Bomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla
La grande e la piccola cuocaKarnawał trwa, więc jeśli jeszcze nie przygotowaliście róży to serdecznie polecam. Delikatne, kruche ciasto, obficie posypane cukrem pudrem. Swoim wyglądem przypominają róże stąd też ich nazwa. Najczęściej na środku dekorowane są wiśniami, bądź dżemem lub marmoladą. Doskonałe w karnawale, ale też i na tłusty czwartek mogą zastąpić pączka ;) Składniki na około 25 róż: * 250 g mąki pszennej * 80 g śmietany
Zrób to smacznieSZARLOTKA z BEZĄ z dużą ilością jabłek – Kolejna pyszna szarlotka w Małej Cukierence z dużą ilością jabłek i cynamonową bezą. Wierzch ciasta posypany jest jeszcze płatkami
Mała Cukierenkaszczypta soli – 2-3 łyżki wody (opcjonalnie) – 200 g całych migdałów – 200 g orzechy włoskie – 100 g miodu – 100 ml wody Przygotowanie: Wyrabiamy kruche ciasto. Mąki mieszamy z cukrem pudrem na stolnicy lub blacie. Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę,żółtka oraz szczyptę soli – siekamy. Następnie ciasto wyrabiamy ręcznie aż do połączenia składników. W razie
I LOVE LIFESzarlotka na cienkim cieście z dużą ilością jabłek dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją jeść samą lub z bitą śmietaną i
Przepisy KulinarneBardzo lubię połączenie chrupkiego ciasta kruchego, kajamaku oraz kremu dodając do tego odrobinę soli wychodzi snickers idealny :) Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 32 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaakremowym sosie jajeczno śmietanowym. Sprawdzi się świetnie na obiad, kolację czy spotkanie ze znajomymi. Zapraszam również na stronę zimowego numeru magazynu Aromat , po wiele, wiele inspiracji! Składniki: kruche ciasto: 200 g pszennej mąki szczypta soli 150 g masła 3 łyżki wody farsz: 3 średniej wielkości cebule czerwone sól i pieprz do smaku
Życie zaczyna się w kuchninikogo nie trzeba będzie do niej namawiać - nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia kiedy tarta byłą jeszcze w całości :) Tarta serowa ze śliwkami przepis na kruche ciasto razowe znajdziesz tutaj Składniki: Nadzienie: ok 250g twarogu z pełnego mleka 250 ml śmietanki kremówki kilka kropel esencji waniliowej lub ziarenka z jednej laski 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Gary Bez dnaciasto, rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem formy. Masę makową przekładamy do miski, wsypujemy bakalie, dodajemy żółtka razem wymieszać, nastepnie dodać ubite białka i delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto kruche. Ser biały miksujemy z cukrem, żółtkami, rodzynki oraz mąką ziemniaczaną. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy masę serową, wykładamy masę serową na masę makową i wstawiamy do nagrzanego
przepisy- MilkiTartaletki makowo-serowe są idealne na przyjęcia rodzinne. Oprószone cukrem pudrem urzekają swoim wyglądem i smakiem. Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 1 cukier wanilinowy Masa makowa: około 500 g gotowej masy z puszki Masa serowa: 500 g sera białego z wiaderka 1 jajko
Pyszności Słodkościsię ciasta. Po wyjęciu i ostudzeniu oprószyłam cukrem pudrem. Notatki: * cukru do jabłek proszę dodać do smaku, mi wystarczyła taka ilość jaką podałam w składnikach Smacznego! Lidka Artykuł Szarlotka (ciasto kruche na smalcu) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąNagroda za 3 miejsce: Pani Majka „Jaka jest moja ulubiona potrawa świąteczna? To niewątpliwie makowiec mojej babci. Robiła go z sercem. Domowa masa makowa ucierana z miłością, kruche ciasto na jajkach od własnych kur i tyle radości Nikt nie wkładał więcej serca w pieczenie ciast niż ona. A pierogi Ach pierogi Te najlepiej robiła moja ciocia. Ona na wigilię
Słodkie okruszkinaprawdę każda okazja do zrobienia tortu bezowego jest dobra, ale w moje urodziny musiałam wymyślić coś maksymalnie różowego. I tak oto powstało pyszne i kruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie
Rozdomowiona