ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:403/1075)

8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ 239

powinniśmy mieć wyrzutów sumienia. Poza tym przygotowanie jej jest bardzo proste i szybkie, gdyż nie musimy czekać aż ciasto nam wyrośnie, jak w przypadku ciasta drożdżowego. Mieszamy składniki, wyrabiamy ciasto, wałkujemy, układamy dodatki i do piekarnika - dosłownie 15 min. roboty i pizza "siedzi" w piekarniku ;-)  Czytaj więcej >> 4)  PIEROGI Z PIECA Z ŁOSOSIEM(...)SUSZONYMI POMIDORAMI I OSCYPKIEM Prezentuję kolejny pomysł na pyszną kolację...tarta z mąki pszennej razowej z suszonymi pomidorami, oliwkami i oscypkiem. A jeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE   Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK SNICKERS 163

słoiku w lodówce. Do sernika użyłam tylko kilka łyżek. Piekłam w ciemnej tortownicy, o śr.26cm Składniki: kruchy spód: - 200g mąki orkiszowej typ450 - 100g masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 70g ksylitolu (lub cukru) - 1 jajko Z powyższych składników zagniatamy kruche ciasto (u mnie przy pomocy haka miksera). Ciastem wyklejamy dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane masłem

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) 229

dziś dzielę się z Wami tym pysznym i naprawdę prostym przepisem. Czekolada i wanilia, to dla mnie połączenie doskonałe. Polecam. Na moim stole nie zabraknie też mazurka. To tradycyjne kruche ciasto ze słodkim nadzieniem i pysznymi zdobieniami jest nie tylko pysznym świątecznym akcentem, ale też wspaniałą ozdobą stołu. Bo któż może się mu oprzeć W tym roku na naszym stole

Słodkie okruszki
Razowa rustykalna szarlotka 126

Zapraszam do pieczenia 🍎🍏 ! P.s. Jest pyszna jeszcze lekko ciepła ! Inspiracja:  Invitado de invierno Razowa rustykalna szarlotka Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 80 g mąki pszennej razowej 125 g zimnego masła drobno pokrojonego szczypta soli 60 g zimnej wody starta skórka z 1 cytryny Farsz

Kulinarne przygody Gatity
Luty - kuchnia francuska 143

odskocznią od energicznych showmanów, którzy wszystko robią w 15 minut ;) Wracam, jednak, do kuchni francuskiej. Jak już kiedyś pisałam, to nie jest kuchnia dla osób na diecie . Masło, śmietana, ciasta kruche, francuskie, pełne cukru desery, konkretne kawałki mięs, sery i wina. Wino jest dodatkiem do posiłku, a jego odpowiednie dopasowanie do potraw to sztuka, której bardzo Francuzom zazdroszczę. Czytałam(...)wina, a na nasze potrzeby zdecydowanie wystarczające. Na co więc przygotować się w tym miesiącu? W lodówce polecam mieć zawsze co najmniej jedną kostkę masła, kilka jajek, wino i ciasto francuskie. Gulasze zazwyczaj zawierają dodatki warzywne u nas bardzo powszechne, czyli marchewkę, ziemniaki, pietruszkę, cebulę, pieczarki. Ważne są zioła . W końcu zioła prowansalskie to ukłon w stronę Francuzów. Kupcie więc

W kuchni wieczorem
Tarta z kremem matcha i figami 100

rodzaju matcha, której używamy. Mój krem ma lekki, seledynowy odcień i delikatny, orzeźwiający smak, używałam Green tea powder Matcha - najsmaczniejszej matcha jaką dotychczas piłam. Do tego szybki spód z kruchego ciasta, dwie figi pokrojone w plasterki i niedzielny podwieczorek gotowy. Smacznego :) Tarta z kremem matcha i figami Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej

Cztery Fajery
SERNIK ORZECHOWO – KOKOSOWY BEZ PIECZENIA 224

orzechy włoskie – ok.50 g * płatki owsiane – ok. 80 g * suszone daktyle – ok. 100 g * olej kokosowy roztopiony – 3 łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 600 g * masło orzechowe Firmowe 100% Primavika – 3 pelne łyżki * cukier puder – ok. 5 łyżek * wiórki kokosowe

Ostra na Słodko
Tarta z kremem matcha i figami 172

rodzaju matcha, której używamy. Mój krem ma lekki, seledynowy odcień i delikatny, orzeźwiający smak, używałam Green tea powder Matcha - najsmaczniejszej matcha jaką dotychczas piłam. Do tego szybki spód z kruchego ciasta, dwie figi pokrojone w plasterki i niedzielny podwieczorek gotowy. Smacznego :) Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 4 czubate

