zdrowe
Domowa masa makowa 234

Masa kupna jest mokra, klejąca, często nafaszerowana konserwantami i słabej jakości bakaliami, nie mówiąc już o braku w nich miodu, niekoniecznie sprawdzi się w drożdżowym makowcu, ponieważ może rozmoczyć ciasto. Domowa masa makowa ma konsystencję mokrego piasku. Jak tylko macie chwilkę już teraz możecie ją przygotować i zamrozić. Zdecydowanie polecam. Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . Składniki: 500 g suchego(...)rzecz miodu) 100 g rodzynków lub sułtanków lub suszonej żurawiny 50 g orzechów włoskich lub laskowych lub migdałów, posiekanych 10 łyżek miodu (około 250 gr) kilka kropel olejku (aromatu) migdałowego lub 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej Mak zalać wrzątkiem, tylko do pokrycia i odstawić na noc. Następnego

moj przepis na
SZYBKIE, MAŚLANE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I CYNAMONEM 205

Potrzebowaliśmy czegoś dobrego.  Najlepiej jak najszybciej- zabawa w ogródku nie mogła poczekać. To ciasto załatwiło sprawę. Szybkie, pyszne, z ukochanym cynamonem i czereśniami. Dodało tyle energii, że o nudzie nie ma już mowy. Dzieciaczki maja zabawę w ogródku, a mama w kuchni. W końcu są wakacje, nie ma czasu na nudę :) Składniki 125 g masła 200 g maki pszennej(...)szczypta soli 4 jaja w temperaturze pokojowej, ,  170 g drobnego cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii ok 500 g czeresni (lub innych owoców) 1-2 garście płatków migdałowych cukier puder do posypania Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 180 st bez termoobiegu. Wydrylujcie czereśnie, roztopcie masło i odstawcie do przestudzenia, przygotujcie formę do pieczenia (może być klasyczna tortownica)- wysmarujcie masłem

OliveandThyme
Crumble ryżowo śliwkowe 141

Szybki i prosty deser który można zrobić jak mamy ochotę na coś słodkiego a nie chcemy spędzam w kuchni dużo czasu. Wersja bezglutenowa z nuta migdałowo

wesoła kuchnia
Ciasteczka śnieżne kule 1474

można pominąć) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub migdałowego Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Cały czas ucierając (na niskich obrotach) dodać po kolei: żółtko, mąkę, migdały, sól i dodatki. Gdy składniki częściowo się połączą, dokończyć zagniatanie ręcznie. Masę owinąć folią spożywczą i schłodzić przez ok. 20 minut. Z ciasta formować niewielkie kulki (35-40 szt), układać na blasze

Pełny talerz
Baba jak się patrzy:) 194

szklanki proszek do pieczenia 1 łyżka olejek migdałowy Sposób przyrządzenia Margaryne topimy i schładzamy. W miseczce miksujemy cukier z jajkami, do momentu, az cukier sie rozpuści. Przesiewamy oba rodzaje mąk z proszkiem do pieczenia. Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek. Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą

Moje Słodkie Piekiełko
Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania 167

powiedzieć na ile ciastek dokładnie wystarczy Wam ciasta – to zależy od tego, jak dużych używacie foremek. Mnie starczyło na 3 blachy kształtów przeróżnych. SKŁADNIKI 380g mąki pszennej TYP 500 230g masła, 82% tłuszczu (używam ‘Masła Polskiego’) 130g drobnego białego cukru do wypieków 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego ½ łyżeczki soli 1 jajko M, około

Karo in the Kitchen
Suflet truskawkowy ekspresowo 160

Uwielbiam sezon truskawkowy! z wykorzystaniem tych pysznych owoców można przyrządzić wiele pysznych deserów :) Składniki: 30 dag świeżych truskawek, 10 dag okrągłych biszkoptów, 5 dag płatków migdałowych

Tradycyjna Kuchnia
Paluchy Wiedźmy 177

Świąteczne szaleństwo pieczeniowe należało już rozpocząć :)W końcu zanim na dobre zaczną się Święta, trzeba zjeść troszkę dobrych ciastek... nie tylko babeczek:)Na dobry początek, ciastka

Lawendowe Niebo
Batoniki czekoladowe 249

kakao i słodzik.Dodać mleko kokosowe oraz masło migdałowe i całość wymieszać.Wyłożyć masę na blaszce o wym. 22,5x22,5 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Przyklepać i piec w temp. 95oC przez ok. 50 min, do czasu gdy masa stanie się twarda w dotyku (ja piekłam 120 min.). Lekko wystudzone ciasto pokroić.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik z figami 183

składniki:1 kg sera dwukrotnie zmielonego5 jajek125 g margaryny lub masła1 niepełna szklanka cukru4 łyżki cukru waniliowego1 budyń waniliowy8 fig2 garście płatków migdałowych Krestodo wyłożenia formy

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania