Zapraszam na pyszne i szybkie kruche ciasteczka z ziarnami, orzechami i solonym karmelem. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldMazurek wielkanocny to ciasto, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Zapraszam po mój ulubiony i najlepszy przepis na idealne ciasto i pyszne wypełnienie. - mazurek na dużą blaszkę - niezawodne ciasto kruche do każdego mazurka - perfekcyjny, zastygający krem z trzech składników
AniaGotuje.plpleśniowy, mąka pszenna, masło, śmietana, gruszki, orzechy włoskie – no dosłownie wszystko. Taki mi było wczoraj żal boroczka, tak bardzo lubi połączenie gruszki z serem pleśniowym. Zapach pieczonego kruchego ciasta połączony z zapachem gorgonzoli, no poezja. Parę dni temu jednak zaplanowałam sobie zrobienie tej konkretnej tarty. My miało nie być w domu, w dniu w którym piekłam to cudo
KardamonovyPrzepyszne ciasto mam dziś na talerzu. Sypkie, mokre, aromatyczne z chrupiącą kruszonką. Zasmakuje każdemu i małemu i dorosłemu. Polecam gorąco do kawki czy herbaty. Ciasto z
Moje Małe CzarowanieSkładniki: Kruche ciasto : 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 250 g margaryny Budyń z jabłkami: 2 opakowania budyniu o smaku biszkopta ok. 700 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 5 jabłek Dodatkowo: dżem truskawkowy (280 g) U mnie szklanka ma 200 ml. Przygotowanie: Ciasto
Ciastka - domowe słodkościprażonymi pestkami dyni. Przydadzą się także takie produkty, jak: otręby pszenne czy mąka pełnoziarnista . Sprawdzi się rozgrzewająca zupa krem czy przygotowana w naczyniu żaroodpornym pyszna zapiekanka lub tarta i ciasto kruche , ale o tym w kolejnych akapitach. Jesienny obiad, okraszony świeżą natką pietruszki Niezwykle cennym produktem jest natka pietruszki. Nie warto z niej rezygnować, kiedy kończy się lato. Jej właściwości
jakszef.plNiektóre niuanse kulinarne naprawdę ciężko wyjaśnić w przystępny sposób. Powielamy pewne rzeczy niezastanawiając się nad ich sensem. Tak właśnie jest z tutułowym pytaniem: Dlaczego ciasto kruche należy schłodzić po wyrobieniu
Prosty przepis nawiem czy jest ktoś, kto jeszcze nie próbował oryginalnej wersji malinowej chmurki. Czym się charakteryzuje? Mnogością smaków- znajdziecie tutaj kruche ciasto, pyszną galaretkę malinową z kwaskowymi owocami, puszysty krem, słodką, chrupiącą bezę i migdały. Deser ten można przygotować w formie ciasta i znajdziecie je tutaj , ale dziś zachęcam do przygotowania wersji mini. Składniki na 8 sztuk Ciasto: 150g
Kuchnia w czekoladzieŁatwe serowe ciasto z rabarbarem i kruszonką – Nowe, pyszne ciasto z rabarbarem. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zagniatamy kruszonkę, a na nadzienie wszystkie składniki mieszamy
Mała Cukierenka24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodkokremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki LUNCH – kruche ciasto z jabłkami i jogurt kokosowy z orzechami OBIAD – wątróbka smażona z cebulą na świeżym szpinaku + kapusta kiszona Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ
Modern Cave GirlSernik królewski, to pyszna masa serowa pomiędzy kakaowym kruchym ciastem. Pamiętam jak dawno temu, kupowałam taki sernik w kartoniku, w proszku. Wśród moich znajomych, była wtedy na to moda.... Natomiast moja babcia, piekła prawdziwy, swojski sernik królewski. Na wszystkie święta, czy imieniny u babci zawsze był ten sernik. W sumie, to piecze go do tej pory
Agusiowe smakołykiZapraszam na mój kanał na YouTube gdzie są filmy jak przygotować ciasto kruche, francuskie, drożdżowe, czy naleśniki na krokiety. https://www.youtube.com/channel/UC2j66_Yih1Je8Mk0_5f3oQg Artykuł Kanał na YouTube pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaśmietaną, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały! Wychodzi bardzo puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się jako wielkanocne ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu sernik jest tak delikatny
Kuchnia MagdaLeny