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Orzeźwiająca Tarta Cytrynowa 148

żółtka jaj-  4 szt mąka ziemniaczana - 30 g sok z 2 cytryn ok.200 ml sok z 1 pomarańczy skórka z cytryny listki mięty do dekoracji Etap I - Kruche ciasto Mąkę przesiej przez sito do miski lub na stolnice, dodaj pokrojone w kawałki zimne masło oraz cukier. Zagnieć ciasto przy użyciu robota (hak) lub ręcznie, jeżeli ciasto się nie klei

Wylizany Rondel
Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami 193

sernikowej nie użyłam cukru - raz dlatego, że serek homogenizowany jest wystarczająco słodki, dwa - na masie i tak jest obłędnie słodki kajmak. Całość nie jest przesłodzona i fajnie się komponuje. Kruche ciasto, sernikowe wypełnienie, kajmak i orzechy... ;) Zobacz również inne przepisy na ----> tarteletki Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami - jak zrobić? Składniki: (z podanych proporcji wyszło mi 9 tarteletek

Moje Qulinaria
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką 105

Sernik zawsze mi się kojarzył z niedzielą i tak będzie chyba na zawsze. Według mnie ten rodzaj ciasta należy do bardzo wykwintnych i cenionych przez wiele ludzi, również przez ze mnie. W moim wydaniu jest bardzo delikatny i aksamitny. :) Składniki: Spód i kruszonka: 1 szklanka mąki orkiszowej 5 łyżek oleju 2 łyżki erytrytolu 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli(...)erytrytolem. Następnie dodajemy serek, budyń i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec szpatułką dodajemy ubitą pianę. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na upieczony spód. Na wierzch rozdzielamy drugą połowę kruchego ciasta w formie kruszonki. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
SZARLOTKA I CZERWONY DIAMENT? 117

WARTO :) POLECAM W 100 %   SPIS HERBATEK I NIE TYLKO  NA STONIE SKLEPU : Do pysznej Herbaty , polecam bardzo szybką w przygotowaniu a zarazem Pyszną - Szarlotkę na Kruchym Cieście :)  Przepis na 12 porcji : SKŁADNIKI na blachę o wymiarach 24cm /24 cm : FARSZ: 🍰 1 Kg jabłek 🍰 2 łyżki cukru z wanilią  🍰 2 łyżki cynamonu  🍰 1 łyżeczka przyprawy

Gotowanie Patki
Sernik na kruchym spodzie / Cheesecake on a brittle underside 118

Składniki / Ingredients:  Spód / the underside of the cake:1,5 szklanki mąki pszennej do ciast / 1,5 cup of wheat flour to pie1 kostka (250 g) margaryny (Kasia) / 1 packet (250 g) margarine (Kasia)2 łyżki cukru / 2 tablespoons sugar2 żółtka / 2 egg yolks1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 taespoon of baking powder16 g cukru waniliowego(...)cytryny / juice of half a lemon szczypta soli / pinch of saltcukier puder / powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 16Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia. Potem mąkę i proszek drobno siekamy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy

Projekty ze smakiem
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 188

domu to muszę coś upiec, nie zadowalają mnie już pierniki z dżemem ani szarlotki-choć jakby ktoś miał przepis na taką pyszną szarlotkę z kremem budyniowym i karmelem na kruchym cieście, taką aby te jabłka pozostały pyszne i twardziutkie to będę wdzięczna:-). Więc po długich poszukiwaniach postanowiłam upiec ciasto o nazwie Milky way, korciło mnie bounty ale nie chciało

sierotka maRysia w kuchni
Tarta szpinakowo jaglana 163

przekładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy na kształt formy i przekładamy do lekko posmarowanej tłuszczem. Boki układamy na jakiejś małej blaszce, je również będziemy piec. Ciasto dziurkujemy widelcem, a następnie przykładamy arkusz papieru do pieczenia i wysypujemy np. fasolą lub kulkami ceramicznymi środek- tak by w trakcie pieczenia nie wyrósł do góry. Wstawiamy do nagrzanego(...)cytryny oraz cukier i orzechy. Miksujemy ponownie do uzyskania pożądanej konsystencji i od razu wykładamy na naszą tartę. Wyrównujemy lub tak jak ja tworzymy grządkę, którą posypujemy pokruszonym kruchym ciastem szpinakowym, a przed podaniem dekorujemy wykonanymi z masy cukrowej ozdobami

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania