ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:414/1075)

Kruche ciasto ze śliwkami – najlepszy, zdrowy przepis i inne desery pod okiem Michel Moran 85

etapie, że ani pani Gessler i pana Moran nie było mi dane poznać. Pomyślałam, wtedy „co się odwlecze to nie uciecze”. Minęło parę lat i nie… Artykuł Kruche ciasto ze śliwkami – najlepszy, zdrowy przepis i inne desery pod okiem Michel Moran pochodzi z serwisu Jaśkowe klimaty-Blog rodzicielsko-lifestylowy

Jaśkowe Klimaty
Kakaowa szarlotka z budyniem 152

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła (+ masło do wysmarowania blachy) 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2

Qchnia po prostu
Polskie Młyny-produkty 113

przed takimi dniami jak Święto Zmarłych. Na pewno panie, które na codzień pracują,  i nie mają czasu spędzać kilka godzin w kuchni, będą mogły zaoszczędzić czas. Np. takie ciasto kruche czy biszkopt można zrobić  bardzo szybko, a czas wolny poświęcić dla siebie czy rodziny. Serdecznie polecam produkty tej firmy, są wysokiej jakości i stosując je jeszcze się

Kulinarne przemyslenia
Tarta z wędzonym łososiem i porem 111

siebie” w odwiedziny. Można upiec je wcześniej i nie martwić się, że nie zdążymy na określoną godzinę. Ta jesienna tarta z wędzonym łososiem i porem jest wyśmienita. Połączenie kruchego ciasta, słodkawych porów, słonawej ryby i aromatycznego koperku jest genialne w swojej prostocie. Może być popisowym daniem, a jest tak na prawdę bardzo prosta do przygotowania. Do tarty najlepiej sprawdzi

Poezja smaku
Mus jabłkowy (Composta di mele) 113

spiżarce. Uwielbiam go nie tylko za wspaniały smak i aromat, ale również wszechstronność w przygotowywaniu potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do owsianki lub jaglanki, jako nadzienie do kruchych ciast, wspaniale podkręca smak mięsa a desce z serami nadaje wyjatkowego charakteru.   Chyba nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Wam dzisiejszy przepis ;) SKŁ ADNIKI* 2 kg jabłek golden

La grande e la piccola cuoca
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 91

szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 25 g drobnego cukru Szczypta soli Krem budyniowy: 100 g miękkiego masła 40 g (1 opakowanie

Kate's Kitchen
Makaron w sosie z podgrzybków, polędwiczka wieprzowa, puder z suszonych podgrzybków 92

Sezon grzybowy trwa więc kontynuujemy dania na bazie grzybów, świeże, suszone czy mrożone można przyrządzać na różne sposoby. W sosie grzybowym lub maślanym kruchym cieście  w pełni rozwiną swój aromat.  Do sosu grzybowego możemy użyć zarówno świeżych jak i suszonych grzybów.  Jeśli lubisz delikatny smak, wybierz grzyby świeże, jeśli bardziej intensywny, wybierz grzyby suszone. Taki

Życie zaczyna się w kuchni
Owoce jesieni pod cytrynową kruszonką 97

tylko pojawiają się śliwki od razu mam przed oczami kruche ciasto z ich dodatki. Jednak najbardziej lubię je zapieczone pod kruszonką. Z dodatkiem brązowego cukru i cynamonu. Do tego przepisu dodałam także gruszki i całość posypałam cytrynową kruszonką. Kruszonka: 100 g mąki 50 g cukru pudru 50 g masła Reszta składników  ( na 6 porcji): ok 15 śliwek 2 gruszki

noteskulinarnyfiga
Kruche z musem jabłkowym i pianką. 130

Kruche ciasto kakaowe, mus jabłkowy i pyszna pianka. To wszystko, tworzy naprawdę pyszne ciacho :) Do kawy, lub herbaty pasuje idealnie. Pianka, miała być budyniowa, ale w domu nie było budyniu. Tak to jest, kiedy zawsze są zapasy. Byłam pewna, że budyń jest, ale akurat się skończył :) Na szczęście, był zapas mąki ziemniaczanej :) Po upieczeniu ciasta stwierdziłam, że to nawet lepiej

Agusiowe smakołyki
Poniedziałek: Quiche z ziemniaków z łososiem i szpinakiem 117

Lotaryngii (stamtąd pochodził Fulko de Lorche, dobry Niemiec z „Krzyżaków”, przyjaciel Zbyszka z Bogdańca:). Nazwa wywodzi się od słowa kuchen , co znaczy ciastko . To prosta zapiekanka zrobiona na kruchym cieście z nadzieniem z jajeczno-mlecznej masy. Najbardziej znana jest quiche Lorain, klasyczna francuska zapiekanka z serem gruyer i boczkiem. My proponujemy Wam zupełnie odjechaną wersję quiche, bo na spodzie

Niedzielny kucharz
Baci di dama - włoskie ciasteczka z migdałami i czekoladą 104

Pachnące ciasteczka migdałowe z kruchego, maślanego ciasta, wypełnione gorzk ą  czekoladą, są włoskim klasykiem cukierniczym. Powstały w 1800 roku w piemonckim miasteczku Tortona i od razu stały się sławne w całych Włoszech. Pierwotny przepis przewidywał, że ciasto przygotowywano z mąki, cukru i posiekanych orzechów laskowych z Piemontu,  łatwiejszych do znalezienia i tańszych niż migdały. Z biegiem lat orzechy

La grande e la piccola cuoca
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 89

szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 25 g drobnego cukru Szczypta soli Krem budyniowy: 100 g miękkiego masła 40 g (1 opakowanie

Kate's Kitchen
DESER "MALINOWA CHMURKA" 2590

moim blogu znajdziecie przepis na ciasto  malinowa chmurka . Dziś zapraszam Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) Składniki na 3 kieliszki widoczne na zdjęciu: * 4-5 kruchych ciastek (użyłam kruche, maszynkowe ciastka

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania